gay

Frase homoseks kapanggih Jalan Anak ka Inggris sapanjang abad di gay Perancis Old.

Dina basa Inggris, kecap significance The 1890s anu optimis neruskeun jadi remen dipikawanoh salaku Gay Nineties. Ieu leres kungsi disangka teu saméméh abad 20th nu frasa dimimitian jadi garapan pikeun tanda husus "homoseks", tapi baheulana kukituna massana konotatif seksual.

The nomina gayety anu dumasar tetep bébas tina konotatif sensual tur ngawengku, saméméhna, geus garapan ti judul lokasi of enjoyment; kayaning conto WB Yeats kapanggih Oscar Wilde Kuliah di Teater Gaiety di Dublin.

Sexualization

Istilah bisa geus dimimitian pikeun meunangkeun hubungan tina Immorality sakumaha baheula salaku abad 14, kumaha tadi kaala aranjeunna ti seventeenth Anjeun Ku ahir abad seventeenth, ogé éta kukituna massana significance tangtu "addicted mun pleasures na dissipations", hiji ékspansi kapercayaan utamina sorangan tina "seneng" nunjukkeun "uninhibited ku konstrain moral". Hiji awéwé geus gentleman womanizer a palacuran, sarta ogé mangrupa sipat brothel a. The utilization of homoseks keur kuring mangrupa "homoseks" éta hiji perluasan pamakéan sorangan mun prostitusi: a budak homoseks kabukti aya budak youthful atawa lalaki porsi konsumén jalu.

Kitu ogé aya kabukti ucing nu geus homoseks hiji lalaki apprenticed kana Hobo, panyadia pikeun kaamanan tur tutelage tur biasana exchanging kelamin. The nerapkeun ka homoseksualitas ieu Sajaba mangrupa perluasan konotasi sexualized ieu kalimah ngeunaan duanana "seneng na uninhibited", nu dituduhkeun hiji kahayang pikeun ngilangkeun mores seksual normal atanapi kapuji. Utilization Ieu, dirékam ti 1920s, éta hadir probable payun abad 20th, tapi geus leuwih ilahar garapan pikeun nyarankeun lifestyles heterosexually unconstrained, '' sakumaha tina istilah sakali-biasa "Lothario homo", atawa di jero nami publikasi sarta pilem The gay Ukay (1941), yén masalah yen hiji detektif womanizing anu judul aslina nyaeta "Gay".

Ogé kana Kudu disebut "homo", suggesting anjeunna kungsi habituated na No biaya muatan, kalayan henteu konsekuensi. Pamakéan ieu bisa Larapkeun kana awéwé. The British Komik-strip Jane, mimitina dileupaskeun dina 1930s, Pasti teu suggesting dinya, homoseksualitas dimaksud pikeun wheeling gaya hirup bébas dirina kalawan kelimpahan boyfriends (sanajan Sajaba.

Malah hiji petikan tina Gertrude Stein urang Miss Furr & Miss Skeene (19-22) nyaéta kamungkinan utilization dicitak pisan munggaran traceable tina istilah ieu konsultasi sareng homoseks connection.For conto:

Maranéhanana ... homo, maranéhna diajar urusan saeutik anu Perkara dina keur homo, ... éta rada rutin homo.

-? Gertrude Stein, 1922

Istilah terus jadi Ronggéng Gunung ngagunakeun sagala harti dominan tina "seneng", sakumaha dibuktikeun ku ngaran The Gay Divorcee (1934), pilem musik ngeunaan sababaraha hiji.

Bringing Up Baby (1938) éta pilem pisan pangheulana ngagunakeun Gay istilah dina rujukan. Dina tontonan ku nu baju karakter urang Cary Grant urang dikirim ka cleaners, ceuk urang kapaksa sunda nona urang gown bulu-dipangkas. Nalika karakter sejen inquires ngeunaan jubah-Na, anjeunna responds, "Kusabab kuring ngan indit homo sakabéh ngadadak!" Kusabab ieu mangrupa pilem mainstream di momen, sakali pamakéan kecap ieu nujul ka meuntas ganti baju (jeung, ku cara penyuluhan, homoseksualitas) masih bakal jadi biasa kana mayoritas goers pilem, jalur bisa ogé ditarjamahkeun ka imply, "kuring ngan mutuskeun pikeun ngalakukeun hiji hal sagawayah."

Sajauh, nu disebatkeun munggaran kapanggih Balik di 1950 keur frase Gay salaku ngaran timer digambarkeun pikeun meunangkeun homoseks sumping ti Alfred A. Kasar, sekretaris eksekutif ka na George W. Henry Wikimedia, anu ceuk ti ngaluarkeun Juni 1950 tina ieu publikasi Sir : "kuring boga acan papanggih a homoseks senang Aranjeunna boga cara ngajéntrékeun diri salaku homo tapi istilah nyaeta hal nu salah..

Ngarobah kana sabagian homo

Abad pertengahan 20th, anu homo ogé diadegkeun di Rujukan ka lifestyles sarta antonim sorangan langsung nu kungsi ngalaman konotatif tina respectability, severity, sarta conventionality, kungsi kaala konotatif husus duanana heterosexuality. Dina conto tina homo, konotatif tambahan tina frivolousness na showiness di apparel ( "apparel homo") ngarah ka pergaulan jeung camp na effeminacy. pergaulan ieu mantuan yén narrowing dina lingkup istilah ieu ngalibetkeun harti ayeuna sorangan nu kungsi mimiti dipasrahkeun ka sub-budaya. Homo éta istilah pikaresep saprak stipulations tambahan, sapertos queer, anu dipercaya jadi derogatory. Homoseks ieu ditanggap sakumaha overly médis, salaku orientasi seksual kiwari biasana disebut "homoseksualitas" éta wanoh a diagnosis panyakit mental dina diagnostik na Manual Statistical tina gangguan jiwa (DSM).

Dina pertengahan 20th abad Britania, dimana homoseksualitas jalu geus ilegal saméméh Sanggama nyinggung Act 1967, pikeun ngaydentipikasi sababaraha hiji sabab homo dianggap karasa na ogé hiji tudingan lampah kriminal. Sajaba ti éta, euweuh kecap ngajéntrékeun naon komponén homoseksualitas geus mikir cocog kana masarakat sopan. Mangkana sababaraha euphemisms geus biasa asup dina disangka homoseksualitas. Conto ngandung "eces" awéwé sarta "artistik" budak, ku stress teh ngahaja dina sipat disebutkeun sagemblengna polos.

The 1960s ditandaan yén transisi dina significance khu ieu homo istilah ti éta tina "seneng" kana panganyarna "homoseks". Di Comedy Drama pilem Britania Lampu Up ka Langit! (1960), diarahkeun ku Lewis Gilbert, dina antics tina Tentara Britania pakuat searchlight sakuliah Perang Dunya II, aya sabenerna ngarupakeun pamandangan di mess hut mana kapribadian nu dicoo kalayan Benny Hill nunjukkeun hiji roti bakar sanggeus-dinner. Anjeunna dimimitian, "Abdi hoyong ngajukeun ..." di mana waktos anu sasama diner, dipigawé ku Sidney taller, interjects "Saha ka?" , Suggesting proposal nikah. The Benny Hill karakter responds, "Teu ka anjeun keur mimiti, anjeun henteu abdi tipe". Lajeng anjeunna nambihan ragu bohongan, "Oh, abdi teu terang, anjeun rada homo dina sepi".

Ti 1963, hiji merk rarasaan anyar frase ieu dipikawanoh cukup ogé Man-Buru. Nya kitu Hubert Selby, Jr di novél 1964 na Kaluar Tukang kana Brooklyn, bakal nulis yen karakter "nyandak bangga dina mahluk homoseks ku perasaan kamampuan intelek jeung esthetically punjul pikeun maranéhanana (utamana awéwé) Saha éta teu homo ..." Engké conto harti mimiti maranéhanana kecap ieu dipake dina budaya populér ngawengku téma Ngepaskeun serial TV 1966 Lucu The Flintstones, whereby pemirsa anu ensured maranéhna bakal "boga waktu heubeul homo". The 1966 Herman urang Hermits Ngepaskeun "No Susu Dinten", nu robah jadi Top Sapuluh pencét di Inggris sapanjang ku Top Opat puluh hit Ti AS, kaasup nu malayu "No susu kiwari, ieu mah salawasna kitu; pausahaan ieu homo, urang kukituna giliran wengi kana poé."

Dina Juni 1967, anu headline di review ngeunaan Sgt nu Beatles '. Album ngalamun hate Club Band lada urang dina koran poéan Britania poe nyatakeun, "The group batu ngahirupkeun amoy kamajuan diantara pop-musik kalawan LP anyar homo maranéhanana" .Yet dina taun anu sarua, The Kinks dirékam "David Watts". tétéla ngeunaan schoolchild dengki, lagu Sajaba dioperasikeun sakumaha lulucon gaul, sakumaha disambungkeun di Jon Savage urang "The Kinks: The resmi Biografi", salaku hasil tina thong ngawasa ngaranna ti promoter homoseks yén maranéhna kungsi encountered agénsi PBB tadi pangabutuh romantis for jeung adi rumaja komposer Ray Davies '; na kituna teh ngambah "anjeunna anu jadi homo jeung fancy bébas" ngabuktoskeun kanggo unclearness tina signified dina titik anu, jeung significance kadua jelas ukur pikeun folks ti keupeul anu. Salaku telat sakumaha 1970, '' nu installment primér The Madonna The Virgin rahayu Virgin | Madonna | Jewess | indung | indungna bikang} Tyler Moore Tembongkeun ngawengku nu jelas lempeng Mary Richards 'tatangga downstairs, Phyllis, breezily declaiming nu rahayu Virgin téh, di umur 30, masih "homoseks jeung ngora."

Aya pisan saeutik ragu yén rasa homoseks bisa jadi withal hiji deui urang geus diaku yen homo nangtung pikeun "Good Salaku Anjeun", kumaha aya euweuh buktina pikeun ieu: téh mangrupa akronim dijieun etimologi ogé-resep.

homoseksualitas

  • Seksual orientasi, identitas, kabiasaan
  • Artikel utama: orientasi séksual, identitas Sanggama, sarta kabiasaan seksual Asasi Manusa

The yank Psikologis Association ngahartikeun Orientasi seksual salaku "hiji pola enduring sahiji atraksi emosi, romantis, atawa sensual ka lalaki, bikang, atawa genders 2," ranging "sapanjang waktu, ti daya tarik has kana gender sabalikna mun daya tarik ekslusif mun persis kana tepat kelamin ". orientasi seksual malah bisa "dibagikeun dina watesan tilu jenis: heterosexual (maké atraksi emosi, layeut, atanapi seksual ka anggota bandung alternatif maranéhna), homo / lesbian (ngabogaan banding emosi, layeut, atanapi seksual ka associates of a gender manusa sorangan ), sarta wilangan atom 83 seksual (lalaki emosi, romantis, atawa sensual mikat ka lalaki jeung awewe). "

Numutkeun Rosario, Schrimshaw, Hunter, Braun (2006), "évolusi a feminin, homoseks, atawa bisexual (LGB) idéntitas seksual nyaeta gaul labyrinthine sarta metoda kadang troublesome. Dina bedana mun anggota rupa tim minoritas (misalna (budaya jeung minoritas ras), paling LGB jalma ulah sigana jadi diangkat dina exceedingly komunitas batur ti saha maranéhna diajar identitas maranéhanana nu nguatkeun na ngarojong individuality éta. Gantina, jalma LGB condong jadi digedékeun di komunitas anu ar boh unaware of overtly mumusuhan nuju praktek seksual ".

The aktivis hak homo Britania Peter Tatchell geus pamadegan Éta nu homo istilah téh ngan ekspresi kultural nu ngagambarkeun ngadeg hadir tina praktek seksual diantara masarakat tinangtu, sarta meunangkeun eta "Queer, homoseks, homoseks ... dina ngajalankeun lila, maranéhna ' deui sagala identities saukur samentara. Hiji sore, urang moal bisa mikabutuhna sababaraha ".

Lamun batur engages di isu seksual kalawan pasangan tina hiji kelamin sarimbag kumaha ogé teu timer ngaydentipikasi sakumaha homo, istilah kawas 'closeted', 'wijaksana', atanapi 'bi-panasaran' bisa nerapkeun. Sabalikna, batur bisa ngadegkeun sakumaha homo bari teu sanggeus ngalaman kelamin sareng pasangan sami-kelamin. pilihan nangkeup ciri sakumaha homo socially, sedengkeun milih janten celibate, atanapi sedengkeun Antisipasi hiji kaahlian homoseks primér. Salajengna, sensualist a bisa Sajaba ngadegkeun salaku "homoseks" Tapi batur bisa tumut kana akun homo jeung bisexual jadi reciprocally ekslusif Aya ar kumaha ogé ngayakeun geus interaksi di isu seksual atawa titik sakumaha homo;. Pamadegan bisa mibanda éta apodictic istilah enforced tapi euweuh atraksi anu umumna dimaksud ku apodictic, atawa paménta karesep sanajan euweuh aktivitas.

hal istilah

Sababaraha ingkar nu homo Babasan sakumaha gaul identitas-labél salaku hasilna tina Aranjeunna manggihan eta kacida klinis-sounding; Tapi aranjeunna yakin ayeuna teh teuing sasaran dina meta fisik tinimbang roman atanapi atraksi, atawa teuing kawas jaman ieu sakali prakték seksual ieu panginten gangguan psikologi. Oddly, nu homoseks istilah ieu ditampik ku sababaraha salaku identitas-labél saprak maranéhna ngarti kana konotatif budaya janten pikaresepeun atawa dina akun nu konotatif négatip tina pamakéan slang kalimah.

manual mode, kawas nu sequent ku Iie Pencét, perhatian homo leuwih homoseks:

Homo: biasa ngajelaskeun guys na Ladies digambar ka sarimbag Sex, najan lesbian nyaéta istilah anjeun katresna. pang populerna di luhureun homoseks sajaba ti rujukan atawa konteks kana aktivitas seksual.

Aya jelema anu kufur yén labél pikeun motif sejenna Than karunya atawa konotatif teu dihoyongkeun. Panulis Alan Bennett na vogue superstar André Leon Talley téh sarupa jeung sababaraha nu lianna ti manner ogé kasenian kabuka sarta kaluar lalaki sawawa anu ingkar keur branded homoseks, acquiring eta overly restricting na slotting aranjeunna.

Homo Komunitas Lokal. lingkungan LGBT

Dimimitian jero pertengahan 1980s di Amérika Serikat, a Kampanye mindful éta dijalankeun, jero anu mana kagungan geus salajengna ngan dipikawanoh salaku lingkungan homoseks, mawa definisi homoseks kana ngaydentipikasi pausahaan homoseks yén catered kana duanana bikang sarta jalu homoseks, sarta ogé ngagunakeun kekecapan pasti ngeunaan homoseksual jeung homoseks, atawa malah lesbian / homo nalika diomongkeun ngeunaan aréa éta. Asosiasi kayaning Gay Tugas Force Nasional jadi Gay Nasional na lesbian Tugas Force. Ieu penting L teh asalna, nyababkeun hiji L sanggeus hiji kalakuan G salaku tanda handap tina dominasi lalaki leuwih katresna, sanajan Ladies kawas ngagunakeun gadis éta téh homoseks. Ti salapan belas nineties ieu geus dituturkeun raket ku sababaraha gaya merata digabungkeun lianna ngawengku hal kawas kosakata nu utamana ngarah luar éta ditambah transgender, bisexual, intersex, sarta ogé lalaki sejen tur awéwé, ngalambangkeun argumen intra-komunitas ngeunaan lamun minoritas seksual réngsé nepi nyangkokkeun sabagian persis gerak HAM pasti. pausahaan News geus diadopsi versi jeung pamakéan, saterusna secukupnya sarta conto asosiasi ieu, sakumaha digambarkeun dina Kaluaran média maranéhanana jeung komunikasi.

Descriptor

"R Tempat" Gay Bar di Seattle, Washington, Amérika Sarikat.

The Babasan homoseks Dupi Kitu ogé Kudu Pasang pikeun Paké ka ngajelaskeun Perkara numbu ka lalaki, atawa badan anu bagian tina budaya ieu yen ieu kecap. Ku cara conto, dina harti "homo bar" nujul kana éta bar nu kamungkinan caters sakitu legana kana mitra lalaki homo, atawa tiasa disebutkeun nyangkokkeun sabagian homo peradaban manusa.

Kalawan ka ngajelaskeun hiji item, kawas hiji obyék baju, nembongkeun eta pisan flamboyant, mindeng. utilization Ieu hastens lembaga ieu istilah urang kumaha oge, geus miboga konotatif tempo yén pamakéan éta.

Ngagunakeun pikeun nomina a

Tag homoseks ieu dipaké wungkul salaku sipat kecap terus jadi pamakéan pikeun nomina jeung ieu téh "lalaki homoseks" sabab nu 1970 s, loba sering di jamak ka kategori unspecified, saperti dina "gays nu sabalikna kawijakan éta. "pamakéan ieu rada has tina judul ti pakumpulan kaasup Kolot, Kulawarga jeung Friends of lesbi jeung Gays (PFLAG) jeung oge Bani lesbi jeung Gays madhab (COLAGE). Ieu bisa jadi garapan pikeun nuduhkeun folks, saperti dina" anjeunna mangrupakeun homo "atawa malah" dua gays éta aya teuing, "tapi ieu bisa jadi dianggap salaku derogatory. ieu geus kitu ogé mangpaat pikeun hasil tina Little Britania kapribadian Dafydd Thomas.

pamakéan pejorative generalized

Nalika ngahiji jeung sikep derisive (misalna, "anu jadi Gay"), anu frase homoseks nyaeta pejorative. Pamakéan Anak sorangan diantara sawawa ngora saprak hiji durasi sakabéh disparagement nyaéta normal bari tetep hartos na. Utilization ieu akar sorangan migunakeun sakabéh frase meunangkeun hiji persepsi ku lembaga jeung sakabeh significance, di 1970 s .Beginning dina 1980s, sarta utamana dina salapan belas nineties, pamakéan kawas keur ngahina hiji janten lumrah.

ngagunakeun kecap ieu ieu muji. Malah hiji judgment 2006 BBC ti Déwan Gubernur dina Ngagunakeun ieu nyebutkeun jero Kaayaan ieu ku Chris Moyle urang dina acara Radio na sorangan, "Kuring teu hayang éta salah, éta homo," advises "caution on pamakéan na" kanggo maksud tinangtu ieu:

"Kecap 'homoseks', sajaba dipake pikeun hartosna 'homo' atawa 'seneng', ieu mindeng kiwari dipaké pikeun hartosna 'daya teu upaya' atawa 'rap'. Ieu pamakéan ayeuna nyebar tina kecap antarana muda .. . kecap 'homoseks' ... kedah jadi karasa ... atanapi homophobic ... The gubernur nyarios kitu, eta Moyle urang ieu saukur ngajaga up kalawan kamajuan dina pamakéan basa Inggris. ... panitia The ... éta "nyaman kalawan dengekeun anu kalimah jero Kaayaan ieu "The gubernur manehna dina ngajéntrékeun sunda cingcin salaku 'homoseks', nu DJ ieu conveying nu ceuk pikir deui was'crap ', tinimbang' homo '.

BBC Déwan Gubernur

Barudak, Kevin Brennan, anu nyatakeun di respon anu "teh pamakéan informal biantara homophobic ku DJs tv Main Populated place" nyaéta:

"Jauh teuing remen dianggap salaku banter benign di Tempat anu ngahina karasa bener ngawakilan. ... Ka diskon tantangan ieu salawasna mun collude di jerona. The buta mata on kasual ngaran-nélépon, muncul persis cara séjén salaku éta nu effortless Pilihan, nyaeta ngan excruciating "homophobia diawalan dina Britania dina slogan teh" homophobia nyaeta homoseks, "maén dina harti ganda tina kecap" homoseks "dina budaya nonoman, kitu ogé persepsi populér nu homophobia vokal téh ilahar dipimilik ku homoseks closeted. Kekerasan, Universitas peneliti Michigan Michael Woodford, Alex Kulick na Perry Silverschanz, barengan profesor Appalachian State University Michael L. Howell, pamadegan yén pamakéan pejorative tina kecap "homoseks" éta mangrupa agresi mikro.

Konsep a "identitas homoseks" sarta pamakéan tina Contona istilah "dua jiwa" teu ditukeurkeun jeung "LGBT Asalna Amérika" atawa "homo India" étimologis asalna tina schwül (panas, lembab), ogé kaala harti pejorative dina culture.ew nonoman, pamakéan pejorative janten kaprah di sawatara bagian dunya. di antara speaker ngora, kecap boga harti mimitian ti derision (misalna sarua jeung sarap atawa bodo) ka ageung lampu-hearted atanapi ridicule (misalna sarimbag mun lemah, unmanly, atawa lame). Dina pamakéan ieu, kecap nu jarang hartina "homo", sabab nu dipaké, sakumaha hiji conto, konsultasi sareng hal inanimate atawa gagasan abstrak nu disapproves. gelar ka dikritik sarta didebat.

slogan Gay anti sapanjang kalayan rétorika anu sakabeh jejer, nyekel-frasa, jeung slogan nu dipaké arah orientations alternatif atawa homoseksualitas Sanggama ogé mun demean lesbian, homoseksual, bi seksual, sarta Transgender (LGBT) individu) Éta rupa-rupa ti pejorative jeung demeaning ka maranéhanana keu on motif spiritual. Sababaraha ngajelaskeun Ieu hate alamatna.

retorika nu hadir kalawan hiji yayasan wewenang di Heterosexism, ogé pasti bakal dipindahkeun ku homophobia, biphobia, sarta transphobia.

The slogan anu teu Kantun frasa tina invective Aranjeunna signify disagreements nu garapan babagi lalawanan ka hak légal LGBT atanapi kana persetujuan ti lalaki sarta wanoja LGBT.

Sababaraha alesan na teori sabalikna mun pangjurung kelamin Sarua jeung Sanajan nilai disagreements boga béda ti budaya jeung peradaban, lila-aya katempo dina waktos. Preoccupation kalawan nyiksa anak tiasa bener euy sabenerna kantun hiji.

Retorika bisa datangna handapeun éta manjangkeun yen homoseksualitas mana arah patut aslina, atanapi homoseksualitas tiasa bener euy a Trojan Horse, atawa eta "ngancurkeun kulawarga" na manusa.

A démo komprehensif tina perspéktif anu anti homoseks Dilaksanakeun di Amérika Serikat dina mangsa éta (1964) bisa situated dina catetan Florida wewenang, homoseksualitas jeung ogé Kewarganegaraan di Florida.

Watch homoseksualitas jeung Psych

Padahal médis napsu sarua-sex zed instansi, homoseksualitas ieu dikaluarkeun dina 1974 lantaran gering méntal dina diagnostik na Manual Statistical tina gangguan jiwa (DSM) saprak eta teu wanti ku bukti klinis kuat ogé henteu papanggih jeung sarat pikeun hiji emosi gering.

Aya geus kontrovérsi dina pilihan. Sanajan kitu, dumasar ka rebuttal béda kalayan perdebatan ieu, dilestarikan, jeung nu lianna, The Amérika Society keur Pertahanan tina Tradisi, kulawarga sarta Harta, anjeun tiasa manggihan sababaraha paripolah exhibited ku kavling critters nu bakal percanten gayb di manusa, sapertos sakumaha contona cannibalism.The counterargument pikeun ngeceskeun teh nyaeta kanyataan eta confuses "wajar" ngagunakeun "salah", ieu téh ku kituna ngan hiji restatement ieu ngajawab yén homoseksualitas anu salah (kayaning tindakan urang nu ngedahar daging manusa), sugan masalah supernatural.These anu rada pajeulit kalayan sipat polysemous kaayaan maranéhanana "alami" jeung ogé "wajar" nu bisa jadi garapan di kavling adab equivocal.

protés Sekuler non of homoseksualitas di San Fransisco

Loba pecahan sadayana duanana Ibrahim katut lianna. Loba pecahan Christian tambah loba paling fundamentalists Kristen (misalna, '' Pat Robertson and Jerry Falwell) nyebut teks Alkitabiah ngajengkeun nu kelamin sarua kelamin seksual nyaeta jadi jahat. Ieu lalaki jeung jamaah pikir anu diurutkeun ieu meta sensual sakumaha duanana aktivitas seksual lisan jeung anal (barengan samping fornication ampir sababaraha nurun) mangrupakeun sorts immorality seksual nu halah jadi dipandu. Ranté ieu mindeng ngobrol kaluar ti kekerasan jeung hate.

Abdi peryogi nangtang tekenan Mana perhatian kami pikeun meunangkeun dosa Buah anjeun digabungkeun bareng jeung Kristus kawas simpati bahya atawa culpable. Urang pangjurung yén conto ti Gusti, nu chased dosa dipuja jelema nu ngalakukeun dosa teh. Urang halah ngahontal kaluar kalawan rélaxasi na generosity mun kakeunaan ieu, ministering pikeun syarat maranéhanana jeung nulungan aranjeunna Isu.

Sababaraha gereja ingkar pamikiran tina homo Watch na Orientasi homoseksualitas kawas ngabogaan sababaraha hal everybody sejenna sarta dorongan arah kabiasaan bisa ngalaman unggal sakali dina awhile. Rupa-rupa slogan contentious sarta radang, contona sababaraha dirékam dina bagian upcoming, anu garapan ku jamaah rival jeung manusa, husus tina Fred Phelps, pencipta situs godhatesfags.com sapanjang jeung individu West boro Baptis Garéja. jamaah sejen, contona di Metropolitan Komunitas gereja, genuinely yakin yén meta seksual anu dosa tur biasana mastikeun.

Homoseksualitas ogé dianggap loba dosana di Islam. Dina sababaraha nagara bagian Jérmanik, fungsi homoseksualitas nu dihukum kalayan lulus. Nagara tunggal nu aya dina hubungan sex sarua di Wétan Tengah anu Israel, tapi homoseksualitas téh halal dina sababaraha bangsa. Salian Israel, kagiatan kelamin sarua anu sah ti Wewengkon Paléstina (Sisi Kulon) salaku 1951. Homoseksualitas ngalibetkeun bikang ieu otorisasi di nagara Islam leuwih gede ti homoseksualitas ngalibetkeun guys sawawa.

Istilah sanésna sababaraha hal, di Wahyu Jerry Falwell blamed homoseks (antarana loba batur) pikeun ngabalukarkeun panarajangan téroris di New York sarta Washington, DC on September 1 1, 2001, ku sparking nu agresi of fundamentalists Islam. Ka hawa tina program televisi Christian The 700 Club, Falwell dijadikeun pengumuman hareup (anu engké anjeunna apologized): ''

"Nyaan Believe yén pagans jeung abortionists jeung feminists jeung gays jeung lesbi anu aktip nyobian sangkan nu hiji gaya hirup alternatif - nu ACLU, Jalma Keur Amérika Jalan, sakabéh éta anu geus diusahakeun secularize America- -i titik ramo dina beungeut maranéhanana sarta ngomong, "Anjeun mantuan ieu lumangsung"

Sababaraha Budha ogé ngahukum. Ku Jalan of Conto, dina 1997, anu 14th Dalai Lama Tenzin Gyatso nyatakeun, "Ti nu titik Budha of view, lalaki-to-lalaki jeung awewe-to-awéwé geus umum dianggap kalakuan nu jahat seksual".

Sababaraha Budha ogé ngahukum. Ku Jalan of Conto:

Alatan mangrupa subjék sering sahiji slogan 1 hal bisa jadi yén motto "AIDS maéhan Fags Dead", hiji parody of advertisements motto ieu "razia: maéhan Bugs Dead", garis tag padamelan di advertisements video pikeun SC na Adang inséktisida.

moto seemed sapanjang dekade mimiti AIDS ti Amérika Serikat, momen karusuhan nu geus ampir deadly sarta didiagnosis kalawan homoseks. moto bray dina gancang salaku chant, truism a, atawa malah hal disebut corétan. Hayu urang dilaporkeun motto kahiji mecenghul di urang ti nineties salapan belas mimiti, nalika Sebastian Bach, anu vokalis prior ieu grup logam kandel Skid Baris, ngagem eta onto dina kaos dialungkeun kana anjeunna kalawan panongton .A versi tina bener "cures AIDS fags ".

Sababaraha kompetisi tina geus dipaké dina homoseksualitas istilah. Ieu kungsi, jadi hiji conto, kapanggih di pamakaman of Mateus Sheppard, ogé mangrupa casualty kekerasan, sanajan bari Fred Phelps jeung pengikut na numpuk eta.

Salaku nyatakeun ku WHO, katresna ngandung 50 persén folks coping kalayan HIV.

Persentase instansi HIV Éta Dupi hasilna tina hasil ieu hubungan fluctuates gumantung karakter. Deui di Rusia, salah sahiji kasus HIV di 2006 di mana dina kanyataanana gaya transmisi geus dipikaharti, kasarna hiji-satengah éta hasil tina kelamin heterosexual nu rasio geus rising. Ampir 60 persen kasus geus imputed kana aktivitas seksual antarana males.In Karibia, ayeuna teh projected nu kasarna 40 persen kasus HIV téh hasil ahir kagiatan seksual antarana lalaki. Ngeunaan 53 persén inféksi HIV jeroeun Amérika Serikat, dina 2005, réngsé nepi. Persentase paling signifikan gering HIV di Kanada, di 2002, geus accounted pikeun ku sanggama diantara lalaki, dimana jadi di Éropa Kulon nu persentase nu geus accounted pikeun ku sex.

Sababaraha slurs kawas Lady Boy, snare, sarta Manéhna-jalu capitalize yén awéwé trans anu guys sawawa. Pamanggih ngeunaan batur has kana sex anjeun nu moal pakait jeung individuality kelamin maranéhna geus twisted ngeunaan cara pikasieuneun individu hiji perlu jadi mun guyonan. Contona, dina jawaban pikeun sababaraha ngembang drive pikeun pernyataan anti diskriminasi ngeunaan restrooms umum, Urut Arkansas Gov. Mike Huckabee shipped pesen kieu ka sababaraha Nasional siaran Kaagamaan Konvénsi sakuliah Panawaran 20-16 pikeun kapersidenan na: ''

Kami di kota sanggeus kota nempo ordinances nangtang yen nak anjeun sorangan, nalika manehna ngalir ka WC bisa sugan teu gelo, jadi Mun hiji jalma dipapag aya nya Sarta ogé anjeun ogé teu bisa gelo Lamun anjeunna tiasa salah bodo karasaeun. Abdi peryogi nu ieu mah disarankan ku si Éta sakali kuring kungsi yén kuring bisa geus ngarasa jadi bikang sakumaha eta anjog Waktu keur moto pancuran di pe. Kami cukup tangtu yén kuring bisa geus kapanggih awéwé kuring sorangan.

Huckabee Goes pikeun nganyatakeun "nu aya hal inherently salah ngeunaan forcing saeutik Balik-lash ku pamingpin LGBT, contona Rebecca Isaacs, oge manajer boh Federation Sarua, nu nyatakeun di Pasrah mail ka The Huffington Post:" Dulur perlu nganggo restroom jeung dulur paduli ngeunaan kaamanan sarta privacy. komentar Mr. Huckabee urang nyumbang kana iklim nu, sanajan gayns panganyarna dina pisibilitas, transgender urang neruskeun nyanghareupan ongkos extraordinarily luhur diskriminasi sarta kekerasan.

Aya jejer Anti transgender. Roffee na Waling diadegkeun malah peuntas jaringan LGBTIQ +, aya kénéh geus jadi laér kabingungan ngeunaan kahayang nu mana lalaki jeung awéwé bisa titik, sarta ogé ieu ogé jelas beda jeung individu tambahan. kabingungan Ieu nyumbang ka putusan jeung asumsi yén kiwari kami gaduh paripolah transpiring jero wewengkon sarta anxieties.

Bullying na Gay-bashing téh nyiksa fisik atawa lisan Bertentangan jeung si anu keur ditanggap ku merangan pikeun mahluk homoseks, homoseks, transgender, bisexual, contona lalaki anu heterosexual.

Malah abashing "bisa janten episode husus, ogé acan hiji. Hiji bashing verbal bisa ngagunakeun expletives, slurs, tindakan keur nyingsieunan, sarta kekerasan nyata atawa kaancam. Ieu ngandung sababaraha slogan biasa na ogé bisa lumangsung.

Homo ngalibatkeun lampah anu ngahaja sarta PBB-provoked arah sufferer, kagiatan replicated ku loba individu ngalawan si sejenna marengan ogé saimbangna kakuatan anu psikologi atawa fisik. Sarat kawas queer bullying, bullying lesbian marengan bashing queer ogé ngawangun.

Homo-bashing geus lumangsung pikeun dekade kiwari sarta mawa kana dinten. Homophobia di Amérika Serikat éta husus serius di 1940s telat sarta 1950s mimiti, nalika kavling individu homoseks geus dipaksa ti otoritas féderal jeung setelan planks ti Presidents Harry S. Truman na Dwight D. Eisenhower.

The Lavender nyingsieunan dibantuan kipas kahuruan ti nyingsieunan Beureum ieu. Dina wacana umum, homoseks jeung komunis geus conflated. Duanana kelas anu dianggap salaku sub-budaya nya éta concealed ku beungkeut tina bakti, élmu jeung prinsip budaya, jeung situs pasamoan tinangtu maranéhanana. Duanana kelas anu disangka kana posisi sorangan kesel atawa leuleus. Sarta unggal kelas anu dipercaya godless tur pantes. Kavling individu dipercaya éta kelas 2 digawé pikeun sabotase pulisi.

Anjeunna oge prevailed na teu acan ngalakukeun ieu, najan sekutu sorangan, disetir panarajangan Na dina komunis di govt nyawad homoseks di otoritas féderal. Ngagunakeun rumor akumulasi ku Drew Pearson, penulis Nevada diwangun yén McCarthy jeung ikhtiar lulugu-Na, Roy Cohn, réngsé nepi homoseks. Taya deui McCarthy biographer geus dijieun probable.

Queer bullying

Samoja Kanada lumpat hiji angkét tina gede ti 3700 siswana Sakola badag di Kanada di antara Désémber 2007 jeung Juni 2009. The concluding catetan on polling ieu, "Unggal Kelas di Unggal Sakola", dipasang di 2011, manggihan yén 70 persén murid ngalakonan noticed "éta jadi homo" sapopoé di fakultas, ogé 48 persén responden kapanggih "fagot", "lezbo" na "Dyke" sapopoé. 58 persen kasarna 1400 jalma 2400 siswana ngalakonan polling EGALE urang unearthed pendapat. Salajengna, dina EGALE unearthed anu siswana kuliah meureun sugan moal dipangaruhan biphobia ku homophobia atanapi transphobia réngsé nepi sadar ngeunaan éta. Pananjung Ieu relates to nganalisis dipigawe bari dina subyek interruptions karep pikeun kahariwang societal nu ngakibatkeun jalma sugan moal langsung ngalaman kahariwang societal (jeroeun skenario ieu, bullying) salawasna ngilangkeun tabrakan sorangan sahingga bisa ogé henteu satisfactorily ngajawab sarat tina hiji jalma ngalaman kahariwang societal.

EGALE, Babarengan ulikan prior geus kapanggih pendidik sarta pamaréntah Fakultas kamungkinan bisa jadi complicit ti queer.

Corétan ayana di darat jeung kuliah grounds, sarta ogé tinangtu sorangan "relatif permanence" na, nyaeta masih acan nanaon sejen tina queer bullying.

Sababaraha penyidik ​​imply ngalibetkeun budak leutik Salaku maranéhna bisa jadi susceptible ka épék sorangan rajah pamunah ampir sagala panalungtikan ngeunaan queer bullying.

A analisis ulikan tujuh puluh Dalapan dua puluh lima kana budak dilakukeun dina belasan sakola di London, Inggris di antara 1998 na 1999 nunjukkeun yén ekonom nu kungsi dipaké yén frase "homo" pikeun tag ka budak di handap dina hiji tata cara standardized dimaksudkan yén kalimah saprak "ngan lulucon", "ngan cuss a" na loba kurang hiji pengumuman tina orientasi seksual nu katarima. sosiolog Amérika Michael Kimmel sarta ogé psikolog Amérika Gregory Herek nyusun éta lalaki basisir kasadaran maranéhanana masculinity ieu jeung nu bisa jadi bener sabenerna ngan hiji renunciation of bikang ieu ku denigrating fundamentally sarta bikangna homo teh. Ngawangun ngeunaan pamikiran diferensiasi sorangan sababaraha penyidik ​​imply nginféksi ieu renunciation ieu feminin urang bisa jadi misogyny. isu ieu dianalisis dina 2007, nalika sosiolog Amérika CJ Pascoe ngijinkeun eta nu manehna prédiksi yén "fag wacana" dina SMA senior Amérika dina ieu publikasi nya, Sobat, Anjeun geus a Fag.

Homoseks tur nonoman lesbian nu rada tebih leuwih condong pikeun ngarekam bullying. Dina 1 review ngalaman pikaresepeun tur leuwih ramifications dibandingkeun.

Alesan Pikeun queer bullying

nonoman homoseks na bisexual bisa nyieun rupa akut of Melancholy Jeung kahariwang saprak maranéhna naek ka luhur. Sabenerna, 71.4percent sahiji pangeusi LGBT sapatemon Kasakit sedih (MDD). Pikeun jalma LGBT, MDD bisa hasil tina sababaraha salah sahiji jalma Saatos: tekanan beradaptasi, harga diri, minoritas stress kulawarga tampikan, kekerasan, ngembangkeun partnership, sarta parenting.Tension jeung harga diri move babarengan. Sakali hiji jalma LGBT ieu ngawartoskeun persis nu ngarasakeun naon hal mariksa kawas, éta tempat kaluar hiji tol di maranéhna harga diri. Nalika qur'an nu dilakukeun ku urang naon maranéhna sigana adore, jeung sajabana,. mimiti nyieun éta bener ngarasa teu aman. Hal ieu ngajadikeun aranjeunna ngarasa kawas Mun Aranjeunna henteu alus éta nu maranéhna geus. "Datang-kaluar" Dupi Emang a dibekelan Éta garapan ngejah kaluar sakali hiji lalaki LGBT ngabantuan eta jadi dipikaharti maranéhna sabenerna geus Gay, homoseks, jsb .. Datang luar biasana Jalma aktif jeung lingkungan LGBT aranjeunna Dupi, naluri sorangan nyaeta salawasna mun mercayakeun di kolotna sorangan mun aranjeunna sapatemon tampikan rumah tangga engké Datang luar maranéhna sagala mechanically ngarasa unwelcome na unloved. Aranjeunna tiasa tempat ku kieu Ka hiji spiral handap of Melancholy. Sambungan na ciptaan parenting geus saksama patali sakumaha folks ngarasa parenting Babarengan signifikan maranéhna tambahan dina tempat bebas, husus nalika maranéhna bisa lumangsung Ti lingkungan LGBT. Lately, dina Maret 20-16, anu janten halal pikeun LGBT Kolot akur sadayana limapuluh bangsa. Henteu Ngabogaan kamampuhan pikeun muster maranéhna Youngster pisan tangtu bisa ngabalukarkeun Melancholy, Tapi upami maranéhna geus nampik yén nangkeup katuhu, éta dihasilkeun annoyance. Minoritas kahariwang Emang Dupi sanes greatest tina facets kitu, nya moal nyieun saha aran teuing tebih hadé. tekanan minoritas digambarkeun salaku A stress undergone ku jalma LGBT alatan mibanda Identification maranéhanana. Kekerasan tiasa ngageser saha katuhu kana kaayaan kekerasan teh sabenerna ngan bener jenis nyiksa, nyiksa emosi, atawa malah nyiksa. A Pribadi bisa jadi plagued kana tingkat di mana Melancholy maranéhna janten teuing sarta ogé maranéhna henteu panjang leuwih Garapan sababaraha nikmat. variabel ieu ogé nyieun eta na sagala gawé bareng tangguh pikeun nyegah MDD.

Ramifications of queer bullying

Queer bullying bisa ngahasilkeun sababaraha sufferers ngarasa bahaya sarta bagja dina sakabeh dunya. Bullying tiasa dampak rujukan hiji murid pikeun dosen. Sababaraha sufferers bisa sabenerna datang deui ngarasa paralitik tur digambar socially salaku mahluk mékanisme kaayaan. korban lianna tina queer bullying bisa ngawitan ngukur aftereffects of helplessness diajar. Queer atanapi santri mungkin nyobian lulus sakumaha heterosexual kituna eureun queer bullying. Lulus frees murid teh ku rojongan, sarta queer atanapi questioning siswana, calon sekutu. Dewasa PBB agénsi usaha maot teuing bisa sabenerna ngarasa ramifications némbongkeun emosi sarta némbongkeun emosi, jeung try ieu. Queer tur nonoman questioning nu boga panyakit ati boga Prévalénsi gedé tina nyalahgunakeun kimiawi sarta infeksi STI jeung HIV, éta bisa lumangsungna sagala jalan ngaliwatan ka kematangan. Queer bullying bisa Sajaba ditempo salaku manifestasi naon tutorial yank nyaéta panggero Ilan Meyer telepon stress minoritas, nu bisa pangaruh seksual gaul degreed ethno-ras minoritas needing mun aya dina hiji budaya anu onerous lega.

Husus tur nalukkeun phobic trans jeung kabiasaan diskriminatif dina setélan tutorial

Homophobic na trans kekerasan phobic dina setélan bisa digolongkeun salaku express na implisit. nganyatakeun diskriminatif na trans kekerasan phobic diwangun ku meta atah anu ngawangun subjék ngarasa Nu Ngahina karuksakan, hariwang atawa intimidated. karyawan na peers ulah sigana janten doubtless dihalangan lamun witnessing episode ieu. Ieu nyumbang ka normalizing meta ieu nu geus dipikawanoh salaku boh hiji hambalan sapopoé atawa sababaraha téhnik pikeun ngaleungitkeun bentrok antara murid sakola. kekerasan diskriminatif na transphobic kalawan sakabeh kekerasan dumasar-génder nu patali sakola - geus underreported berkat salempang subjék 'tina retribusi, digabungkeun jeung sinyalna inadequate atawa non-existent, rojongan tur redress sistem. Henteuna kawijakan éféktif, panyalindungan atawa remedies nyumbang ka kaderisasi a dimana wae insiden jadi beuki loba tradisional.

Disebut 'kekerasan simbolik' atawa kekerasan 'institusional', nyaeta subtler ti kekerasan express. Ieu ngawengku Répréséntasi pervasive atawa sikap anu umumna ngarasa bahya atawa alam ka komunitas varsity, kumaha nu ngaktipkeun atawa ajak preconception na phobia trans, kitu ogé perpetuating stereotypes ngabahayakeun. Sampel implisit diskriminatif na trans kekerasan phobic ngawengku:

  • Dumasar orientasi atawa gender seksual identitas maranéhanana / contona, sains pikeun siswa jalu heterosexual jeung drama pikeun siswa jalu homo).
  • Gaduh agénsi gedé atawa pangaruh (contona, ku pamanggih murid LGBTI diperlakukeun salaku marginal tur penting).
  • Reinforcing stereotypes pakait sareng oriéntasi seksual atawa identitas Gender / ekspresi dina bahan program atanapi asah guru, kawas ngaliwatan gambar jeung wacana (contona, nu ngobrol leuwih mibanda aktivitas kelamin salaku 'normal').

Statistik jeung conto

Hiji studi 1998 dina exceedingly diajar anu dilakukeun ku Himpunan akademisi jeung dosén, hiji union pikeun Britania Ageung professional, kecap "homo" éta reportable jadi foremost dina istilah gaya nyiksa ditandaan ku akademisi dina hiji basis sapopoé.

Ngeunaan fraksi basajan murid homo jeung lesbian di akademi Britania geus ngalaman ti bullying homo di 2007, dina hambalan ku ulikan dipigawé ku fakultas Unit Atikan pikeun aktivis LGB klaster Stonewall. paling nu kungsi hangdog tadi serangan verbal Samaun, opat puluh hiji% geus fisik diserang, sarta tujuh belas% sempet narima ancaman pati. Ieu conjointly némbongkeun yén leuwih lima hundredth of akademisi gagal pikeun ngajawab basa diskriminatif yén maranéhna dinyatakeun kukituna kauninga dina kamar, sarta solely dua puluh kalima akademi kungsi bébéja siswa maranéhanana yén bullying diskriminatif éta salah, némbongkeun "hiji gambar héran sahiji gelar maranéhanana diskriminatif bullying allotted ku sasama murid na, hazardously, staf kuliah ", kalawan sagala studi anu dilakukeun ku amal sarupa di 2012 ngadéklarasikeun yén ninetieth of akademisi sempet teu boga asah dina halangan tina bullying diskriminatif.

Laju bunuh diri leuwih luhur diantara folks LGBT. Nurutkeun dina ulikan sarua dilakukeun ku fakultas Unit Atikan pikeun aktivis LGB klaster Stonewall, hiji reportable survéy internét anu tujuh puluh hiji% tina agénsi pamilon awéwé PBB katelah LGBTQ, sarta lima puluh tujuh% tina agénsi pamilon budak PBB katelah LGBTQ kungsi serius panginten bunuh diri. Dina 1985, F. Paris calculable yén suicides ku nonoman homo bisa ngandung nepi ka tilu puluh% tina kabeh suicides nonoman dina bangsa Amérika Kalér. Ieu nyumbang ka bunuh diri keur ngabalukarkeun anjog katilu pikeun pupusna diantara nonoman yuswa 10 - 24, reportable ku agénsi pamaréntah.

kasus

(Podlesny) ngalawan perwira di urut SMA publik di Ashland, Wisconsin leuwih panolakan maranéhna pikeun ngahalangan dina "nyiksa fisik tur lisan Gay anti pengkuh ku sasama santri" pikeun yén anjeunna ngalaman kungsi subjected na nu tadi nyababkeun rumah sakit-Na.

Mateus Sheppard éta gaul gelar yank kuliah lalaki di Universitas kaayaan Amérika agénsi PBB éta tiap disiksa jeung maot dina Laramie, kaayaan Amérika dina Gregorian kalender bulan 1998, disangka berkat orientasi seksual na. pati pamustunganana kristal panyaarah pikeun panerapan anti bullying kawas Mateus Sheppard sarta James Byrd, JR .. kejahatan Hate halangan Act.

murid dosen tinggi Derek Henkle lila bermuka inaction ti perwira sakola sakali sababaraha kali vexed ku peers di Reno, Nevada. bisi ngalawan distrik varsity sarta sajumlah direksi lianna ngarah ka pakampungan 2002 dina nu distrik di perjangjian nyieun runtuyan kawijakan pikeun safeguard homo jeung mahasiswa lesbian tur mayar Henkel $ 451,000.

Damilola Mekarwangi diserang ku geng lingkungan tina nonoman dina dua puluh Nov tujuh, 2000 di Peckham, Selatan London; anjeunna bled pati sakali keur luka ku botol rusak dina pingping, nu motong kana arteria femoral téh. BBC, Telegraph, Guardian na koran leupas reportable dina waktos anu di minggu antara jero dina Britania Raya tina Républik féderal Nigeria sahingga serangan manehna geus subjected mun bullying jeung teunggeulan, kaasup qur'an diskriminatif ku gaggle sahiji budak di fakultas-Na. "Entrant The ngawartoskeun anjeunna anjeunna kungsi homoseks". Anjeunna "mungkin ne'er geus dipikaharti naha anjeunna keur hangdog di sakola, atanapi naha barudak sejen taunted anjeunna 'homo' -. Nu frasa dimaksudkan lengkep nanaon di hormat sagala Anjeunna kagungan pikeun ngangkat what'gay indungna 'dimaksudkan, manéhna ceuk "Boys ngalengkepan up swearing di anjeunna nyarios sababaraha kecap dreadful. ieu éta conjointly karir indung anjeunna names.His kungsi diucapkeun ngeunaan bullying ieu, kumaha ogé kaum akademisi teu nyandak eta serius." manéhna ngaku siswana kapaksa nyangka putra homo nya and'd ngawasa anjeunna Friday.One panungtungan bulan sakali rajapati, bapana sarua, "kuring dikaitkeun manéhna jeung anjeunna nangis anjeunna hangdog na conjointly maksudna salaku ngaran. Anjeunna geus keur disebut 'homo'. "Dina New politikus 2 warsih saterusna, sakali aya sempet kénéh geus euweuh convictions pikeun kajahatan, Peter Tat naraka, homo pol HAM, ngomong," Dina poe hasilna rajapati di kidul London dina Nov 2000that anjeunna subjected mun nyiksa diskriminatif galak tur assaults, sarta nanya naha penguasa sempet neglected ieu sateuacan na sakali pupusna.

Dina 2009, Carl Joseph Walker Hoover, gaul gelar budak 11 taun heubeul di disampurnakeun, Massachusetts, gantung dirina kalawan gaul gelar Twine listrik. indungna sarua sakelas na di lyceum na tadi hangdog sarta disebut salaku anjeunna "homoseks" dina rutin a.

Dina 2010, a homoseks ti Kamerun ieu dibales suaka dina uk sakali sinyalna yén anjeunna ngalaman kungsi diserang ku gaul gelar mob ambek di Kamerun sakali maranéhna nempo manehna cuddling pasangan jalu-Na. Menteri Komunikasi of Kamerun, Issa Tchiroma, nampik éta sangkaan of maltreatment of homoseks.

Tyler Clementi bunuh diri dina Sept dua puluh dua, 2010, sakali sobat na di Rutgers University dina QT dirékam patepungan seksual na kalawan lalaki sejen.

Hiji lalaki 32 taun heubeul di bahan, Skotlandia éta hangdog na vexed ku pamimpin na, a teguh kota, sateuacan anjeunna diteundeun-pareum. Anjeunna engké sued nu perusahaan tur meunangkeun pangajén #120,000.

Dina Gregorian kalender bulan opat belas, 2011, Kanada rumaja Jamie Hubley, putra anggota déwan kota Ottawa Allan Hubley, bunuh diri sakali sanggeus blogged pikeun bulan ngeunaan bullying anti homo anjeunna malik ka kelas. bullying kungsi dimimitian salaku awal salaku kelas tujuh, kalawan mahasiswa dina beus Jamie urang nyieun usaha accu barang dina sungut na salaku hasil tina anjeunna pang alusna-resep skating és leuwih hoki.

Phillip Parker, hiji murid brazenly homo 14 taun heubeul di Gordonsville, Tennesse, ieu kapanggih maot dina Jan dua puluh, 2012. Anjeunna bunuh diri alatan bullying homo. Bapana, agénsi PBB geus Sajaba ngaranna Phillip, nyebutkeun yen "Éta bapa pisan sorangan. i sabenerna resep anjeunna. Kuring mopohokeun manehna. Anjeunna kudu geus diperlukeun pikeun ngaleungitkeun dirina ka ahirna jadi turun di hirup "dina awak éta surat, anu ieu ditulis:" Mangga ngaktipkeun Cemara Tangkal Propinsi mun mom ".

Kenneth Weishuhn, a freshman ti Selatan O'Brien SMA di Iowa, gantung dirina katuhu jauh sakali bullying sengit, cyber bullying jeung ancaman pati di 2012 dina garasi kulawargana. bunuh diri na geus dijejeran nasional sarta dikalikeun queries.

Jading Bell, hiji budak leutik di La Grande, Oregon, strove Pikeun meta bunuh diri ku nongkrong katuhu jauh bullying sakali sengit di SMA di 2013. sakali waktu jasa jaman ieu dikaluarkeun, Bell maot di rumah sakit OHSU. Bapana Joe Bell dimimitian hiji ngumbara di sakuliah America manjangkeun kasadaran kumaha oge geus stricken sarta ditelasan ku cara maké éta tina treuk satengahna sapanjang perjalanan Na.

undang-undang

  • Sababaraha nagara AS geus enforced panerapan mun tackle dosen bullying.
  • Aturan anu prohibits diskriminasi ngalawan muridna dirojong orientasi seksual na sarua génder
  • Panerapan anu prohibits diskriminasi ngalawan muridna dirojong orientasi seksual saukur
  • Panerapan anu prohibits Bullying ulama dirojong orientasi seksual sarta idéntifikasi kelamin
  • Perda sakola atanapi etos pikeun akademisi nu pidato bullying atanapi diskriminasi ulama fokus kana orientasi seksual sarta idéntifikasi génder
  • hukum sakola atanapi etos pikeun akademisi nu alamat bullying atanapi diskriminasi siswana dirojong orientasi seksual solely
  • Panerapan anu prohibits atikan berbasis Sakola masalah LGBT dina fashion exceedingly positif
  • Aturan anu prohibits Bullying dina kuliah kumaha ogé mangrupa daptar euweuh kelas panyalindungan
  • Taya hukum lega Éta husus prohibits bullying di akademi
  • departemén Ieu necessitates tumuwuh. Ieu attainable pikeun mantuan ku nambahkeun kana éta. (Désémber 2010)

Nagara Illionis ngaluluskeun hiji hukum (SB3266) dina Juni 2010 Éta prohibits bullying acan sakumaha jinis béda atikan di paguron luhur.

Di Filipina, anggota DPRD enforced Républik Act No. 10627, salaku alternatip disebut salaku Anti Bullying Act of 2013. dumasar lolobana Ka angger sarua, bullying dumasar-génder ieu outlined sakumaha? Sagala polah éta humiliates Atawa heunteu ngasupkeun individu hiji dina grounds boh ditanggap atawa aktual seksual orientasi na Gender idéntifikasi (SOGI)? ).

sokongan

Dina réaksi pikeun ngamekarkeun eling tina bashing homoseks na Sajumlah kelas layanan anu nyetél ka rojong lalaki sarta awéwé LGBT nganyahokeun bareng jeung nyalahgunakeun maranéhanana.

Impressive jero Amérika Serikat bisa jadi Anjeun Éta Gets Project Leuwih alus, Kanggo nu aktor sarta lalaki LGBT sarta awéwé nyieun YouTube seratan pilem babagi tina frékuénsi ékspéktasi mun meunang rumaja anu homoseks. The Aman Sakola Koalisi suplai parabot pikeun siswana kuliah sarta dosén. Egale Kanada fungsi kalawan taxpayers Kanada LGBT.

Pituduh handap nyaéta sakabéh ngeunaan métode sensual antara lalaki. Pikeun meunang lila antara guys, didatangan klinik kelamin lesbian.

Interprétasi Hadrian na Antonius

lila-seksual anu kagiatan seksual antara guys Boga sapatemon jeung lalaki (MSM), euweuh urusan orientasi seksual atanapi individuality seksual. Para sasterawan of Kinsey Laporan 1948 ieu nyebutkeun yén 37 persén di tema maranéhanana ngalaman kungsi salah patepungan homo. Bukti mendemonstrasikan yén gender antara lalaki anu underreported di jajal salaku hasil tina bias desirability sosial.

Dua guys milu ku massaging ngalawan penises maranéhanana di fretting Jeung silih

Dina sajarahna, sapatemon anal geus disambungkeun jeung lolobana MSM tapi condong teu ilubiung dina sanggama anal, sarta bisa ilubiung dina lisan seksual, frottage atanapi frot, atanapi silih nafsu instead.MSM ogé bisa ilubiung dina rupa-rupa lisan seksual, contona sakumaha contona fellatio tea-bagging marengan anglings. A polling 2011 ti The Journal Kertajati sarupa Sanggama Kedokteran lokasina pikeun homoseks AS jeung lalaki seksual bi. Kissing hiji gaul dina sungut anjeun (74.5percent), lisan seksual (72.7percent), sarta ogé partnered masturbasi (68.4percent) anu paripolah 3 paling sering ngalaman bareng jeung 63.2percent jalma sampel timer ngalaporkeun 5 ka lima dalapan paripolah seksual dina pangalaman final maranéhna .

Salah sahiji lalaki anu boga sapatemon jeung guys Béda Rakan bisa jigana jadi dipikawanoh alatan éta pisan luhureun, biasana jalma nu bisa dipikawanoh whilst lantai, sarta bisa jigana disebut fléksibel. Pelesir, nyeri, atawa kamungkinan bisa balik kalawan aktivitas seksual. Salaku parasaan bisa disadiakeun ku saraf nu ditungtungan di aréa anal, klimaks anu bisa jigana dipigawé ngaliwatan penetrasi ku stimulasi tina kelenjar kanker prostat maranéhanana. Hiji panalungtikan ti National Survey of Kaséhatan Sanggama na Paripolah (NSSHB) ngusulkeun yén lalaki sawawa anu timer laporan mawa jurus posisi kabuka sakuliah kelamin seksual jero final maranéhanana datang di sakuliah éta salaku kamungkinan mibanda anjog di orgasme salaku lalaki sawawa anu nganut hiji insertive fungsi. A nalungtik sampling folks unmarried bari jero AS ngusulkeun yén harga klimaks anu sapuk diantara guys sawawa sabudeureun orientations seksual. Kalayan hormat keur hariwang sakuliah sanggama, sababaraha Éksplorasi nunjukkeun, pikeun 24 persen keur 61 persén homoseksual atanapi guys heterosexual, debilitating receptive anal kelamin (disebut anodyspareunia) tiasa janten masalah seksual leuwih umum waktu hirup. Dina sampel badag (n = ~ 25,000) tina duanana homoseks AS jeung bi lalaki sawawa seksual, kasarna 86 persén urang anu nyegrek jero pangalaman seksual kaliwat maranéhna dipedar penetrasi dina skenario kieu kawas keur saeutik atawa sugan meureun moal sagala cara debilitating; ngadeukeutan 5% ngijinkeun eta pisan atawa rada rada debilitating.

Bodo ngasupkeun ngeunaan pangalusna bakal jadi "luhur" anjeun sarta bodo receptive sabudeureun kénca bakal "handap" Anjeun

Laporan relevan kana incidence of sapatemon salah sahiji MSM Boga rupa-rupa bareng jeung sababaraha percentages, leuwih taun. A saimbang masif ti involvement guys hirup di sanggama. Studi salah sahiji lalaki geus ngusulkeun yén babandingan anu rada sapuk lamun evaluating lalaki anu hoyong permeate spouses maranéhna pikeun jalma anu bakal rada fungsina salaku pasangan anu. Sababaraha guys nu gaduh sanggama jeung lalaki mikir yén masculinity maranéhanana questioned ku tinggal sabenerna pasangan salila sapatemon anal.

Aya campuran. Fort tiasa janten jenis aktivitas nu baris ngalibetkeun nyarita saharita ka. Ieu jenis frottage. Fort bisa jadi senang saprak dinya tur dina waktos anu sareng arouses kana rarangan dua spouses saprak eta neglects keur ngahasilkeun satisfying gesekan sabalikna kana pakét nyali frenulum leuwih handap unggal sarta bagian penile unggal individu urang, ngan underneath bubuka kemih (meatus) tina sirah sirit maranéhanana (clitoral sirit). Génder téh acan kénéh diurutkeun sejen tina gender nu bisa jadi latihan diantara MSM. Docking (nu panempatan tina wawanen hiji jalma tunggal urang kana foreskin individu séjén urang) oge bisa latihan.

tempat sanggama bisa dipigawé. Dina analisis 1 of UK Jeung AS responden, sanajan urang ekonom nu dicirikeun homo dilaporkeun ka doggy gaya, misionaris, 6 9, anal lisan (dina urutan ieu) kungsi tempat seksual favorit maranéhanana. MSM Sajaba bisa ilubiung dina BDSM atawa ngagunakeun sextoys. A polling wawakil nasional dilakukeun kaluar di Australia ku 2001 mun 2002 manggihan yén, ti minggu 12 saméméh sorangan, 4.4percent guys homoseks sawawa tur 14.2percent tina lalaki seksual bi aktipitas lampah seksual nu patali BDSM, sarta ogé 19.2percent guys sawawa homoseks na 36.4percent of Toys lalaki kelamin seksual bi nya éta dipaké. A non-wawakil, '' questionnaires basis polling sabudeureun paripolah murid kuliah Amérika dicirikeun 24 persén lalaki seksual jeung homoseks bi ngalaman pangalaman babarengan jeung spanking lantaran mahluk klinik a. Diantara siswana ubar di Amérika Kalér 6 persén guys sawawa homoseks na 17 persén transgender lalaki sawawa dilaporkeun narima nyeri kusabab kabagjaan seksual marengan 5 persén guys sawawa homoseks na 9 persén lalaki transgender documented ngadatangan nyeri pikeun pamakéan ieu. Numutkeun hiji polling dina garis sabudeureun 25,000 lalaki sawawa anu-laporan diri hiji homo atawa idéologi, 49.8percent geus dipaké vibrators. Loba lalaki anu kukituna garapan mangrupa vibrator di pamakéan dilaporkeun panungtungan mangsa puber (86.2percent). Sanggeus dipaké sapanjang sambungan diperpanjang, vibrators geus diasupkeun ka aktivitas seksual (65.9percent) jeung bandung (59.4percent).

Hiji panalungtikan sampling Lalaki unmarried tur Awewe di AS ngusulkeun yén tingkat klimaks kahontal ku gaul recognizable anu sapuk diantara guys sawawa sabudeureun orientations seksual. Panalungtikan nandakeun yén MSM téh jauh leuwih condong kana boh ngahontal orgasme na oge ngadeteksi jenis kelamin bener atawa exceptionally satisfying sakumaha bener nyaéta ku maké salaki atawa si sejenna aranjeunna geus deeply asih jero kalawan. Sami ieu kauninga dina wakil sampel has douleur populace AS maranéhanana (9 1% heterosexual).

Pikeun sarta ogé ilubiung dina sanggama Maké lalaki cisgender, gender tiasa entail enlargement tina anus maranéhanana.

bahaya Kaséhatan

A Jumlah kasakit dikirimkeun séksual (STIs) bisa hasil tina kagiatan. Di sakuliah dunya, di sabudeureun 5 - 10 persén alatan kasakit HIV téh disababkeun ku lalaki ngabogaan sanggama ngabogaan lalaki sawawa. Dina mayoritas Dunya Kulon inféksi HIV geus dikirim ku paling lalaki kelamin jeung guys dibandingkeun wae jalur transmisi. Di Amérika Serikat, guys bisexual jeung homoseks accounted pikeun 54 persén instansi HIV / AIDS sarta 67 persén investigations di 2014. Jalma 5,164 jalma diidentifikasi minangka ngabogaan HIV jeroeun Inggris di 20-16, 54 persén éta boh guys anu homoseks atawa homoseks. artikel informatif ieu diminishing di London jadi disebutkeun ku umum Kaséhatan Inggris di 20 17. Ngahubungan a lembut sipilis duanana anus, sabudeureun éta halis, atawa aréa anal. Deui di 2006, 64 persen jalma kaayaan di Amérika Serikat réngsé nepi. A kanaékan Prévalénsi sipilis diantara MSM ieu dititenan dina sababaraha nagara séjén. Sipilis kamajuan dina derajat polusi HIV sabalikna, sarta akibatna polling bari jero AS geus manggihan yén satengahna MSM kalawan sipilis boga HIV. Sababaraha laporan ilmiah ngamangpaatkeun percobaan kaunggulan geus reasoned kanaékan misalna bisa jadi credited ka tingkat luhur: gender maké kondom salah sahiji MSM, Tapi minimum ulikan gawé bareng sampel wawakil nasional geus unearthed tingkat pamakéan kondom antarana MSM geus ngaronjat, moal sabagean gede, tapi di sapuluh taun katukang, oge aya teh geus hiji réduksi lungkawing dina frékuénsi kelamin rectal dina petualangan seksual kaliwat tina sibuk MSM.

Salaku per polling AS, HIV, kutil, sarta sipilis geus Boh langkung kaprah antara lalaki anu kukituna ngalaman sapatemon jeung lalaki (MSM) Ngeunaan ka Sisi flip, herpes nyaeta kaprah antarana MSM ti antara MSW. Chlamydia, jalma virus Gonorrhea, Papilloma, sarta Kutu noticed euweuh deui gap Dua kelas.

Sex individuality nyaeta Aya urang owns kasadaran génder. individuality génder bisa turun naek kaluar ieu, atanapi tiasa dikaitkeun jeung génder dina subuh. Sakabéh masarakat mibanda hiji campuran tina kelas kelamin nu bisa meta salaku yayasan ciptaan maranéhanana idéntitas sosial si urang dina hubungan. Dina loba ngahormat, aya sih ngan hiji division basajan di antarana Tret kelamin delegated mun bikang na lalaki, hiji jenis kelamin nu mayoritas lalaki sarta awéwé lengket na anu ngandung amoy tina masculinity na feminitas di unggal facets tina gender jeung sex: kelamin biologis, idéntitas gender, jeung nyebutkeun kelamin. Sababaraha folks biasana teu bener ngaydentipikasi ngagunakeun sagala sababaraha unsur kelamin imputed keur sex sorangan sababaraha of folks ieu non-binér, queer gender atanapi transgender. Anjeun tiasa manggihan sababaraha masyarakat anu boga jenis kelamin.

Era tilu. Saatos ordinarily ngabentuk inti Era idéntifikasi kelamin ngeunaan sababaraha, éta nyoba deui napelkeun éta, ogé mangrupa teuas pikeun ngaronjatkeun bisa mawa ngeunaan dysphoria kelamin. Duanana faktor societal jeung biologis dituduhkeun ka mangaruhan kreasi sorangan.

Umur ciptaan

Aya nyatu notions ngeunaan sorts Individuality kelamin, sarta analisa Ecological nu leuwih hese jadi kakurangan kids 'tina terminologi necessitates penyidik ​​pikeun nyieun premis tina bukti langsung. John Duit kiddies diusulkeun kamungkinan bisa mibanda pamahaman ngeunaan, sarta ogé malah nyambung sababaraha relevansi bandung, sakumaha baheula salaku 18 minggu dekade 2; Lawrence Kohlberg negeskeun yén individuality kelamin teu nyortir saacan umur .It geus sapuk yen umur pageuh ngabentuk idéntifikasi kelamin. Waktu éta, kiddies bisa nyieun pernyataan bisnis di kelamin maranéhanana sarta mindeng mutuskeun on Toys jeung kagiatan nu dipercaya jadi luyu pikeun kelamin maranéhanana kayaning contona lukisan jeung boneka pikeun awéwé, sarta ogé gear sapanjang kalawan perumahan kasar keur budak), mungguh sanajan aranjeunna biasana teu acan lengkep ngakuan konsékuansi tina baham. Saatos idéntifikasi umur gender nyaeta teuas pikeun ngaronjatkeun sarta nyoba deui napelkeun eta bisa ngabalukarkeun dysphoria kelamin. individuality génder Perbaikan terus kana tiung sawawa, sarta mana anu ka heubeul dua puluh taun.

Martin jeung ogé ruble oversaw Prosedur ieu pikeun tumuwuh Salaku tilu fase: (inci) salaku toddlers na pre schoolers, kids manggihan ngeunaan ciri nu tangtu, nu bisa diitung facets bandung; (Dua) leuwih umur 5, 5 --seven dekade, individuality ieu dihijikeun jeung janten langkung kaku; (3) engké nu "Puncak rigidity," ngahasilkeun fluidity sarta kalungguhan kelamin diartikeun saling unwind marginally Barbara Newman meulah handap ka opat buah béda:. (1) comprehending pamanggih kelamin, (2) mastering spésifikasi pakasaban kelamin na stereotypes, (3) ku cara diferensiasi jeung buddies, sarta (4) ngabentuk rasa kelamin.

Luyu kalawan Organisasi PBB, ceramah seksualitas instruksi ngangkat pangaweruh kayaning contona kelamin na sarua kelamin.

Alam versus nurture

Malah Padahal kreasi identitas kelamin teu facets Dipikawanoh anu dituduhkeun sakumaha mangaruhan évolusi sorangan. Husus, titik éta nu bener nyaeta gumantung nonoman (facets lingkungan) vs. alamiah (biologi) facets pasti hiji kaayaan teu satuju neraskeun di psikologi, oge disebut minangka "alam versus nurture". Duanana facets anu dipercaya maénkeun hiji posisi penting. Ngandung pamandangan na - jumlahna hormon tiroid. Bari individuality seksual anu Sajaba dipangaruhan ku makeup, teu jadi inflexibly ditangtukeun ku éta.

variabel sosial nu bisa mangaruhan identitas kelamin ngandung Gagasan ningali kagiatan kelamin conveyed ku salaki jeung barudak, statistik kakuatan, pencét bulk ogé individu anu kuat lianna di life.When kiddies a youngster urang anu ngaronjat ku paling jalma anu lengket kalungguhan kelamin rigorous, maranéhna sabenerna geus leuwih condong kana kalakuan di hiji gaya idéntik, pas idéntifikasi gender maranéhanana jeung sakabeh Kabiasaan kelamin dina counter-intuitif. Basa Sajaba muterkeun bagian pikeun kiddies, whilst diajar ngan kosakata hiji, angka kaluar kumaha carana dibeulah nepi fakultas tur saluyukeun kabiasaan maranéhna pikeun sakabeh kalungguhan ieu nu predetermined. Null learning societal hinting yén kiddies ogé tumuwuh identitas kelamin maranéhanana liwat Niron sarta observasi paripolah numbu génder-, sarta keur diganjar atawa penalized pikeun behaving manner ieu, ergo tinggal ngawangun ti urang enclosing aranjeunna via ngusahakeun meniru lajeng marengan kalawan sapanjang.

Hiji conto kawentar ti Aksara versus sawala nurture nyaeta The acara Daud Reimer, atanapi sejenna disebut salaku "John / Joan". Kawas nak a, Reimer ngalaman sunat a, shedding aurat na. Indung jeung bapa psikolog John Duit tangtu Reimer urang angkat anjeunna . Reimer naek nepi kawas nona, dikurilingan ku Toys awéwé sarta garments ganti baju gadis tapi gagal mun percanten salaku awéwé anu. anjeunna geus bébéja tuluy ngalahir kalawan aurat jalu Nuturkeun anjeunna strove mun perpetrate bunuh diri di 13 umur. Ieu indit versus Duit urang téori éta astronomi diperlukeun euweuh deui ngalakukeun kalayan orientasi seksual atanapi individuality kelamin.

Unsur biologis

Sababaraha prenatal kayaning gén jeung Hormon, tiasa dampak identitas kelamin. The Bio Kimia gagasan identitas kelamin ngakibatkeun yen folks mangtaun identities kelamin nalika facets kayaning sabalikna sosialisasi.

Efekna pajeulit; Hormon kelamin-nangtukeun anu dijieun ti jaman ngora tumuwuhna fétus sipatna, oge lamun jumlahna hormon adrénal geus robah, ngembangkeun phenotype bisa jigana dirobah ogé, kitu ogé oge disposition organik pikiran maranéhanana nuju hiji génder tunggal bisa ogé henteu cocog persis turunan anu nyieun up si cikal maranéhanana atawa organ réproduktif kaluar sorangan.

Hormon bisa pangaruh Variasi diantara jalu 'jeung bikang'

individu Intersex

A angkét ulikan ieu ti 1955 - 2, 000 nunjukkeun Éta leuwih 1 dina saratus folks tiasa ngagaduhan fitur intersex. Hiji varian intersex kamungkinan bisa ngahesekeun misi kelamin jeung misi ieu bisa jigana sugan ogé jadi di atos kalayan sagala id kelamin anak. Reinforcing misi gender dina mangsa jalan hormonal sarta bedah baris ngalanggar hak légal individu.

Hiji panalungtikan 2005 ngeunaan hasil id kelamin bikang-diangkat 46, XY lalaki maké disfungsi erectile agenesis, cloacae exstrophy tina jalu ginjal atanapi ablation jalu, manggihan yén 78 persén wewengkon analisis maranéhanana éta hirup sagampil feminin, tinimbang 22 persén éta milih initiate hiji shift gender kana garis lalaki kalawan kelamin genetik maranéhanana.

Hiji koran ujian 2012 manggihan yén ngalibetkeun 8.5percent na 20 persen Of jalma anu boga intersex varian seasoned dysphoria kelamin. Éksplorasi sosiologis di Australia, kaayaan maké grup gender hiji party'X katilu ', némbongkeun yén 19 persén lalaki dilahirkeun ku fakultas kelamin atypical ngangkat hiji "X" atawa "lain" alternatif, sedengkeun 52 persen nu katresna, 23 guys persen sawawa, sapanjang kalawan 6 persen isin. dina datangna, 52 persén lalaki ti analisis anu delegated feminin, sarta 41 persen anu delegated lalaki.

Hiji panalungtikan ku Reiner & Gearhart suplai sababaraha wawasan keur naon bisa lumangsung nalika kids jalu jeung exstrophy cloacal dibéré feminin sarta ngaronjat katresna, dumasar ka 'kawijakan gender optimal' dijieun ku John Duit: di conto 14 kiddies, nuturkeun-up ngalibetkeun umur 5 mun 1 2 kaungkap dalapan ieu didiagnosis sakumaha nini, sarta masing-masing hiji topik tadi kapentingan moderately jalu-has tur sikap, delivering pitulung ka perdebatan na nu faktor turunan mangaruhan sarua kelamin na individu paripolah nonoman.

Micu of seksualitas trans na alkohol

A Jumlah Studi Dupi researched naha aya pasti sambungan diantara waria atanapi transgender individuality sapanjang kalayan faktor. Laporan geus kabuktian yén nu persis ieu correlated maké kelamin maranéhanana sarta yén wangunan otak dimorphic séksual ti transsexuals anu robah kaluar tina kahayang kahayang anu correlated kalawan génder kalahiran maranéhanana. Dina tangtu, dina ranjang inti tina terminal stria atanapi BSTc (bagian tina ganglia basal ieu otak maranéhanana nu bakal dipangaruhan ku androgens esophageal) tina katresna bikang nyaéta comparable mun cis gender awéwé tur sarupa lalaki. sela susunan pikiran sarupa anu noticed antara heterosexual jeung homoseks lalaki, ogé antara Ladies heterosexual jeung lesbian. Analisis sejen ngakibatkeun yen trans-seksualitas bisa mibanda bagian turunan.

Panalungtikan ogé ngakibatkeun yen hormon nu ajak bedana dina utero boga pangaruh dina tur membangkitkan Évolusi of idéntifikasi kelamin. Jumlah jalma Hormon gender feminin atawa lalaki jero hiji lalaki atawa awéwé bisa hasilna Henteu cocog standar tina gender ieu ditugaskeun di subuh, oge di batur Behaving tur muncul salaku kalawan kelamin maranéhanana yén ieu kapanggih.

bagian sosial jeung ekologi

(Oktober 2010) (Diajar saukur kitu na upami pikeun ngaleungitkeun bahan conto eksplisit husus ieu)

Dina 1955, John tunai Dianjurkeun yén idéntifikasi kelamin éta Malleable sarta gumantung kana naha eta teh nak muda ieu redoubled di nonoman salaku feminin. Téori duit urang geus discredited kitu, siswa kudu ayeuna mun marios ka konsekuensi variabel grup sosial. dina salapan belas Sixties jeung salapan belas tujuh, sisi kawas kurangna Papa, hiji indung urang hayang anak, atawa sugan parental Kabiasaan tulangan anu dituduhkeun sakumaha tabrakan; notions trendi malah tambahan nunjukkeun psychopathology parental bisa sabagean dampak ngembangkeun sarua gender geus dicandak tanda empiris saukur nominal, gaduh karangan 2004 noting yén "Buktina solid keur pentingna faktor sosial postpartum geus kurang." A analisis 2008 ngeset moms na dads of kiddies diungkabkeun euweuh indikator tina masalah.

Hayu urang Kungsi dituduhkeun ka sikap tina kumaha ogé tanda ieu anak urang nu nominal, idéntifikasi kelamin dina nak urang ngalakukeunana jigana dampak.

Lembaga tina kalungguhan kelamin

WHO kolotna teu ajak kelamin pasagi ukuran rada tambahan condong kana mibanda Wayang kulit jeung sudut pandang anu ukuran pasagi tambahan rigorous na firmer on fungsi kelamin na sarua kelamin. literatur panganyarna ngakibatkeun yén kacenderungan arah identities génder sarta kalungguhan, salaku tés ilmiah programming of Toys kawas maskulin, bikangna, atanapi teu kaditu teu kadieu tanda yén mummy jeung kode pop dina pisan lingkup instansi sarupa sakumaha kitchens boneka teu kaditu teu kadieu tinimbang sagemblengna feminin tapi, Emily Kane unearthed yén oldsters mayoritas némbongkeun karep, gigireun waleran kana objék, tugas, atanapi Tret nya éta pamikiran janten feminin, nurturance, kawas contona sakumaha conto bakat. Analisis geus Dianjurkeun yén countless oldsters nyieun usaha nangtukeun kelamin pikeun toddlers maranéhanana di sababaraha cara nu wewengkon nu toddlers kaluar tina muliebrity, '' sapanjang eksploitasi Kane ucapan éta "teh parental wates pangropéa karya dibuktikeun keur putra ngagambarkeun hiji halangan penting ngawatesan budak pilihan, misahkeun budak ti Ladies, kagiatan devaluing ditandaan salaku bikang keur unggal budak na Ladies, sarta ku kituna bolstering bédana génder sarta normativity hetero ".

Kolot ekspektasi nanaon pikeun nya Boy atanapi awéwé sakali nangtukeun jenis kelamin nu youngster urang, saacan ayeuna teh bener dilahirkeun. anak datang kana aspirasi, kaulinan, kaulinan, sareng ngaran sababaraha. barudak Sakali youngster anjeun gender ieu mutuskeun keur redoubled ka jaman kiwari nurutkeun pikeun malah hiji awéwé atawa perpetually hiji lalaki, cocog jeung hiji jalma atawa kelamin bikang satengah outlined ku paling oldsters.

Nalika Pamikiran ngeunaan sosio-ekonomi kelas kolotna ',-kelas handap tapi,-kelas menengah "terampil" pasangan umumna ngobrol leuwih division tina Mitra kuli di Kaperawatan tahan hiji idéologi egaliter.

definisi

Nepi ka poé ieu aranjeunna nuju ilaharna garapan dina rasa eta, tho 'jumlah siswa dina tambahan make istilah pikeun neangan saran ti orientasi seksual sarta identitas seksual kelas homo, lesbian na bisexual.

literatur médis mimiti

Dina literatur médis abad telat-19th-, katresna WHO dipilih pikeun teu nyaluyukeun kana kalungguhan gender maranéhna diperkirakeun anu disebut "inverts", sarta yén maranéhanana gambar sakumaha ngabogaan Mitra dina suku Kaperawatan di informasi jeung learning, sarta "daek sarta aya kalana incapacity kana pangjurung needlework ". sapanjang decennary tengah, dokter kadorong pikeun perawatan médis corrective on katresna jeung Wayang kulit sapertos, éta dimaksudkan yén paripolah gender nu éta teu bagian tina pakewuh bakal censured tur disaluyukeun. Tujuan tina perawatan médis ieu nyorong Wayang kulit deui kalungguhan gender maranéhanana "akurat" jeung kukituna ngawatesan jumlah Wayang kulit WHO janten transgender.

pintonan Freud jeung Jung urang

Dina 1905, dokter otak bestowed téorina ngeunaan ontogenesis di 3 karangan dina lamunan bandung, mere bukti yen dina bagian pregenital Wayang kulit teu ngabedakeun antara sexes kitu nganggap tiap oldsters boga hiji crotch sarimbag jeung kakuatan generative. Dina dasar ieu, anjeunna pamadegan yén bisexuality éta orientasi seksual awal nu aktivitas kelamin éta resultant of represi sakuliah fase, di nu Tujuan individuality janten bisa dipanggihan. dina ngajaga kalayan neurologist, sapanjang tahap ieu, Wayang kulit dimekarkeun Mitra di komplek Kaperawatan dimana wae anu aranjeunna kapaksa fantasies seksual keur indungna ascribed nu gender alternatif sarta emosi keur indungna ascribed hiji sarimbag gender, jeung emosi kieu reworked kana (pingsan) transference na (sadar ) idéntifikasi jeung indungna scorned WHO unggal exemplified model pikeun ngajadikeun eureun impulses seksual na rentan ka ngabiri kakuatan anak urang ka ngajadikeun eureun seksual impulses.In 1913, Jung projected komplek Electra sakumaha anjeunna unggal dipercaya yén bisexuality gagal ngabohong di asal hirup paranormal nu neurologist gagal nawarkeun pedaran nyukupan kana nak feminin (Freud ditampik saran ieu).

1950s jeung salapan belas Sixties

Salila salapan belas lima puluhan na '60s, psikolog mimiti diajar ngembangkeun gender dina Wayang kulit ngora, sabagean dina usaha uninga asal muasal gayness (anu ieu diteuteup salaku hiji folie a wanoh). Dina 1958, hasil panalungtikan individuality didirikan di tengah UCLA pikeun ulikan jalma bisexual jeung waria. sirah-shirker Henry M. Robert kareta digeneralisasi sababaraha tina papanggihan proyék dina na Sex buku na Gender: Dina acara Masculinity na muliebrity (1968). anjeunna conjointly dipake kalayan ngawanohkeun éta individuality istilah ka Psikoterapi Kongrés International di ibukota Swédia, Karajaan Swédia di 1963. aktivitas élmuwan John tunai éta conjointly instrumental dina ngembangkeun tiori awal individuality. Karyana dina klinik individuality Johns Hopkins Médis Sakola urang (ngadeg di 1965) ngapopulérkeun Mitra dina asuhan Téori integrationist of individuality, suggesting yen, nepi ka umur tepat, individuality nyaeta comparatively cairan sarta tunduk kana badami konstan. Man na buku sarta gadis, Boy na awéwé (1972) jadi lega dipaké salaku buku ajar universitas, sanajan sababaraha sahiji konsep Duit urang geus saprak kungsi ditantang.

pintonan Butler urang

Dina ahir salapan belas Eighties, Judith goah lalaki mimiti ngajarkeun mindeng dina subyek individuality, sarta di 1990, manéhna ngungkabkeun gangguan Gender: Feminisme na oge Subversion of Identity, ngawanohkeun konsepsi performativity génder sarta Dengdekkeun yén unggal kelamin na gender ukuran pasagi dijieun.

hadir pintonan

bagian ieu kahayang citations salajengna pikeun verifikasi. Mangga mempermudah ningkatkeun téks ku nambahkeun citations kana sumber nu bisa dipercaya. bahan Unsourced ogé bisa ditantang na dipiceun. (November 2015) (Diajar kumaha ogé sarta sakaligus meunang leupas tina pesen conto ieu)

médan médis

Salaku of 2018, aya sababaraha kantos-ngarobah tina pintonan sarta discrepancies anyar ngeunaan nuhun pangbasajanna mun trot kaluar nonconformity génder. praktisi médis, kitu sakumaha Mitra dina Kaperawatan ngaronjatkeun lingkup fogeys, ilaharna teu ngarojong atawa yakin pamikiran miara médis konversi, nyaeta ayeuna lega discredited sakumaha unethical na teu epektip. Dina Britania Raya, sadaya awak zat sarta Psikoterapi utama, kitu lantaran di NHS, geus réngsé nu konversi perawatan médis pikeun 'ubar' orientasi seksual nyaeta bahaya jeung karya keur dipigawé pikeun ngaronjatkeun posisi ieu ngasupkeun individuality.

Di sisi sabalikna, aya ukuran pasagi masih rupa clinicians WHO masih yakin yén aya halah janten interventions pikeun gender Wayang kulit unorthodox. Aranjeunna yakin yén niru Toys jeung kaulinan husus-génder tiasa ajak Wayang kulit jeung kalakuanana dina kalungguhan gender kuna maranéhanana.

individu timer dicirikeun waria umumna hoyong endure bedah fisik pikeun nyieun ciri maranéhna primér seksual, ciri sekundér, atawa duanana, sabab hasilna tina aranjeunna ngarasa aranjeunna nuju bade janten langkung leisurely kalawan crotch lengkep béda. ieu bisa ngalibetkeun ngaleupaskeun anggota, testicles atanapi breasts, atawa devising sahiji anggota, saluran atanapi breasts. dina jaman baheula, bedah ngerjakeun kelamin geus dipigawé dina Orok WHO ukuran pasagi dilahirkeun kalayan crotch ambigu. Sanajan kitu, pamadegan médis ayeuna nyaeta powerfully ngalawan prosedur ieu, saprak sababaraha sawawa geus regretted nu selections kasebut dijieun pikeun aranjeunna dina kalahiran. Dinten, bedah tugas ngerjakeun kelamin anu dipigawé dina maranéhanana anu migawe kahadean ka gaduh modifikasi ieu kitu kelamin anatomis maranéhanana bisa cocog individuality maranéhanana.

Di urang, éta kacida ieu diatur handapeun nu lumrah Kamanusaan sarta Studi Act nu séntral asuransi bakal gaduh kalenturan ka ngumpulkeun info demografi on individuality sarta identitas seksual ngaliwatan queries facultative, pikeun mantuan policymakers luhur ngaku sarat masarakat LGBT.

discontentedness génder sarta karusuhan individuality

discontentedness génder (samemehna disebut "Kasakit identitas kelamin" atanapi GID dina DSM) nyaéta yén idéntifikasi formal individu WHO kaahlian discontentedness penting (discontent) kalawan kelamin dina maranéhanana ditugaskeun di kalahiran jeung / atawa kalungguhan gender patali kelamin anu : "Dina panyakit identitas kelamin, aya discordance antarana gender sami-sex anjeun crotch exterior si urang kitu salaku aksi unjuk manusa méntal bandung si urang salaku feminin atawa feminin" The diagnostik tur dilarapkeun Manual math di gangguan mental (302.85) ngandung lima standar anu kudu dihontal dihareupeun Mitra dina analisis Kaperawatan di individuality panyakit bisa pabrik-dijieun, sarta conjointly panyakit anu mindeng leuwih tebih mancanagara ka investigations husus sasaran dina era, kawas panyakit identitas kelamin dina barudak (pikeun kiddies WHO endure dysphoria génder) .

Pamanggih identitas kelamin jengkar ti diagnostik Jeung dilarapkeun Manual math di Gangguan Mental dina variasi katilu na, DSM-III (1980), di tipe dua investigations ubar tina dysphoria kelamin: karusuhan identitas kelamin nonoman (GIDC), gigireun kaayaan (keur teens na individu heubeul). The 1987 harita manual ieu, conjointly '' nu DSM-III-R, Mitra enclosed di idéntifikasi Kaperawatan: karusuhan identitas kelamin kematangan na Pilihan rumaja. idéntifikasi dimungkinkeun ieu 1st dihapus dina waktu harita sejen, '' DSM-IV (1994), nu ogé murag GIDC na conjointly kaayaan ka idéntifikasi seger individuality sickness.In 2013, anu DSM-5 ulang ngaranna éta discontentedness idéntifikasi kelamin na dirévisi na harti sorangan.

Para sasterawan tina sababaraha koran 2005 ngalawan Klasifikasi masalah identitas kelamin dipake pikeun psychopathy Éta DSM upgrades bakal {jigana} jigana geus ayeuna geus dijieun onto yayasan sakali tim kadorong pikeun éliminasi miboga gayness. Ieu tetep contentious mayoritas overwhelming tina Caregivers psikologi fashionable satuju gigireun turutan kalayan sagala klasifikasi DSM.

panerapan HAM internasional

The Yogyakarta Prinsip, rékaman dina interval program pangaturan HAM Di sakuliah dunya, nyadiakeun ti pra amble harti jati diri kelamin salaku hasil tina unggal individu urang deeply ditanggap dina sarta rujukan manusa kana sex, anu bisa atawa teu pakait jeung sakabeh génder allotted di subuh, sabagé conto, jalma kasadaran Heubeul, Bod maranéhna (anu bisa entail, halah brazenly leungeun-ngangkat, robahan tina katingal fisiologis atanapi peran kalayan cara klinis, bedah atawa rupa) gigireun rujukan salajengna ka baham, salaku conto attire , alamat jeung mannerism. Aturan tilu nagara nu "jati pribadi timer diartikeun Unggal jalma anu integral jeung temperament maranéhanana sarta hiji di unggal sahiji aspék dasar foremost diri tekad, harkat jeung kabebasan jeung Sajaba Prinsipna dalapan belas nyebutkeun yen" Notwithstanding sagala klasifikasi mun sabalikna, hiji orientasi seksual individu sarta identitas pribadi henteu, dina jeung di diri, kaayaan médis sarta teu bisa dirawat, kapok atanapi diteken. "ku lantaran mibanda prinsip sabenerna, anu" Annotations jurisprudential ka prinsip Yogyakarta "manggihan yén" identitas Gender béda ti nu allotted dina kalahiran, atawa ekspresi gender ditampik socially, anu dirawat salaku tipe kaayaan méntal. The pathologization sahiji bedana geus LED mun kids na rumaja keur dipasrahkeun dina establishments psychiatrically transgressive génder-, sarta subjected kana téhnik kahoream - sakumaha ogé electroshock - salaku 'dudung' "The" Prinsip Yogyakarta di Aksi "ngaklaim" éta. pohara penting pikeun mere nyaho yen bari 'orientasi seksual' geus unclassified salaku kaayaan méntal dina sababaraha nagara, 'idéntifikasi kelamin' atawa 'identitas kaayaan gender' biasana tetep di sangka ". Prinsip ieu kapangaruhan pengumuman PBB dina orientasi seksual na individuality kelamin dina 2015, idéntifikasi kelamin éta sababaraha hal Agung Pangadilan sedengkeun dina interval nu urang ngaranna Oberg murag v Hodges sapanjang éta rugbi ieu dipasrahkeun diantara awéwé jeung lalaki.

identities kelamin non-binér

Sababaraha masyarakat, sarta sababaraha urang ulah ngawangun kelamin sakumaha A binér dimana wae dulur bisa janten budak atawa nona a, atawa meureun malah sugan lalaki atawa meureun awewe. Ambruk handapeun dibekelan payung non-binér atawa meureun queer génder. Sababaraha peradaban mibanda kalungguhan kelamin husus anu bisa rupa-rupa ti "lalaki" jeung "awéwé". tina Unit aréa ieu disebut sexes katilu.

Fa'afafine

Dina sababaraha masyarakat Polinésia, Unit aréa malah fa'afafine dianggap janten kelamin hiji. aranjeunna bener anu jalu, tapi attire na polah salila bikang fashion disebut. Salaku eksplisit ku Tamasailau Sua'ali'I (tingali rujukan), fa'afafine di Samoa a minimum Unit aréa biasana physiologically bisa breed. Ditarjamahkeun ampir, hartosna fa'afafine "ti modeu ti feminin"

Hijras

Dina peradaban tangtu Asia, a Hijrah dianggap jadi jalma atawa ngalamun. Sababaraha nu bikang, sanajan loba anu jalu atawa intersex. Hiji proyek kelamin kabentuk ku Komo Hijrah teh, sanajan maranéhna biasana teu delight di persis persis persetujuan na diri saprak awéwé jeung lalaki dina peradaban sorangan. Aranjeunna tiasa ngalaksanakeun kulawarga maranéhanana, sarta ogé jobs disebut tari sarta duanana kiwari nyanyi, fungsi maké sawawa males minangka pagawé atawa cooks PSK, atawa malah spouses. Hijras bisa contrasted Queens haul atawa transvestites modéren peradaban poé.

Khanith

Komo Khanith nanaon a dicaritakeun kelamin dina Oman. Malah khanith nu aya lalaki PSK homo anu tabel ganti baju téh beuki duanana lalaki, kaasup kelir lampu (di tempat whitened, dipaké ku guys), kumaha mannerisms maranéhna feminin. Khanith tur katresna tiasa ngahubungkeun Aranjeunna remen migawé weddings atanapi urusan séjén. Khaniths mibanda Rumah tangga maranéhna pisan sorangan, lakukeun sagala kagiatan (unggal bikang sarta jalu). Sanajan mun khaniths Lalaki, dina masarakat sarta Ladies sorangan bisa Wed, demonstrating masculinity ku cara Consummating serikat. Lamun miang atawa talak Anjeun lumangsung, ieu guys bisa dibalikkeun saprak khaniths dina pernikahan ka poé their own status. identities Dua-roh

kalungguhan génder. maranéhanana anu kagolong kana kelas gender tambahan, dina tebih lalaki samping cisgender na nona, Unit aréa ayeuna biasana nunda babarengan disebut "Dua Roh" atawa "dua berjiwa". Aya aréa komponén Unit masarakat anu butuh "TwoSpirit" salaku kelas hiji leuwih identitas gaul sorangan, preferring titik kalayan budaya atanapi istilah gender Bangsa-spésifik:

  • orientasi seksual
  • sasatoan non-manusa

Sasatoan kabiasaan homoseks sato (daptar)

kelas Kategori

vte

Hubungan antara biology na orientasi seksual bisa janten subjek analisis. sedengkeun elmuwan teu ngartos alesan tepat balik orientasi seksual, aranjeunna theorize nu campuran genetik, hormonal, sarta faktor sosial mastikeun it.Hypotheses keur dampak tina sakuliling sosial pos-natal di oriéntasi seksual, kumaha oge, anu lemah, utamana pikeun lalaki.

teori biologis pikeun dijelaskeun nyababkeun Unit aréa orientasi seksual favored ku elmuwan jeung ngalibetkeun hiji interaksi fancy sahiji faktor genetik, anu betina sakuliling organ réproduktif internal heula jeung struktur otak. Faktor ieu, nu bisa pakait jeung acara of a heterosexual, homoseks, bisexual, atawa orientasi agamid, embody gén, Ante partum hormon, jeung struktur otak.

studi kembar

Sajumlah studi dual geus diusahakeun cocog pentingna relatif elmu biologi jeung sakuliling dina tekad of orientasi seksual. pas keur study 1991, Bailey na Pillard dipigawé hiji ulikan kembar jalu direkrut ti "buku homophile", jeung ayana nu lima puluh dua monozygotic (MZ) sadulur (tina saha lima puluh salapan anu questioned) jeung dua puluh kadua dizygous (dz) kembar éta concordant keur prakték seksual. 'MZ' nunjukkeun kembar idéntik kalayan hiji susunan sarua gén pakait 'dz' nunjukkeun kembar fraternal dimana wae unit gén aréa dicampurkeun ka extent sarua jeung nu ti duduluran non-kembar. pas keur ulikan sawidak salah pasang tina kembar, peneliti kapanggih diantara subjék sakitu legana jalu maranéhanana laju concordance keur prakték seksual ti genep puluh genep diantara kembar monozygotic sarta satengah jam hiji di antarana kembar dizygous. Dina 2000 Bailey, Dunne sarta Martin diulik sampel badag tina opat, 901 kembar Australia kumaha oge dikabarkan tapi 0.5 jumlah concordance. Aranjeunna kapanggih dua concordance hundredth dina kembar jalu idéntik atanapi MZ na concordance emas murni pikeun kembar idéntik atanapi MZ feminin. Self dikabarkan zygosity, sexua l atraksi, fantasi jeung paripolah anu ditaksir ku formulir na zygosity ieu serologically dipariksa sakali unsure. peneliti béda ngarojong sabab biologis pikeun tiap lalaki sarta orientasi seksual awéwé.

Bearman na Bruckner (2002) dikritik studi mimiti concentrating on leutik, milih sampel sarta pilihan non-wawakil subjék maranéhanana. Aranjeunna diulik 289 pasang kembar idéntik (monozygotic, atawa tina hiji endog inseminated) jeung 495 pasang kembar fraternal (dizygotic, atanapi ti 2 inseminated endog) jeung ongkos concordance lokasina keur atraksi sami-kelamin solely seven.7% for kembar idéntik jalu sarta five.3% keur bikang, hiji pola anu aranjeunna ngomong "moal imply turunan pangaruh individu ngeunaan Kaayaan grup sosial".

Hiji studi 2010 sadaya kembar sawawa di nagara Skandinavia (leuwih ti tujuh, 600 kembar) kapanggih yen kabiasaan sami-sex ieu dipedar ku unggal faktor na individu-spésifik sumber sakuliling (kayaning Ante partum lingkungan, kaahlian jeung un wellness sarta trauma diwariskeun, ogé salaku tim peer, sarta pangalaman seksual), sedengkeun pangaruh variabel dibagikeun-lingkungan kawas sakuliling kulawargi na sikap sosial kungsi lemah, dampak kumaha pentingna. katresna némbongkeun hiji trend statistik non-signifikan kana pangaruh lemah tina épék turunan, sedengkeun lalaki némbongkeun euweuh dampak épék lingkungan dibagikeun. nu pagawean sadaya kembar sawawa di nagara skandinavia GSM dirancang pikeun nungkulan kritik studi volunteer, salila hiji bias mungkin arah partisipasi ku kembar homo bisa pangaruh hasil.

modeling Biometric manggihan yén, dina lalaki, pangaruh genetik dipedar .34 -. 39 sahiji varian orientasi seksual, anu sakuliling dibagikeun .00, sarta oge sakuliling individu-spésifik .61 -. 66 tina varian. perkiraan saluyu diantara katresna éta .18 -. 19 pikeun faktor genetik, .16 -. 17 pikeun dibagikeun lingkungan, sarta .64 -. 66 pikeun faktor lingkungan has. sanajan interval kapercayaan lega nyarankeun interpretasi cautious, unit hasil aréa dina ngajaga jeung sedeng, utamina genetik, épék kulawargi, sareng sedeng pikeun épék masif ti sakuliling dibagikeun non (sosial jeung biologi) dina kabiasaan seksual sami-kelamin.

kritikna

studi Kembar nampi rupa kritikna ogé bias timer Pilihan dimana wae homoseks kalawan homo duduluran aréa Unit loba mungkin mun volunteer keur studi. withal, éta attainable mun disimpulkeun yen, tinangtu bedana dina kelamin dina sababaraha sét kembar idéntik, orientasi seksual bisa jadi attributed sagemblengna ka faktor genetik.

masalah sejen nyaeta yén Pananjung panganyarna nu malah kembar monozygotic bisa ditumpes béda jeung aya mékanisme nu bisa akun for kembar monozygotic mahluk discordant keur prakték seksual. Gringas na Chen (2001) ngajelaskeun rupa mékanisme nu bisa ngakibatkeun variasi antara kembar monozygotic, anu foremost relevan dieu keur chorionicity jeung kanyeri. kembar Dichorionic doubtless boga lingkung sékrési lengkep beda sakumaha hasilna tina aranjeunna nampi getih maternal tina plasénta misah, sarta ieu bisa mungkas dina tingkat lengkep beda tumuwuhna uteuk. Mono kembar amniotic babagi hiji sékrési sakuliling kitu bakal sangsara tina 'ganda pikeun sindrom transfusi kembar' salila hiji kembar ieu "comparatively jenuh marengan getih sarta Sajaba salah béda exsanguinated".

studi kromosom beungkeut

studi kromosom beungkeut of orientasi seksual geus dituduhkeun ku ayana sababaraha faktor genetik kondusif sakuliah ordo. Dina 1993 Dean Hamer sareng kolega Anjeun wangsit papanggihan ti analisis beungkeut tina sampel tujuh puluh genep sadulur homo jeung kulawarga maranéhanana. Hamer dkk .. kapanggih yén lalaki homo miboga loba uncles jalu homo jeung cousins ​​dina facet maternal tina kulawarga ti dina facet sipat siga bapa. Agénsi baraya homo PBB némbongkeun silsilah maternal ieu anu lajeng dites pikeun kromosom kelamin beungkeut, victimization dua puluh dua spidol dina kromosom kelamin pikeun ngecék alél sarupa. Dina Pananjung sejen, Cardinal tina opat puluh pasang sib dites nu kapanggih sorangan alél sarupa dina wewengkon distal tina Xq28, anu considerably luhur ongkos ekspektasi lima puluh for nadya fraternal. Ieu populérna dubbed nu "gén homoseks" ti pencét, musabab bédana penting pamadegan. Sanders et al. Di 1998 documented dina ulikan maranéhanana, ku aranjeunna kanyahoan yen tilu belas pc of uncles sahiji baraya homoseks leuwih facet nya éta loba homo, dibandingkeun genep pc leuwih efek sisi sabalikna

A analisis hasilna ku Hu et al. dihasilkeun nu papanggihan sooner. analisis incontestable nu genep puluh tujuh pc sahiji baraya di sampel anu anyar dibagikeun ku tanda ngeunaan kromosom kelamin dina Xq28.2 laporan salajengna ilmiah (Bailey dkk, '' 1999;. unggal McKnight jeung Malcolm, 2000) gagal pikeun manggihan preponderance a hubungan kulawarga homoseks di jalan guys homo. Hiji analisis ku Rice et al. di 1999 gagal pikeun baranahan persis nu Xq28 kaunggulan beungkeut .Meta-analysis sadaya data nunjukkeun hiji asosiasi keur Xq28, kumaha oge, Sajaba sinyal nu énzim geus némbongkeun nepi ka rekening sagemblengna keur heritability of orientasi seksual.

Mustanski et al. (2005) dipigawé hiji scan lengkep-génom (gaganti saukur hiji scan kromosom kelamin) dina individu jeung rumahtangga erstwhile dikabarkan di Hamer et al. (1993) jeung Hu et al. (1995), Sajaba ka wewengkon panganyarna lengkep béda. Yen aranjeunna henteu meunang beungkeut ka Xq28.

Épék di Center Multi Mimiti pisan nu geus lengkep Hiji set unaffiliated of penyidik ​​ngaku analisis beungkeut of orientasi seksual di Amérika Society of Asasi Manusa Géologi di 2012. Populasi analisis comprised 409 pasang baraya, '' nya éta nalungtik ku spidol polymorphism luhur. info nu ardently dihasilkeun papanggihan Xq28 Hamer urang ditangtukeun ku disarengan TwoPoint sapanjang kalawan multi-titik (MERLIN) LOD pemetaan rating. Beungkeut ieu kapanggih ku sababaraha kalangan tempat kapanggih ti lab Hamer review génom-lega. orientasi seksual teu némbongan meunang pakait sareng Xq28, najan moal muncul genealogical.

Sajaba mangrupa mungkin, mun gender kontribusi kontribusi kromosom jeung évolusi orientasi terus dituduhkeun. Dina hiji populace laporan diwangun dina kaleuwihan pamilon 7000, '' Ellis et al. (2008) kapanggih gap statistik badag dina frékuénsi formulir getih A antarana homoseks na heterosexuals. Sajaba maranéhna manggihan yén "unusually tinggi" babandingan lalaki homo jeung guys homo réngsé nepi Rh aral kontras kalayan heterosexuals. Kusabab nanaon getih jeung Rh variabel anu diwariskeun ciri dikawasa ku alél dumasar kana kromosom 9 na kromosom inci analisis ngakibatkeun sambungan diantara gén on autonomies na homoseksualitas.

Hasil panalungtikan ngeunaan orientasi seksual Ieu dianalisis dina leuwih jéntré Dina loba téhnik modél sato. Di buah seger dawam ngapung Drosophila melanogaster, anu liner komprehensif ngeunaan stimulasi seksual otak maranéhanana sarta oge paripolah eta ngatur bakal dipikawanoh ogé dina duanana lalaki jeung bikang, ogé maturan versi succinct tina pacaran dikawasa. Dina mamalia, susunan geneticists di Korea Advanced Institute of Élmu jeung Téhnologi bergeser pangjurung seksual ti beurit bikang nyoplokkeun salah reséptor pakait sareng kabiasaan réproduktif. beurit nu ditampilkeun banding jeung kabiasaan seksual arah Pee tina beurit anu éta tambahan. Individu anu diteundeun dina reséptor pasti fucose mutarotase (FucM) geus dibawa ka beurit.

Dina wawancara kana media, nu geus nunjuk ku bukti peneliti genetik pangaruh 'teu matak equated kalawan determinism. Salaku nyatakeun ku Dean Hamer sarta ogé Michael Baileyattributes téh ngan diantara sababaraha faktor balik homoseksualitas.

Deui di 20 17, Alam dicitak hiji pos maké analisa génom Association dina orientasi seksual. Ulikan ngandung jalu sarta ogé lalaki sawawa. Hiji reséptor disebut SLITRK6 on kromosom 1 3 geus ditangtukeun, ogé ngandung hiji susunan lokasi atawa DNA éta pisan béda pikeun lalaki ti keur guys sawawa. Éksplorasi The confirms analisis kadua yén ieu dihontal ku Simon levay. Éksplorasi Levay urang dituduhkeun ka hipotalamus tina lalaki beda lalaki. The SLITRK6 sibuk ti otak pertengahan di mana dina kanyataanana hipotalamus nyaéta kénéh. The penyidik ​​kapanggih kénéh acan reséptor sejen, disebutna "tiroid stimulating reséptor hormon" (TSHR) dina kromosom 14 yén susunan DNA béda Sajaba pikeun lalaki sawawa homoseks. TSHR arouses tiroid sarta ogé karusuhan kubur kaganggu peran TSHR. Panalungtikan ngusulkeun yén karusuhan éta kapanggih dina lalaki homoseks ti lalaki lempeng. Panalungtikan ngusulkeun yén individu geus ngurangan beurat awak. ieu dianggap hormon TSHR sabagean gede awak-beurat.

panalungtikan Epigenetic

Hiji panalungtikan nunjukkeun beungkeut mimilukeun genetik Jieun up ti indung anu Marengan homoseksualitas sahiji putra dirina sorangan. Katresna boga dua kromosom X, salah nu bakal "switched kaluar". Komo inactivation tina kromosom X henteu lumangsung sacara acak sakuliah si cikal, ngarah kana sél nu tiasa mosaic ditangtukeun ku nu mana kromosom téh masih sibuk. Dina sababaraha instansi eta sigana ngaganti kaluar bisa lumangsung dina hiji jalan. Bocklandt et al. (2006) documented ieu, di moms lalaki homo, anu rupa-rupa Ladies maké skewing sengit ti kromosom X inactivation téh rada luhur dibandingkeun ibu dikurangan putra homoseks. 13 persén moms anu boga anak ngora homoseks, ogé 23 persén moms maké ngan dua putra homoseks, wangsit skewing kaleuleuwihan, dina ngabandingkeun kana 4 persén moms devoid sahiji putra homoseks.

Orde kalahiran

Blanchard na Klassen (1997) nyatet unggal tambahan Pikeun ngajelaskeun Pananjung ieu, ayeuna teh geus ngusulkeun yén fetuses jalu ngagumbirakeun a réspon imun esophageal nu janten teuing tougher kalawan unggal sarta unggal cikal jalu padeukeut. Téori imunisasi maternal ieu (Mih) commences nalika sél dina aliran asupan mom lalaki cikal bakal urang bari kakandungan hamil atanapi whilst. Sakabéh protéin ieu Y-numbu moal bakal dipikaharti tina mékanisme pertahanan nu mommy urang salaku manehna Éta awéwé, jadi inducing nya ngahasilkeun radikal nu bisa neruskeun sapanjang bencana wreak ka kompartemen limfa. Ku katuhu handap, awak anti jalu salajengna bisa meuntas ngaliwatan panghalang getih / otak (BBB) ​​uteuk boh tumuwuh ieu, sangkan ngarobah arrangements pikiran kelamin-dimorphic komparatif pikeun orientasi seksual, jadi raising Chances nu nak rawan meureun bakal undoubtedly jadi katarik guys dibandingkeun bikang. Ieu nu antigen ieu nu maternal HY Sanyawaan geus ngusulkeun diréaksikeun jeung 'apal'. fetuses jalu saterusna nu salajengna assaulted ku HY Sanyawaan nu ngurangan kamampuan HY antigén sangkan ngaéksekusi peran adat maranéhanana dina pikiran masculinisation.

Téori imun maternal Ieu dikritik Salaku incidence sahiji jenis jurus anu imun ngusulkeun ieu contrasted beuki carang ngagunakeun incidence of homoseksualitas.

Komo "fraternal pangaruh urutan kalahiran" Tapi, teu bisa Akun pikeun di antarana 71-85percent manusa leuwih sering dipake tinimbang homo. Sajaba ti, teu ngajelaskeun kali ku nu hiji anak kahiji dilahirkeun némbongkeun rasa homo jalu (MHP).

Deui di 2017, éta hiji mékanika ieu kapanggih ku Ilmuwan sahiji. Aranjeunna ngira protéin Neuroligin 4 Y-numbu téh dipercaya pikeun meunangkeun engké nak mahluk homoseks. Sajaba maranéhna manggihan yén duanana awéwé ngalaman derajat anti NLGN4Y gede. éfék ogé nunjukkeun ka sababaraha ngalahirkeun, moms of toddlers homoseks, utamana jalma nu boga awéwé manula, ngalaman derajat anti NLGN4Y substansi gede dibandingkeun percobaan controller of Ladies, contona ibu tina toddlers.

kasuburan feminin

Deui di 2004, penyidik ​​Italia lumpat panalungtikan individu ngadeukeutan 4,600 anu geus 98 homoseks tur leuwih 100 lalaki heterosexual urang dipikacinta. Hubungan kulawarga jalma lalaki sawawa biasana meunang nyata beuki turunan dibandingkeun leuwih jeung pamadegan lalaki. Hubungan kulawarga awéwé jalma guys homo on aspék nu mum urang biasana meunang nyata beuki turunan dibandingkeun jalma di sabudeureun aspék dad. The penyidik ​​reasoned aya zat turunan ayeuna lalaki diliwatan deui dina kromosom X nu promotes kasuburan ti mommy jeung ogé homoseksualitas dina jalu kaluar nya spring. Hubungan kapanggih bisa ngajelaskeun kasarna 20 persen jalma instansi dites, suggesting nu mangrupa pisan signifikan kumaha oge, meureun sugan moal hijina variabel genetik nyata influencing orientasi seksual.

panalungtikan Féromon

Panalungtikan dipigawé di Swedia geus dituduhkeun na guys lempeng meta béda jeung dua odors nu mikir pikeun ilubiung dina rangsangan seksual. panalungtikan nunjukkeun yén mun bikang sarua heterosexual na guys homoseks anu rentan ka reséptor téstostéron kapanggih dina kesang lalaki sawawa urang, tempat ti hipotalamus geus dipicu. guys Heterosexual, di sisi sabalikna, mibanda réaksi patali kana hadir kimiawi éstrogén-kawas dina cikiih awéwé. tungtungna téh kanyataan yen karesep seksual, upami baham sarua atawa lawan jenis berorientasi, fungsi sarua dina gelar biologis. Elmuwan geus tersirat kamungkinan ieu jigana bisa salajengna researched ku analisa wewengkon ngora keur ngabedakeun pakait réaksi jero hipotalamus tiasa hadir satutasna correlating rékaman ieu ngagunakeun orientasi seksual dewasa.

Panalungtikan ngeunaan susunan pikiran

Kavling bagéan pikiran ieu dilaporkeun alat anu fungsina jadi séksual dimorphic; ieu aranjeunna rupa-rupa antarana awéwé jeung lalaki. Sajaba, aya ogé geus ulasan ngeunaan versi dina susunan otak Akın kana orientasi. Deui di 1990, Dick Swaab sarta ogé Michel A. Hoffman documented yén gap di gedéna inti suprachiasmatic ieu antarana guys homo jeung heterosexual. Dina 1992, '' Allen na Gorski documented yén gap pakait sareng oriéntasi seksual di gedéna commissural anterior anutan kitu panalungtikan anu geus refuted ku pagawe panalungtikan countless, 1 nu kauninga dina entirety sahiji versi ieu alatan salah outlier.

Panalungtikan béda fisiologis brains geus diturunkeun tina jalma Pamanggih mibanda pikiran atawa lalaki awewe, sarta ieu ogé ngagambarkeun distinctions diantawis genders 2. Sababaraha penyidik ​​disebutkeun yen bantuan stabil pikeun sabagean ieu bakal ayeuna teu kurang. Sanajan sela nu kapanggih, kaasup gedena otak maranéhanana sarta ogé tangtu lokasi otak brains nu rada patali.

inti séksual dimorphic dina hipotalamus anterior

Simon LeVay, jalan ogé, dilumangsungkeun sababaraha researches ieu. Anjeunna researched opat kelas beda sukarelawan di hipotalamus disebut INAH1, INAH2, INAH3 sarta ogé INAH4. Ieu geus matuh relevan pikiran pikeun diajar eta muterkeun hiji bagéan dina pangaturan kabiasaan ogé saprak INAH2 na INAH3 ngalaman kungsi documented mun satuju di Indonesia saimbang antara awewe jeung lalaki.

Hikmah anu ngagaduhan ku anjeunna ti 4 1 fasilitas Podomoro sufferers yén éta maot. Komo Topik anu categorized kana tilu kelas. kelas nu kaasup lalaki 1 9 anu kukituna kadaluwarsa tina gangguan AIDS nu patali. Grup. Tujuh jalma lalaki tadi kadaluwarsa tina gangguan AIDS nu patali. kebat teh geus ti katresna 6. Sababaraha loba Ladies sempet kadaluwarsa tina hiji panyakit enteng AIDS nu patali.

Gedong HIV-positip tur Awewe di kelas Sabar heterosexual anu dicirikeun saprak ka jero nadi tina rékaman klinis sababaraha Salaku heterosexual nampik ngalakonan hiji kagiatan seksual. Komo rekaman tina téma ieu nya éta ngandung euweuh nasihat ngeunaan ilaharna seksual Maranéhna.

LeVay kapanggih aya tanda pikeun meunangkeun gap antara kelas Dina gedéna INAH1, INAH2 atawa malah INAH4. Tapi, yén band INAH3 melong ka jadi saperti badag alatan ti kategori lalaki; kitu acan gap ieu penting, ogé ari signifikan lamun rahayat 6 AIDS anu comprised tina kategori. Gedéna INAH3 ti brains nu lalaki geus sarua gedena ieu INAH3 ti brains sahiji awéwé.

Sanajan kitu, panalungtikan séjén ogé geus ngabuktikeun inti wewengkon preoptic, kawas yén INAH3, kituna téh gedena PPN pisan sarua di lalaki anu perished of AIDS ka lalaki, sarta leuwih badag ti feminin. Ieu sinyal hipotesa yen lalaki mibanda hipotalamus a. Naon deui, nu SCN tina lalaki homo nya exceptionally penting (volume na oge rupa-rupa sukarelawan geus ganda salaku loba di lalaki heterosexual). Sakumna wewengkon ieu tina hipotalamus teu acan researched ti bikang nu éta lalaki homo atawa bikang. Sanajan konsekuensi operasional tina papanggihan ieu Tapi teu acan dianalisis di jéntré, ngarah ogé buang sual serius dina téori Dörner dipikawanoh sacara lega éta lalaki homo mibanda a "hipotalamus bikang" jeung mékanisme penting diferensiasi persis persis "otak lalaki ti mimitina otak bikang "bisa jadi éta pangaruh epigenetic anjeun tina téstostéron sakuliah pamutahiran émbrionik.

William Byne na coworkers diusahakeun Cobi persis justru yén diménsi Beda dirékam di --4 Inah inci ku nyalin éta experimentation ngamangpaatkeun sampel pikiran ti sagala rupa wewengkon béda: lalaki homoseks 14 HIV-positip, 3 4 dipercaya lalaki heterosexual (10 HIV-positip) , ogé 3 4 sakuduna dituju Ladies heterosexual (9 HIV-positip). A gap penting ieu katalungtik ku penyidik ​​dina dimensi INAH3 diantara jalu sarta Ladies. Malah dimensi INAH3 sahiji guys éta leuwih ringkes dibandingkeun jalma guys sawawa heterosexual, ogé leuwih gede ti eta Ladies heterosexual, Tapi gap ngayakeun attained pentingna statistik.

Byne na coworkers diitung sarta ditimbang angka tina Peserta di Panakawan INAH3 moal dicokot di luar ku LeVay. Konsékuansi tina INAH3 bodyweight geus kawas jalma keur dimension INAH3; ieu teh INAH3 beungbeurat pikeun brains jalu na geus substansi badag dibandingkeun pikiran bikang, sedengkeun konsékuansi tina band lalaki homoseks na réngsé nepi antara rahayat duanana tina kategori sejenna kumaha oge, meureun sugan teu persis substansi béda ti. Malah neuron nu ngandelkeun kapanggih yén gap di INAH3 tapi kauninga yen taya deui fad.

A analisis 2010, Garcia-Falgueras sarta ogé Swaab negeskeun yén "otak boh tumuwuh salila periode intrauterine di arah jalu ngaliwatan hiji aksi langsung tina téstostéron dina sél saraf ngembang, atawa di arah bikang liwat henteuna surge hormon ieu. Ku cara kieu, identitas urang génder (dmana tina milik ka gender jalu atawa bikang) sarta orientasi seksual anu diprogram atanapi dikelompokeun kana struktur otak urang nalika urang kénéh dina rahim. Aya indikasi yen lingkungan sosial sanggeus kalahiran boga pangaruh kana identitas gender atanapi orientasi seksual ". Versi Ovine

The ram nasional ieu Ronggéng Gunung pikeun nalungtik programming Awal jalma mékanika neural yén underlie homoseksualitas, tumuwuh tina monitoring anjeun nu wae sabudeureun 8 persén rams nasional anu digambar sacara séksual mun rams tambahan (jalu-berorientasi) dibandingkeun jeung bulk vast rams anu bikang -oriented. Dina kalolobaan spésiés, ogé mangrupa kualitas leuwih dominan tina bedana seksual bisa jadi ayana jelas kiwari inti dimorphic séksual (SDN) ti hipotalamus preoptic, éta bakal leuwih badag di lalaki dibandingkeun lalaki.

Roselli et al. kapanggih hiji SDN ovine (oSDN) di hipotalamus Preoptic anu sarua dina babandingan, sanajan leuwih ringkes ti di rams. Hormon bisa nembongkeun di rams vs rams sarta pangaruh neuron di oSDN ieu. Tapi hasilna teu correlate bagian aromatase neural ti bagian seksual tina kabiasaan jeung uteuk ti hens, dina akun tina kakurangan ieu defeminization of dewasa pendamping rasa seksual atawa kuantitas oSDN pikeun konsekuensi duanana aktivitas aromatase tina pikiran maranéhanana fetuses sapanjang bentang krusial. Bener nya probable nu homoseksualitas oSDN jeung morfologi bisa jigana jadi diprogram. Mayoritas info nu nunjukeun yen rams, kayaning rams, anu masculinized na defeminized dina hal ka gonadotrophin sékrési, sarta ningkatna, receptivity, tapi teu defeminized pikeun preferensi pasangan nunjukkeun paripolah sapertos 'bisa jigana jadi diprogram. Sanajan maksud teh oSDN teu dipikaharti, nomer telepon sélular, bentang marengan ogé volume sorangan kaciri correlate kalayan orientasi seksual marengan hiji dimorphism dina volume sorangan na oge oge tangtu sél bisa prasangka teh cues. Panalungtikan salajengna perlu salaku cara pikeun ngarti kaperluan nu tangtu sarta waktu maturation nu oSDN urang jeung cara tabrakan programming yén Pilihan manifestasi mate di kematangan.

Téori fiksasi sajarah

Téori fiksasi kuna ngandung ulikan pikeun Development na oge elemen anu ngandalikeun masculinization pikiran maranéhanana. résidu hormon geus katalungtik ku Sajumlah laporan whilst faktor utama kalawan Ngajalajah orientasi seksual, kaasup. Téori ieu wanti jeung varian dina ngolah jeung uteuk struktur kognitif antara guys heterosexual na homo. 1 katerangan pikeun maranéhanana béda bakal jadi anu Pamanggih anjeun nu neraskeun pangalaman tina jumlahna hormon tina rahim sakuliah ngembangkeun bisa ngarobah masculinization pikiran maranéhanana di lalaki. Dosages sanyawa jelema dipercaya dipangaruhan ku aparat ingestion maternal na boh nginum obat kahariwang maternal marengan idéntifikasi. Téori ieu bisa Sajaba napel kana Éksplorasi urutan kalahiran ieu.

Aheng janten sensuous

Daryl Bem, a psikolog di Cornell University, geus ngaduga efek variabel dina orientasi seksual bisa dibuktikeun ku encounters ti nonoman. Karakter A youngster urang frees nak ka resep kagiatan nu tangtu. Salaku hasil tina karakter ieu, anu bakal ditangtukeun ku faktor kawas elemen turunan, sababaraha budak baris geura-giru meureun dibawa kana ku tugas nu ngalaman ku kids tina baham pasti. The batur bade resep. Ieu bade ngahasilkeun orok nu mangrupakeun pangalaman conforming génder-has ti kiddies, najan budak anu génder-nonconforming bakal sabenerna sih datangna ngarasa béda. Salaku nyatakeun ku Bem, stimulasi pas youngster nyaeta anggota bakal evoked ku sensasi ieu gap keur 'béda'. Bem theorizes stimulasi psikologi ieu bakal undoubtedly jadi dirobah ka stimulasi sensual: kiddies bakal angin nepi digambar sacara séksual kana sex anu aranjeunna neangan sakumaha rupa ( "aheng"). saran ieu populérna disebut "aheng janten erotis" Pamanggih.

Bem diburu bantuan ti literatur yen ieu dicitak kumaha ogé teu data Hadir. Panalungtikan anjeunna dicutat salaku tanda ngeunaan ieu "aheng janten erotis" Pamanggih ngandung panalungtikan Préferénsi Sanggama ku Bell dkk jeung tés ilmiah ngalaan pikiran yén has nyungsi hiji bulk vast guys homoseks jeung lesbi ngalaporkeun jadi-ing génder-nonconforming dina taun nonoman maranéhanana. malah analisis meta sadaya ngulik 4-8 nunjukkeun nonoman gender nu prediktor pangkuatna hiji orientasi homo keur dua awewe jeung lalaki. Dina 6 "prospektif" laporan --which tiasa studi awal nu mimiti babarengan ngagunakeun budak nonconforming génder- ngeunaan 63 umur na dilacak nepi aranjeunna dina dewasa sarta kematangan - 63 persén budak conforming non kelamin maranéhanana diperlukeun hiji homo atawa idéologi sakumaha dipelak up.

Oriéntasi sarta ngembangkeun

Éta nu dibéréndélkeun di handap salaku:

umum

lila-seksual anu ngurangan frékuénsi Hadir kelamin oge considerably ngurangan kamungkinan baranahan éféktif, sarta ogé alatan ieu, maranéhna kukituna kasampak maladaptive dina hiji Kaayaan évolusionér sanggeus hiji produk Darwinian gampang (sihungan antarana folks) tina campuran murni --to nu premis yén homoseksualitas bakal nurunkeun frékuénsi éta. Sababaraha téori anu maju ka ngajelaskeun kontradiksi ieu, ogé yén feasibility maranéhna geus ditémbongkeun ku buktina eksperimen.

Sababaraha sarjana geus tersirat nu homoseksualitas nyaeta adaptif, ku conferring a gayn di hiji ragam on kiddies sorangan atawa gajah. Ku cara maké gambaran, alél (bentuk leuwih husus tina reséptor) anu induces anémia sél arit lamun 2 duplikat nu kapanggih, Sajaba confers kawedukan kana malaria gaduh nanaon leutik anemia lamun cadangan lumangsung (nu bener ieu ngaranna gayn heterozygous) .

Sarjana ogé Dupi adzab kaluar Darwin dirina ngijinkeun rupa Kin di The Origin of Species, sahingga underneath versi Darwinian pembangunan, meureun sugan teu saukur jalma, tapi tapi kelas kulawarga (garis getih) bisa vie pikeun pilihan.

Brendan Zietsch ieu Queensland Institute of Panalungtikan Médis nunjukkeun yen anggapan yen males demonstrating fakultas anu leuwih condong dikawinkeun oge bikang pamustunganana jadi pikaresepeun pikeun bikang, dibere gén kaasup biasana teu dipicuna aranjeunna keur ngalengkepan tampikan ti heterosexuality.

Dina hiji panalungtikan 2008, sastrawan na ngomong yén "Aya Aranjeunna hipotésis" bari gén predisposing mun homoseksualitas ngurangan prestasi réproduktif homoseks ', aranjeunna tiasa maparin manfaat di heterosexuals nu dicokot ". Hasil maranéhna ngusulkeun yén "gén predisposing mun homoseksualitas bisa maparin gambaran benefit beternak di heterosexuals, éta bisa mantuan nembongkeun ngembangkeun sarta upkeep of homoseksualitas ti urang".

Tapi, Dina hiji ulikan idéntik, pangarang dicatet yén "non guaran alternatif genetik teu tiasa maréntah kaluar" salaku hiji musabab keur heterosexual di group ganda homoseks-heterosexual ngabogaan leuwih spouses, husus citing "tekanan sosial dina kembar séjén meta dina cara langkung heterosexual "(jeung ku kituna neangan kaluar jumlah ngaronjat tina mitra seksual) pikeun ilustrasi tina katerangan alternatif tunggal tangtu.

Null kaunggulan Heterosexual geus dibikeun rojongan ti 2004 Italia Study demonstrating luhur: dina anggota kulawarga matrilineal bikang tina lalaki Gay. Salaku asalna adzab kaluar ku Hamer, sanajan mangrupa kanaékan saeutik Dina kamampuhan réproduktif dina katresna mawa kaluar hiji "gén homo" bisa gampang akun pikeun pangropéa na.

Téori pagawe homo

Komo "homo Mamang hipotesa" posits yén individu anu dirina henteu mibanda kiddies masih bisa naekeun nu incidence di leuwih maranéhanana dipikacinta di generasi nu bakal datang ku cara supplying parabot (egfood, pangawasan, panyalindungan, tameng) kana cinyusu kaluar tina ieu kulawarga pangdeukeutna hubungan.

Téori ieu masih mangrupa perluasan Konsep ieu kin campuran, nu geus ngarumuskeun jeung ngajelaskeun. teori pisan munggaran geus dituduhkeun ku JBS Haldane di 1932 na afterwards elaborated ku batur nu ngawengku John Maynard Smith, WD Hamilton jeung Mary Jane West-Eberhard. Téori ieu dipaké pikeun jampe kaluar Kabiasaan béda tina bug sosial di mana ampir sakabéh anggota geus non-réproduktif.

Vasey sapanjang kalawan ogé VanderLaan (2010) dianalisis konsep onto Pulo Pacific Samoa, dimana wae aranjeunna diulik oge lalaki fa'afafine, sarta ogé awéwé, lalaki sawawa anu na oge resep guys sawawa dipikawanoh leuwih peradaban kawas jenis kelamin. Vasey na VanderLaan kapanggih fa'afafine nu ngécéskeun yén maranéhna pasti leuwih daék ngarojong kin, tapi teuing panasaran di aiding kids anu teu anggota rumah tangga, maturan buktina pisan munggaran pikeun nyadangkeun yén téori kaputusan maranéhanana.

teori nyaeta konsisten kalayan panalungtikan Béda on Éta nembongkeun éta leuwih utama di antarana nini ogé sadulur. Kusabab sarua union sapanjang kalawan ogé duduluran gén dibagikeun tur jadi mibanda variabel of predisposition, aya bahya kulawargi di acara rencana nu geus bersuara. Hayu urang téori nu facets stress hormonal sarta lingkungan (dihubungkeun jeung Re-Sumber réspon) tiasa berperilaku sakumaha ngaktifkeun.

Tempo yén hipotésis solves masalah homoseksualitas nu teh Sanajan keur antithetical kana beternak, Geus sugan can meunang kaluar sabudeureun puluhan rébu taun, kavling élmuwan yakin eta nu versi greatest pikeun kabiasaan kawas bisexuality na homoseksualitas. Bel-kurva varian nu teu lumangsung dina sosiologi jeung matématika nunjuk kaluar rentang spéktral nyebutkeun.

Vasal na VanderLaan (2011) suplai buktina yén hadéna hiji douleur avuncular Adaptively dimaksudkeun na phenotype rophilic hadir bareng jeung évolusi tinangtu sorangan ditangtukeun ku sakuliling sosial béda, lajeng nu Kaayaan budaya collectivistic nyaeta inadequate, dina jeung di dinya diri, sapertos salaku nyebutkeun tina phenotype a.

fisiologis

A Jumlah Studi Dupi kapanggih correlations diantara anatomi folks sarta ogé novelty maranéhna; jalma studi nawiskeun bukti yen nunjukkeun:

Katresna na guys homo mibanda, on hemispheres Mind rata. Jalu jeung katresna aheng mibanda, normal, hemispheres otak marginally leuwih gede.

Inti hipotalamus kapanggih ku Swaab sarta ogé Hopffman jadi leuwih gedé di lalaki homoseks dibandingkeun lalaki sawawa non-homo, nu inti suprachiasmatic geus dipikawanoh janten tebih teuing badag lalaki dibandingkeun katresna.

Atuh ngalaporkeun, dina hiji has, Penises marginally kandel tur panjang dibandingkeun lalaki sawawa.

Diménsi Inah 3 ieu dina pikiran lalaki homoseks urang téh Tempat sabudeureun ukur pasti sakumaha awéwé Inah 3, éta bakal rada badag, sarta ogé jaringan densely rangkep, dibandingkeun di brains heterosexual lalaki sawawa urang.

The commissure anterior nyaéta leuwih badag di awéwé dibandingkeun guys jeung awéwé geus HR jadi leuwih gedé di lalaki homoseks dibandingkeun lalaki sawawa non-homo, kumaha analisis engké observasi taya bédana.

brains lalaki homo urang meta kana serotonin selektif fluoxetine ulang inhibitor uptake.

The Performance ceuli jeung indrawi System-di lesbi jeung bikang bisexual sentral condong jadi rada leuwih salaku pasipatan operasional garapan lalaki sawawa dibandingkeun Ladies non-homo (nu penyidik ​​contended Pananjung ieu dina atos kalawan sakabeh hipotesa hormonal dina prenatal tina orientasi seksual).

The ngareuwaskeun response (Blink Panon sanggeus hiji bahana) bakal Masculinized ti Ladies bisexual jeung lesbi.

brains homo jeung non-homo individu 'meta béda kalayan féromon 2 putative Gender (AND, hadir dina lalaki panangan-pit sékrési, ogé Est (ditempo dina Pee bikangna).

Komo amygdale, hiji wewengkon pikiran, nya rada loba nyata beuki lincah di homoseks Atuh sawawa ti lalaki nalika subjected mun stimulating barang séksual.

Bentang jelas beda mimilukeun ngirining jeung indikator ramo geus documented mun satuju, normal, di antarana Ladies non-homo jeung lesbian.

Lesbi jeung lalaki homo anu leuwih gampang jadi deui:

Hiji panalungtikan ngeunaan Leuwih ti lalaki 50 manggihan yén kasarna 23 persen tadi counter-jarum jam whorl bulu, tinimbang 8 persén ti populace has. Ieu tiasa connect with kénca-handedness.

guys homo geus diangkat dénsitas girth di sidik on ramo Maranéhna ninggalkeun sarta jempol.

Kurun waktu anggota awak sarta ogé anggota awak dina lalaki homoseks téh badag kontras jeung Jangkungna dibandingkeun publik has, kumaha oge, ngan salah sahiji lalaki sawawa.

facets Pulitik

tulisan utama: belah societal LGBT na LGBT Hak Hukum Résistansi

Naha determinants fisiologis ngetik Yayasan of orientasi seksual oge hiji perkara. Malah ngajengkeun éta, hiji homoseks AS jeung majalah warta lesbian, nyatet dina 1996 nu 61 persén palanggan sorangan dipercaya "eta lolobana bakal ngabantu hak homo jeung lesbian lamun homoseksualitas nu kapanggih bisa biologis ditangtukeun". A nganalisis cross-nasional ti Amérika Serikat, Filipina, ogé Swédia katalungtik maranéhanana anu dipercaya "homoseks keur dilahirkeun cara nu" dicekel sikap leuwih nguntungkeun arah homoseksualitas ti urang nu dipercaya "homoseks milih janten jalan nu" atawa malah "diajar jadi jalan eta".

meunteun panyalindungan sarua dina panerapan AS megatkeun lamun syarat Pamaréntahan ngahasilkeun "kasangka klasifikasi" tina kelas na oge kitu anu dijudulan keur ngaronjat evaluasi predicated dina Jumlah aspék, diantara nu bakal immutability.

Buktina nu orientasi seksual ditangtukeun (jeung ku kituna meureun immutable ti rasa légal) bakal fortify kasus halal kusabab ngaronjat evaluasi panerapan discriminating on dadasar tinangtu ieu.

Nyababkeun orientasi seksual mibanda a bearing signifikan dina ngadeg tina minoritas seksual ti pendapat konservatif sosial. Ngeunaan samping flip, sababaraha konservatif sosial kawas Reverend Robert Scheck geus contended jalma anu bisa nampa sababaraha tanda ilmiah whilst homoseksualitas lawan morally.

Loba ngabela keur hak minoritas tahan linking nu ngakibatkeun nu seksualitas ditangtukeun atawa dibereskeun di slightest. Aranjeunna ngeceskeun yen orientasi seksual bisa ngarobah durasi hirup si urang sorangan sakuliah bentang. Dina hiji periode idéntik batur tahan usaha naon medicalise atawa 'pikeun boh pathologise'deviant' seksualitas, ogé milih bajoang pikeun persetujuan dina hiji karajaan sosial atawa moral. LeVay geus disebutkeun dina jawaban kana ucapan kaluar tina gays jeung lesbi nu ngajadikeun nurun ieu kritikna panalungtikan "geus nyumbang ka status urang homo di masarakat".

dysphoria génder (Gd) nyaeta anjeun marabahaya yén hiji jalma encounters Kawas éfék bandung jeung génder maranéhanana ditugaskeun. Dina conto ieu, gender jeung kelamin teu cocog persis persis individu idéntifikasi seksual, sarta ogé lalaki nu geus trans génder. Aya bukti nunjukkeun yén katresna nu ngadegkeun kalawan kelamin hiji misahkeun di gender maranéhna delegated bisa nedunan moal alatan micu behavioral atawa psikologi, tapi sajaba rupa biologis numbu pikeun genetik sorangan atawa kerentanan kana hormon ngan saméméh kadatangan.

Tag diagnostik identitas kelamin karusuhan (GID) ieu garapan Ti DSM sakumaha dysphoria kelamin ngagunakeun ulang ngajakan ieu DSM-5. idéntifikasi geus nunjukkeun ogé pikeun ngaleungitkeun stigma ogé mun align kalawan. The Amérika jiwa Association, pangarang ieu DSM-5, ngomong yén "nonconformity gender henteu dina diri hiji gangguan jiwa. Sababaraha élmuwan gender trans na urang ajak declassification gering ieu ngan saprak maranéhna nangtang idéntifikasi nu strengthens versi bandung na pathologies varian kelamin.

The strategi utama pikeun lalaki cageur didiagnosis kalawan dysphoria gender nu encouraging kelamin favorit anu individu salaku hasil tina kelamin nyebutkeun jeung perlakuan hormon karakter, atawa operasi atanapi psycho-terapi.

bukti

Indikator tina Gd di kids bisa ngasupkeun sababaraha salah sahiji hareup: Geuleuh di aurat maranéhanana, isolasi societal ku Melancholy, stress, katiisan jeung peers sorangan. Numutkeun Psikologis Association Amérika ieu, kiddies trans-génder condong jadi leuwih condong kana ngalaman kekerasan jeung pelecehan di fakultas, miara piara, puseur terapi padumukan, fasilitas lunta na sistem kaadilan ngora dibandingkeun loba kiddies lianna.

Budak maké Gd aya di Risk Greater kayaning kahariwang Stress, ogé bunuh diri na Melancholy. Studi tanda yén individu gender trans mibanda hiji speed kacida gedéna usaha bunuh diri; ngan salah analisa folks gender trans 6,450 anu di Amérika Serikat katalungtik 4 1% kungsi nyoba bunuh diri dibandingkeun ka rata nasional ngeunaan 1.6 persen. Eta geus Kitu ogé manggihan yén usaha bunuh diri nya tebih rada kirang kaprah ti lalaki gender trans sarta awéwé anu ngécéskeun yén leuwih maranéhanana dipikacinta kungsi ari kuat engké aranjeunna sumping di luar, kumaha transgender lalaki jeung awewe dina bahya rélatif low kabukti masih a deal gede leuwih condong kana sorangan diusahakeun bunuh diri dibandingkeun publik has. folks Transgender ogé tiasa di resiko keur alatan kasakit emosi ieu salaku isu dahar.

dysphoria génder dina ieu lalaki delegated di subuh bakal Tuturkeun diantara trajectories 2; boh telat-awal atanapi malah mimiti-awal. Mimiti-awal Sex dysphoria nyaeta observasi dina nonoman. Di Times, mimiti-awal Sex dysphorics manggihan sakumaha homoseksual pikeun meunangkeun periode waktu. kelas ieu beuki kénéh katarik guys dina kematangan. Sex dysphoria Teu ngandung Indikator dina nonoman, kumaha oge, sababaraha rekening Pemuda nu maranéhna gagal pikeun ngarekam kana sababaraha loba folks lianna. Jalma Éta sapatemon telat-awal Sex dysphoria bakal meureun dibawa ka katresna ogé ogé ilubiung dina. Paripolah jeung minat.

alesan

Main Laporan: nyababkeun Trans sipat fisiologis

Unggal Time batur endures owing mun GID kelamin aya Individuality marabahaya. Peneliti satuju ngeunaan hakekat marabahaya tur handicap ti individu kalawan GID. sababaraha sastrawan geus dipikaharti yén jalma WHO gaduh kaahlian GID sabab nu stigmatized na victimized; sarta ieu, lamun budaya diperlukeun dahan gender ketat lalaki sarta Ladies bakal tega loba pisan considerably kirang.

A analisis ganda (predicated on tujuh jalma dina interval Mitra dina Kaperawatan tilu welas sample) dituduhkeun yén GID bisa jadi sawidak dua% genealogic, asup poténsial pikeun ngembangkeun atawa dampak turunan dina kaayaan kitu, owing mun suplai na.

carana nangtukeun rupa panyakitna

The Yankee Association husus médis idin a idéntifikasi depresi Gender dina acara standar di DSM-5 ukuran pasagi sadayana patepung. The DSM-5 nyebutkeun di 2 jalma standar pikeun depresi kelamin kedah advocated keur jaman 6 minggu 'dina rumaja atanapi sawawa pikeun diagnosis.

  • A pangjurung alat anu fungsina jadi kelamin Sex delegated séjén
  • Hiji kudu jadi medicated kawas sex a sagigireun salah kelamin Ditunjuk

  • Hiji incongruence penting diantara kelamin seasoned atawa tina hiji Ditepikeun tambah salah sahiji fakultas seksual
  • A napsu pikeun Fitur Anjeun Di sagigireun kelamin nangtukeun
  • Hiji kudu ngaleungitkeun atribut seksual hiji Salaku hasil tina incongruence kalawan Samaun mangrupa single urang atanapi kelamin bersuara
  • Hiji kapastian nu bakal ngagaduhan réspon sarta parasaan bandung nu sagigireun kelamin ditugaskeun di salah sahiji
  • Sajaba ti éta, kaayaan kudu patali marabahaya klinis vital atanapi impairment.

The DSM-5 kapangaruhan diagnosing ieu kaluar ti kelas gangguan seksual na kana kelas sorangan. diagnosing ieu diganti tina karusuhan idéntitas pikeun depresi gender, sakali kritikna yén istilah saméméhna éta stigmatizing. Sub ketikan ku orientasi seksual ieu dihapus. The diagnosing keur budak ieu dipisahkeun ti nu for geus dewasa, sabab "depresi kelamin dina kiddies". Bubuka idéntifikasi nu ngagambarkeun poténsi kiddies enduring, atawa kamampuhan pikeun nyebut eta aranjeunna kedah seeable. depresi gender atanapi depresi kelamin outlined bisa jadi Mun batur teu minuhan faktor kumaha oge tetep didiagnosis Mibanda marabahaya klinis penting atanapi handicap.

Sababaraha ailments numbu ka individuality kelamin:

Wawanen tina gender sabalikna maranéhanana, ilaharna dituturkeun raket ku cara maké hiji pangjurung pikeun mibanda operasi sarta ubar hormonal sarta marabahaya kuat ngeunaan sex ditugaskeun, ditémbongkeun saméméh idéntifikasi pubertas kelamin atawa orientasi seksual, inducing marabahaya atawa kahariwang.

Révisi klasifikasi ieu ICD urang bandung Amérika diprediksi ti datang ICD-11.

Dina adisi kasakit maturation ieu dibawa kabur bareng samping dual-peran transvestism. ICD-11 ngahartikeun incongruence kelamin salaku "a kelamin ditandaan jeung Nangtukeun" bareng jeung demonstrasi siga harti DSM-V, kumaha Teu hayang marabahaya penting atanapi handicap.

tuju

Métode ubar pikeun Pribadi didiagnosis maké GID bisa ngandung Psycho-terapi atawa meureun mun ajak kelamin favorit individu salaku hasil tina kelamin nyebutkeun jeung perlakuan hormon karakter, atawa operasi. Ieu jigana bisa diwangun ku bimbingan, anjog ka alterations anu ragana, atawa modifikasi gaya hirup, hasilna tina interventions kawas laser atanapi bedah epilation éléktrolisis, operasi terapi, atawa prosedur bedah kosmetik alternatif. Tujuan tina terapi bisa jadi pikeun motong deui isu stemming salaku hiji conto, ti individu Anjeun status behavioral, salaku jalan ka ditegor kasalahan patali crossdressing sangakan individu, atawa sangakan pasangan a.

Operasi atawa terapi kusabab dysphoria kelamin téh kontroversial dina akun tina Teu bisa malikna alterations fisiologis. Tips anu nunjukkeun pikeun mantuan clinicians. Individu séjén ngagunakeun saran diringkeskeun dina Gianna Israél jeung ogé Donald Tarver urang Transgender Kamanusaan sarta Studi. Strategi pikeun metoda tamba umumna matuh ku "réduksi cilaka" versi.

kids pre-pubescent

panalungtikan nu geus lamun keur mamatahan budak jadi galumbira Pikeun diondang aranjeunna tetep di pikeun nembongkeun paripolah anu teu cocog gender maranéhanana yén ieu delegated - atanapi malah panalungtikan sababaraha changeover kalawan génder maranéhna --is jadi sarua contentious. Sababaraha clinicians ngalaporkeun perséntase considerable of kids sanggeus biasana teu demonstrate sababaraha dysphoria.

'Ve dimimitian ngobrol jeung nulis resep hormon, disebut oge pubertas blocker, jadi mun nunda mimiti ménopause saméméh hiji nak diduga jadi cukup yuswa nyieun pilihan dididik on lamun reassignment kelamin kognitif hasilna reassignment kelamin bedah bakal pas janten dina eta minat pangluhurna individu urang.

remedies emosi

Psycho-terapi éta yén ubar pikeun Kana ngarojong lalaki anu bener kana kelamin fakultas maranéhanana kapanggih di slightest, Sex dysphoria, ogé ieu dipingpin. Psycho-terapi nyaeta sagala interaksi nu intends ngurus masalah a. Ieu bisa garapan pikeun interventions sanajan loba clinicians ngagunakeun terapi psycho ngurus dysphoria kelamin. perlakuan Psychotherapeutic of GID nyaéta panggero pikeun ngamungkinkeun para individu. Usaha pikeun ngubaran GID ku saukur ngarobah idéntifikasi kelamin individu pikeun signify fakultas datangna geus jadi gagal.

remedies kosmetik

remedies biologis fitur Sex sékundér jeung pangheulana ngurangan sajalan antara awak jeung kelamin idéntifikasi tina hiji individu. therapies biologis pikeun GID kalawan henteu nurun tina terapi psycho geus langka. Elmuwan geus unearthed anu sakuduna manusa skip dina terapi GID maranéhanana, maranéhna ngarasa bingung sarta leungit lamun pilihan perlakuan disebut kiwari teu sakabéhna.

Psikoterapi, perlakuan ngagantian hormon, jeung Reassignment operasi gender bisa sukses curing GID iraha harepan WPATH of pangropéa geus kabeh ayeuna dituturkeun raket.

The total gelar tina kapuasan individu bareng jeung duanana perlakuan biologis jeung emosional anu signifikan.

Epidemiology

Tingkatan Jalma gaduh Trans individuality Gender wengkuan Dina luncat ngurangan tina 1: 2000 (kasarna 0.05percent) ti Walanda sarta Bélgia kana 0.5percent sawawa Massachusetts. Ti polling féderal siswana kuliah highschool di Selandia Anyar, 8,500 acak ngangkat murid kuliah sekundér tina 9 1 acak ngangkat highschools kapanggih 1.2percent siswana direspon "enya" ka pamundut ieu "Naha anjeun pikir anjeun transgender?" . jumlahna ieu téh sadayana dipuseurkeun. Hayu urang projected nu kasarna 0.005percent mun 0.014percent ti lalaki sarta wanoja imputed jalu dina pangiriman jeung 0.002percent mun 0.003percent of folks ditugaskeun bikangna di subuh nu diidentifikasi minangka sanggeus dysphoria gender, [dilombakeun - omongkeun] predicated on kriteria analitik 2013, sanajan nu bener bisa jadi dianggap salaku diskon leutik. Panalungtikan nunjukkeun jalma anu nyegrek kana kematangan biasana geus upto 3 kali leuwih apt jadi jalu delegated di subuh, kumaha diantara jalma yén sex ratio nyaeta deukeut ka 1: 1.

Sajarah

Kasakit identitas Babasan kelamin téh kiwari babasan heubeul pikeun Nagara anjeun ti DSM. The APA urang DSM 1st digambarkeun kaayaan nu ti buku 3rd ( "DSM-III") dina 1980. Ku kituna salaku pikeun ngidinan aranjeunna pikeun ngamankeun katampa resep makéna heubeul nginum obat pikeun nonoman kaluar tina yrs 1-2 heubeul. warnings 127 anu kaala ku praktek di 2010 pikeun dysphoria kelamin.

Komo T & P réngsé Test ka estimasi yén Psikologis, kaunggulan fisik sarta sosial jeung bahaya diperlukeun ku 1 2 - mun sufferers 14 taun heubeul. demo geus dianggap hiji triumph nu praktisi kaséhatan geus opted ngahasilkeun nginum obat beuki ilahar diaksés ogé pikeun budak jadi ngora salaku 9 dekade heubeul. Salaku lately sakumaha tips 2009 ngomong yén ubar pikeun dysphoria gender kedah sugan moal ngamimitian kaluar kaluar saacan pubertas ngalaman réngsé. Ferring farmasi dibangkitkeun nu nginum obat Triptorelin, diwanohkeun dina judul Gonapeptyl, dina #eighty dua a dosage anu sapopoé. prosedur nyaéta leuwih masih malik, jadi yén anatomi manusa bakal ngabalikan kaayaan saméméh na.

Masarakat jeung peradaban

Sosial "gender" fitur Dupi Dijieun sapanjang kalayan wanti kalawan amoy budaya urang, ogé aya ku kituna numbu ka kelamin. Ku cara conto, lembaga tina kelir husus kalawan "gadis" atanapi "budak" Orok commences exceptionally kuna dina budaya Éropa turunan Kulon . Anticipations nyaritakeun duanana nyebutkeun jeung paripolah.

Sababaraha peradaban mibanda tilu sexes ditétélakeun: gadis, bodo, sarta gentleman Effeminate. Ku cara conto, di Samoa, '' ogé sakumpulan lalaki anu feminin, anu fa'afafine nu lengkep klinis disatujuan. Malah fa'afafine biasana moal bakal butuh wae salah sahiji marabahaya atawa stigma ieu babarengan jeung deviating kaluar tina bagian kelamin ilaharna pakait. Ieu hartina marabahaya patali GID dina Kaayaan Western henteu alatan kasakit nyalira, kumaha ku kasusah. Sanajan kitu, studi geus ngaydentifikasi stress terus di peradaban, Eastern atawa béda, nu bisa jadi rada leuwih embracing bandung non conformity.

Maréntah dina kahadean di gugatan disebut Norrie, nu tadi jadi digolongkeun mibanda hiji group kelamin, 'non-spésifik', di handap ngabogaan pangadilan a ngalawan babarengan ngagunakeun sagala NSW registrar of Nu babar, maotna sarta pertikahan. Sanajan kitu, Pangadilan gagal nyandak eta kelamin kabukti struktur sosial: '' unearthed yén reassignment gender "peso teu ngabéréskeun ambiguitas seksual dirina".

Klasifikasi pikeun panyakit

The diagnoses jiwa panyakit identitas kelamin (ayeuna Sex dysphoria) premiered di DSM-III di 1980. Arlene Istar Lev sapanjang kalawan Deborah Rudacille geus dibédakeun reujeung mahluk move pulitik. Sababaraha penyidik, contona Robert Spitzer sarta ogé Paul J. Fink, ngeceskeun teh paripolah na adventures kapanggih dina sexualize trans anu wajar sarta ngagambarkeun gangguan a.

Jalma Saha Boga dysphoria kelamin bisa atawa teu bisa hormat pisan paripolah sarta emosi alatan panyakit Maranéhna. Shortcomings tur Mangpaat aya kana perfecting dysphoria génder. Kusabab dysphoria gender ieu digolongkeun alatan panyakit dina rékaman kasehatan profésional (contona, harita DSM Buku Panduan, '' nu DSM-IV-TR, handap judul "gender identitas karusuhan"), kavling usaha asuransi bakal willingly mayar sababaraha tina expenditures of reassignment gender ubar. majalengka kurangna dysphoria kelamin salaku mahluk kaayaan hiji, reassignment gender ubar bisa ogé jigana sugan teu dirawat, tur bisa jigana jadi melong jadi terapi, tinimbang terapi. Dina Amérika Serikat, trans génder lalaki jeung awewe anu rada kirang condong ti loba batur pikeun mibanda kawijakan kawijakan rencana sinyalna asuransi kaséhatan médis, sarta remen sapatemon sensitifna tur mumusuhan ti pausahaan kasehatan.

The DSM-IV-TR Bagian diagnostik tina marabahaya Teu alamiah tina individuality ayeuna teh pakait sareng diskriminasi sarta tampikan. profésor Psikologi Darryl Hill ngemutan yen dysphoria gender henteu ngan bener disfungsi a, tapi gantina kriteria signify marabahaya di kiddies nu teu lumangsung nalika loba batur babarengan jeung ibu na founding boga kasusah. folks Transgender kakeunaan diskriminasi, nyiksa jeung kekerasan, ogé geus kaasup socially. Dina Méi 2009, penguasa féderal Perancis ngumumkeun identitas kelamin waria bakal categorized salaku mahluk anu geringna jiwa, tapi dumasar kana hak-hak Perancis asosiasi nanaon sejenna dirobah. Dénmark dijieun hiji pernyataan dina 2016.

Deui di ICD-11, GID ieu reclassified sakumaha incongruence kelamin geringna numbu ka wellness. Kelas kerja Recategorization nyorong ngajaga hiji panalungtikan di ICD-11 mun conserve Dianggo tina jasa.

Intim asosiasi ti Wiki susuratan w.svg

bagean ieu bakal ayeuna kurang info Jalma anu mibanda spouses. Mangga ngalegaan wewengkon éta. Specifics bisa dumasar dina kaca sawala.

Sambungan ngalibetkeun bikang ka pameget jeung ogé lesbi Jalma anu mibanda GID bakal endure ngaliwatan lilana praktek changeover, atawa ngarobah kana ngarobahna kana roh. Sambungan diantara Ladies jeung ogé jalma anu boga GID sangsara momen nu GID nunjukkeun atawa anu dipikaharti. Penyidik ​​nangtang takdir ieu hubungan urang mucunghul ka ngandelkeun kana adaptability sahiji awéwé nu. Isu biasana némbongan, kalawan sakabeh pendamping cisgender jadi ambek atanapi sugema, lamun waktu salaki dina karakter nona tumuwuh, nalika libido a pendamping urang diminishes, upami pasangan hiji duanana ambek sarta ogé mental kapur lamun ti fungsi lalaki. Ladies Cisgender ogé jadi paduli stigma societal tur tiasa pikaresepeun jeung sagala feminization fisiologis di pasangan ieu whilst nu proceeds gaul salila changeover. Malah nu bikang cisgender anu geus likeliest mun saukur ngan nampa sarta adaptasi transisi salaki maranéhna, jadi kaayaan penyidik, nu individu anu boga perjalanan seksual pohara minim atawa jalma nu duanana digambar sacara séksual pikeun lalaki ogé jalma.

undang-undang

Panerapan aya prohibits sakola Dumasar Tret dibikeun, contona kelamin, sarua gender, jeung éksprési kelamin, sarta ngahartikeun klaim variatif ti Tujuan législatif ogé sinyalna urang bangsa ieu dina hormat ieu. hukum aktif ekspektasi nu involvement dina peta instruksi fisik dibikeun atanapi buruan, bisi wajib siswa hiji génder, jadi sabudeureun pikeun siswa tiap génder. bil Hal ieu bisa necessitate murid jadi diwenangkeun nyandak bagian dina bungkusan software dosen kelamin-dipisahkeun, tugas, contona olahraga kompetisi jeung tim, sarta ogé ngagunakeun puseur dina garis sapanjang kalawan sarua kelamin maranéhanana, sanajan kelamin dirékam kana dokumén anu murid urang.

Malah Konferénsi Katolik California dibandingkeun invoice nu perlu, saperti panerapan aya nu nolak diskriminasi. A spokeswoman pikeun gempungan anu nyatakeun perhatian nu perlu diurus ku pajabat fakultas.

lalawanan hak LGBT

Pituduh handap ngawengku masalah. Inget pikeun mantuan ningkatkeun deui Pindah ngaliwatan jejer. (Diajar ngan kumaha lamun pikeun ngaleungitkeun seratan template ieu)

  • Pituduh handap bisa jadi henteu saimbang arah perspéktif.
  • Laporan ieu hayang citations pikeun negeskeun.
  • Bagian tina string on

Peraturan babak planét LGBT parenting nyoko Masalah Imigrasi Intersex hak légal rojongan Militér Pangakuan sahiji sambungan Sarua-sex rugbi Transgender hak légal LGBT asosiasi hak légal oposisi kekerasan arah lalaki LGBT sarta awéwé

lalawanan hak LGBT bisa lalawanan anjeun kana hak-hak:

Organisasi kuat dina daya tahan hak LGBT Remen ngalawan enactment sahiji panerapan anu nyieun serikat kelamin sarua otorisasi, anu ngaliwatan sahiji ngalaksanakeun panerapan sasaran arah curtailing nyinggung anti LGBT, contona pagawean na perumahan, anu ngaliwatan sahiji AntiBullying panerapan ka hansip peraturan minors LGBT decriminalizing hubungan sami-génder marengan panerapan ogé LGBT béda hak nu patali. Kabéh pita ieu remen socially atanapi konservatif agama di karakter.

aqidah iman bisa motivates lalawanan, Homophobia, transphobia, bigotry, ideologi wewenang, atawa malah guaran alternatif.

Panerapan anu kompetisi hak LGBT bisa jigana Kudu dibandingkeun ngandung pertikahan Sipil atanapi union, LGBT parenting jeung nyoko, panyadia pasukan pakarang, pamakéan téknologi réproduktif ditulungan, sarta ogé ketersediaan bedah reassignment génder sarta substitusi hormon ubar pikeun lalaki transgender jeung awéwé.

Sajarah

Murid maréntahkeun ti Nazi hajatan parade di hareup ti Institute ieu Panalungtikan Sanggama di Berlin on 6 Méi 1933, confiscating novel sarta pics tur dugi pillaging dipareuman.

Gerakan hak homo pangheubeulna asalna ti telat abad ke di Jerman.

Ti 1920s na di 1930s, anjeun bakal manggihan Komunitas LGBT di wewengkon metropolitan kayaning Berlin; sexologist Jerman-Yahudi Magnus Hirschfeld éta jelas salah sahiji spokespeople maranéhna pikeun meunang hak légal LGBT dina momen. Sanggeus pihak Nazi sumping kana kakuatan dina 1933, salah diantara lampah jalma hajatan urang pangheubeulna geus kaduruk kaluar nepi Hirschfeld urang Institut bulu Sexualwissenschaft, di mana kavling Nazi ogé dipikawanoh anu medicated meunang sensed isu seksual. Mimitina adapting kana homoseksualitas duanana Ernst Röhm sapanjang kalawan pengikut na, jadi kavling guys homoseks anu diverging di Partéi Nazi sanggeus Peuting ti Long knives sapanjang kalawan oge Seksi 175 Laws dimimitian jadi enforced, maké guys homoseks interned di kubu konsentrasi ku 1938.

Handapeun kakawasaan Nazi di Jerman, anu ngeunaan Hak Hukum LGBT lalaki jeung awéwé geus ditilik dua adab. Ku deui enforcing na bolstering panerapan aya nu kukituna turun ka homoseksualitas disuse éta; homoseksualitas geus dirawat di tingkat hiji, tapi resep kasakit klinis rada. Metodeu terapi éta program tina eugenics, diolah ku boffins mun ngandung euthanasia, sarta dimimitian ku sterilization hal ngeunaan jalma di kubu kuli. Tekanan nyetir geus jalan ngaleupaskeun bahan turunan ti masyarakat - turunan, societal, individuality sarta klinik, sarta ogé yén ngaleupaskeun degeneracy di sababaraha derajat. nginum obat ieu sakuduna dituju ngagabungkeun tina hebat countrywide penyembuhan ngerjakeun, sarta oge gambar kamajuan persis nu mana médis médis Nazi réngsé nepi ka ahirna jadi: nu dukun nu ngancik kana killer. tungtunan asuransi Sterilization geus konsistén patali ka Chairil Anwar kuratif sarta antimikrobial visi ieu: Babarengan sagala "pemurnian awak nasional" bareng jeung oge "ngabasmi of dispositions turunan gending".

Hayu urang contended Éta Holocaust éta low kontras kalayan sufferers Holocaust tambahan, oge diwatesan ka Jerman deui diri, gumantung tanda petik nu tina 50,000 lalaki sarta awéwé homoseks anu anjog payun ti hakim, mimilukeun 5,000 na 15,000 rengse nepi di kubu konsentrasi. Tapi sababaraha urang nu datang nyanghareupan pangadilan geus dipimpin (atawa volunteered) ngalaman sterilization / castration; aranjeunna kukituna jadi comprised bareng jeung loba batur nu, dina atos kalayan sagala robah sajarah dina budaya modéren Jerman (nu commenced maké Westphal, ogé kaala ku cara Krafft-Ebing kana Magnus Hirschfield, tina homoseksualitas ayeuna keur dianggap salaku ngagunakeun hiji neurological, endocrinological atawa yayasan turunan), geus medicated mun meunang homoseksualitas keur klinis sabalikna masalah kriminal. Individu diperlakukeun kalayan psychiatrists sarta kaasup ti bagean T4 mun ngaluarkeun individu anu geus gangguan nya éta disangka teu bakal kaungkap dina tingkat anu.

Ngawangkong ngeunaan homoseksualitas, tapi guys homoseks jeung lesbi dijieun kaputusan pikeun némbongkeun identities maranéhanana. Kalurahan jeung bar homoseks dijieun, sarta ogé aya ogé sub budaya homoseks dijieun.] Kampanye pikeun hak homoseks dimimitian tumuwuh dina Inggris. Nuju ending ieu 1960s homoseksualitas dimimitian jadi decriminalized sarta ogé de-medicalised di bagian kawas Inggris, Selandia Anyar, Australia, Amérika Kalér sarta Éropa, di jero Kaayaan revolusi réproduktif maranéhna babarengan jeung gerakna anti psychiatry. Dikelompokeun lalawanan ka homoseks sarta hak-hak homoseks dimimitian ti 1970 s.

view umum

sikap sosial arah homoseksualitas béda dina fase bersejarah Béda jeung Ragam peradaban, sakumaha do sikap nuju aktivitas napsu seksual na hubungan. Loba peradaban gaduh kriteria tinangtu sorangan ngeunaan seksualitas; sababaraha mikaresep tur novelty tapi sorts ieu tina pursuits anu disapproved of ku sababaraha.

Hiji survey 2012 CNN nunjukkeun jumlah Lolobana Amerika datangna jawab hak homoseks. Dina 2015, survey individu Jepang Sajaba kapanggih bagian badag affirmed rugbi.

motif agama keur lalawanan

bagean ieu geus diwangun ngan kawas manifestasi atanapi nyarios artikel nu nyebutkeun yen hiji Wikipedia pendapat redaktur ngeunaan hiji materi palajaran. Anjeun kudu ngabantu ku nyalin kana 11 énsiklopédi, nguatkeun eta. (July 2015) (Diajar ngan kumaha lamun pikeun ngaleungitkeun bahan citakan husus husus ieu)

Lalajo seksualitas Asasi Manusa § sapatemon sensual Kaagamaan

Paling rupa agama, malah sapertos nu atawa agama Wétan sapanjang kalayan atawa agama teu ajak sanggama. Evangelis kristen, Catholicism, Mormonism, Yahudi Ortodoks, sarta Islam, ngandung pamadegan anu sapatemon mangrupakeun dosa ogé standar moral ngaleuleuskeun.

lalawanan Christian

bagean ieu merlukeun kamekaran babarengan ngagunakeun: a sub-subsection acquiring tempat Garéja Katolik ieu sabudeureun masalah ieu, gaduh "tingali ogé" kana homoseksualitas jeung Garéja Katolik; disagreements Katolik manjangkeun teuing saluareun Leviticus jeung Romawi sarta ngalibetkeun perdebatan tina paradigms maranéhanana leuwih rugbi jeung dipikacinta. Anjeun bisa mantuan ku contributing eta. paguneman bisa jadi ayana dina kaca sawala. (Mei 20-16)

Passages ti Perjanjian Old nu nyaram bodo "bohong Loba Pauline passages ogé geus disebutkeun ngalawan bikang jeung lalaki homoseksualitas. Kristen anu milih hiji jurus tradisional ngeunaan homoseksualitas ngesahkeun éta diajar maranéhanana rhythms ti tempoan mana Allah sabalikna mun sapatemon kelamin sarua, sedengkeun urang Kristen anu merlukeun hiji jurus liberal genuinely pikir naha ieu passages pasti nuduhkeun kaayaan spésifik, contona sakumaha nyiksa atawa perkosa, sarta ogé meureun sugan pernah homoseksualitas.

lalawanan Islam

Aranjeunna ngarugikeun handap:

Nasihat: Islam dan orientasi

Sodomy dianggap palaku jeung dilarang dina bangsa paling Islam, sakumaha nyatakeun ku panerapan Syariah, oge mawa hukuman pati di Arab Saudi, Uni Émirat Arab, Iran, Mauritania, Nigeria, Sudan jeung Yaman.

Hukuman pati ieu réngsé ku eta di Apganistan handapeun Taliban. Di Mesir, lalaki homoseks masarakat awam anu prosecuted handap hukum moral sakabéh. Di sisi séjén éta sah di Turki alatan kanyataan 1858.

Di Arab Saudi, hukuman pikeun homoseksualitas bakal palaksanaan Public kitu, pamaréntah féderal kami bisa dianggo ku punishments béda - misalna, hukuman, waktos jail marengan flagellation - sakumaha pilihan séjén, iwal mun tangtu sigana nu LGBT lalaki jeung awewe anu teuas yurisdiksi bangsa ti milu dina belah societal LGBT. Iran teh kaayaan pikeun ngalaksanakeun kuantitas wargana. Malah sanajan homoseksualitas geus lega nyebarkeun antara etnis Pashtun di Afghanistan, di handap runtuhna Taliban, homoseksualitas dipindahkeun kana anu geus penalized keur kalimat jail, hukuman marengan kekerasan kaluar tina sababaraha ngalanggar waragad.

Paling asosiasi HAM, contona saperti Pakait Asasi Manusa ngalibetkeun sawawa consenting per ngalanggar. Nagara keukeuh yén panerapan ieu téh diperlukeun pikeun ngajaga moral jeung istighfar Islam. Jalma nagara kalawan The bulk populasi Muslim Libanon jeung Tunisia boga pakumpulan mana hayang manggihan legalized.

lalawanan spiritual Asian India sarta Wétan

Sarta orientasi seksual, duanana homoseksualitas jeung Taoisme, sarta homoseksualitas di Cina

Dina Daptar agama nu asalna di India, kayaning hindu, budha, Jainism na Sikhism, ajaran nu katempo dibandingkeun salah sahiji adat Abrahamic. Sabalikna mun di agama, homoseksualitas geus disebut di luhur. Vasubandhu ditambahkeun salah sahiji klinik nu anu ngalarang alatan karaketan ieu kalayan klien marengan oge Dalai Lama geus ngomong yén alam intends sambungan kalawan kaluar ngabogaan delaying Hubungan kelamin sarua. Homoseksualitas dipercaya jadi sabalikna kana kode Sikh tina kabiasaan, sakumaha ayeuna teh sugan moal dicutat dina Sikh Kitab Suci jeung saprak Sikhs nu diondang kana Wed, tapi hal ieu moal panginten janten penting. Dina 2005the Kepala ustad tina Akal Takht ieu dikutuk union kelamin sarua, hindu geus rupa-rupa, tanpa régulasi awak manusa ahirna, Tapi paling swamis dibandingkeun anggapan rugbi kelamin spiritual sarua dina polling 2004, tambah minoritas wanti aranjeunna. Aya henteu wae rujukan tina homoseksualitas ti kitab suci Hindu tambah eta tema tabu, kumaha saprak Hindu percaya yén éta hiji tugas mun Wed tur mibanda asosiasi kids geus sagala pamikiran ngeunaan standar.

lalawanan Scientologist

Scientologist panyipta L. Ron Hubbard categorized homoseksualitas salaku karusuhan psikologis jeung paraphilia (salajengna disebut minangka "perversion seksual"), mentioning buku dinten modern téks jiwa jeung méntal jeung ajak pandang-Na. Individu Gay disarankan a 1.1. Dina nada psikologi Hubbard urang, ogé Hubbard wanti budaya modern narajang perkara "perversion seksual" (nu ngawengku homoseksualitas), ngaramal eta "tina pentingna vital, mun salah wishes eureun immorality, jeung nyiksa anak.

Hiji artikel 2004 ti St. Petersburg Times dilaporkeun Garéja ngahartikeun nikah salaku nikah antara nona tur bodo a. Sataun sanggeus, dina jawaban pikeun sababaraha pamundut di Wasalam ka jurus Garéja urang on homoseksualitas, Garéja of Scientology di 2005 ngadawuh: "The Garéja of Scientology teu ngarahkeunnana preferensi seksual.

kasehatan

Lalajo teuing: masalah LGBT di nginum obat

A Tinjauan ulikan di Inggris nunjukkeun yen Éta aya tétéla bukti minimal aya lantaran studi geus sugan moal comprised pikeun salasahiji komponén dina grup statistik nu ngagambar kaputusan ngeunaan homoseksual, homoseks, transgender na bisexual sakabéh ogé kabawa. Analisis kapanggih tina éksplorasi nu aya ayeuna di Inggris, aya teu wae béda ngeunaan kaayaan kaséhatan badag di antarana lalaki LGBT sarta awéwé dinten na oge urang has, tapi wellbeing sakabéh folks LGBT 'Sigana lemah, tapi tanpa info hususna dina kaayaan utama sarta umum, jangka panjang atanapi kangker wellness. isu Panalungtikan masalah struck ku hiji jaman ngora, contona saperti contona individu LGBT lalaki sasaran kawas contributing ka sedih, bunuh diri na masalah kaséhatan mental sejenna dina kematangan, dina ngalahirkeun, narajang, sarta diskriminasi. Hiji panalungtikan diajar nu tabrakan jangka panjang alkohol di paguron luhur, '' tambah ogé panalungtikan sosial geus dipuseurkeun sapanjang ragam LGBT lalaki sarta awéwé anu bisa ngalaman téhnik standardized dina tahap ngumpulkeun kaséhatan marengan ogé épék husus na sorangan.

Hiji aktivis LGBT sababaraha ngeceskeun teh kaahlian tina ngamekarkeun LGBT luhur ngabalukarkeun masalah kaséhatan emosi dina kematangan, sarta oge halangan meunangkeun kaséhatan luyu sakumaha dipelak up nyumbang kana kaséhatan; Tapi aranjeunna ngeceskeun yen hak-hak légal kaamanan LGBT mangrupa kritik ka ngaleutikan évolusi mungkin isu médis sarta pastikeun pamakéan pakakas Podomoro. Deui dina '09 aktivis LGBT Kanada didaptarkeun a humandeu alleging nu dilemmas wellness of LGB Canadians lumangsung bisa disregarded ti otoritas, saum kana breach hak maranéhanana lalaki sarta awéwé LGBT. The aktivis tinggi-terang a harepan hirupna ti biasa mun lalaki jeung awewe LGB, maké instansi gede tina influenza sapanjang kalayan HIV sarta digedékeun tingkatan alkohol, bunuh diri na pamakéan ubar.

Oposisi di nagara béda

bagean ieu geus diwangun salaku manifestasi atanapi nyarios artikel nu nyebutkeun yen hiji Wikipedia pendapat redaktur ngeunaan hiji materi palajaran. Anjeun kudu ngabantu ku nyalin kana 11 énsiklopédi, nguatkeun eta. (July 2015) (Diajar ngan kumaha lamun pikeun ngaleungitkeun bahan citakan husus husus ieu)

Bélarus

Malah hiji 2014 ngalaporkeun siap ti Britania Raya, handapeun otoritas koalisi konservatif sarta Démokrat Liberal of 2010 - 2015, ngaronjat worries ngeunaan terapi LGBT di Bélarus:

Komo LGBT Grup endured pelecehan ku regimen di 2013. Malah Departemen Kaadilan nampik enrollment ka kelas LGBT, sarta ogé anggota ti lingkungan LGBT dibuktikeun rutin diarahkeun dina pasukan kaamanan jeung disababkeun pikeun questioning. Polisi kaancam mun stigmatize aranjeunna informing babaturan di kulawarga orientasi ieu, atanapi malah coworkers maranéhanana. Nightclubs di Minsk na Vitebsk geus staged, sarta ogé sakabeh jalma aya geus filmed na 'rinci sorangan akumulasi. The nightclubs anu sagala Cicing. Homo sombong minggu di Minsk ieu interrupted ti pulisi anu kadorong proprietors sahiji tempat pikeun meunang mangsa kadua saméméhna. Penguasa raided pamadegan kagiatan nu teu lumangsung marengan pamaréntah tétéla petisi ka meunang hiji parade sakuliah kota teh.

India

Ngeunaan Oktober 6, 1860, sodomy dicaram di India Ieu geus maréntah unconstitutional di '09 ti Pangadilan Tinggi Cirebon, kumaha oge, reaffirmed Désémber 2013 ku judgment Agung Pangadilan. Eta geus legalized ku Agung Pangadilan 6 Séptémber 2018.

Rusia

aktivis LGBT di Moscow, dua Maret 2013

Oposisi kana gerakan hak LGBT Dupi Cukup nyebar di Rusia, kayaning ngaliwatan Kremlin. Presiden Vladimir Putin commissioned panerapan dina 2012 yén criminalized instruksi ngeunaan masalah LGBT, nelepon deui "propaganda homo". Ieu minors sangkan ilegal nu éta biasa atawa normal. Ieu ku nagara Kulon sababaraha anu geus loba anggota masarakat ti AS jeung ogé Éropa Kulon nelepon pikeun Boikot of Olimpiade usum tiis 2014 maranéhanana di Sochi. Tapi Presiden Putin jangji yén atlit anu ngahormatan, irrespective tina sakumaha ogé euweuh Boikot kajadian.

panerapan ieu ngijinkeun sakumaha narima Rusia urang LGBT Komunitas "ti keur grup capillary stigmatized ka musuh full-ditiup tina kaayaan", oge ieu ngijinkeun salaku mahluk pangdeudeul primér kana pasang of Anti Gay kekerasan ku sagala rupa organisasi neo-Nazi (contona , ngeusian Pedophilia), yén Tujuan teens homoseks di garis na oge cocog aranjeunna nepi, ngirimkeun YouTube lampah maranéhanana serangan sabalikna ka rumaja LGB, éta anu nyababkeun éta lulus rupa rumaja LGB di Rusia, nu bisa jarang ditalungtik ti pamaréntah , nempatkeun éta stasiun "gerakan sipil pajoang dosa masarakat".

karajaan Inggris

Deui di 1988, Partéi konservatif Britania, nu kungsi Pamaréntahan di momen, commissioned Bagéan 28 nu ngomong yén pamaréntah régional kudu "ngahaja ngamajukeun homoseksualitas atanapi nyebarkeun bahan kalawan niat promosi homoseksualitas" sarta dijaga sakola teu kedah " ngamajukeun pangajaran ti keberterimaan of homoseksualitas ", ngajéntrékeun anggota kulawarga bareng jeung kolotna homoseks janten di hiji" nyamar hubungan kulawarga ".Research kana hasil tina assessing informasi ngeunaan eling spiritualitas dina lembaga atikan wangsit susuratan hiji bareng jeung gayns dina darajat bullying homophobic kalawan babaturan, sajaba ngaronjat Prévalénsi di Melancholy na bunuh diri diantara folks LGBT ngusahakeun balik deui ka istilah jeung seksualitas sorangan. dina 1987, '' Pasir Luhur Sajaba ngumumkeun yén "teuas kénca otoritas atikan jeung guru extremist" geus indoctrinating nagara ku instructing persis kreasi ngora "Slogan pulitik", "anti rasialis matematik" jeung sangkan siswa maranéhanana aranjeunna tos hiji "katuhu inalienable janten gay", tinimbang "Diajar hormat nilai moral tradisional".

Tapi, sanajan lalawanan ngalawan konservatif contona David Cameron, Bagéan 28 ieu kapanggih tina pamaréntah Buruh handapeun Tony Blair.

Deui dina Juni 2009, David Cameron, najan faking alat anu fungsina jadi Perdana Mentri Kadua, geus karasa keur lalaki jeung awewe jeung sacara resmi apologized showcasing panerapan nyarios eta geus kasalahan.

Deui dina rugbi 2013 ieu legalized handapeun arah Cameron urang, éta Cameron ngijinkeun salaku "hiji hambalan penting maju" na ngaku manehna imagined yén "éta bener yén urang homo kudu bisa neangan nikah teuing".

Sora dina oposisi kana sarua LGBT di UK kiwari Asalna dina Garéja Inggris dina masalah rugbi homoseks. Buruh dibikeun ka hukum di 2005 nu aptitude pikeun mitra esex sam mun input sipil-partnerships, Tapi aranjeunna bisa teu cukup ku ngan lumangsung di garéja atawa jadi ngaranna a "kawin". Komo Garéja Inggris ieu dibandingkeun ieu lajeng koalisi Pamaréntah urang boga tujuan (administrasi ieu sumping kana kacindekan di Méi 2015) rék dilegakeun ieu "hak-hak nikah pinuh".

Partéy Nasional Britania geus robah panggung sorangan kaluar tina Recriminalization kana perluasan departemen hukum 28-gaya, nyaéta anu ngajadikeun eta dilarang mun langsung kondisi homoseksualitas favorably dina jaringan sosial. Dina 1999, anu Laksamana Duncan bar, hiji pub homoseks di London urang Soho, geus geared luhur salaku bagian tina usaha téroris kalawan Gerakan Nasional Sosialis saméméhna sarta ogé Britania Partéi Nasional (BNP) wawanen, David Copeland; ngeunaan 3 folks anu ditelasan, ogé 70 maimed atawa tatu ku cara maké bom kuku lokasina ti bar.

Amérika Sarikat

Ti 1950s di Amérika Serikat, homoseksualitas receptive geus ngaréndéng. Legislatures di unggal bangsa kungsi diliwatan panerapan ngalawan kabiasaan homo Kalolobaan utamana panerapan, tadi éta. Sapanjang politikus Perang Tiis sering dipedar homoseks salaku "subversives" nu Sabotaged patriotisme sarta kaamanan, oge dipedar Komunis simpatisan atanapi sugan sanajan mangrupa kolom Komunis Kalima. McCarthy garapan nyinggung ngeunaan homoseksualitas. Sénator Kenneth Wherry anxieties publicized yen Yusup Stalin kungsi kaala a Listing of homoseks di tempat of énérgi listrik dina Adolf Hitler, ceuk pikir Stalin dimaksudkan pikeun ngagunakeun jeung meres ieu guys ka fungsi sabalikna ka AS pikeun meunang The regimen Soviét. dina laporan 1950 Dijieun kalawan sababaraha Sénat Sub Komite salian salempang ieu rékamanna homoseks kapanggih cocog pikeun pagawean otoritas utamana saukur saprak "jalma anu kalibet dina meta overt of More garapan kenop politikus Amérika homoseks closeted saprak parabot pikeun meunangkeun Than pasukan gagal Mending.

Asih Allah déwa Yunani jeung agama jero rombongan Her, misalna dina Erotes: Eros, Himeros na conjointly Pothos ar dianggap patrons sadaya cinta di antarana lalaki. Eros téh ka boot sababaraha neng tina dewa WHO nedunan karakter jero unggal sambungan homo-érotis, aspék digabungkeun mahluk mitis jeung Hermes, nu dilawan Tret of Beauty (jeung kasatiaan), potency, di sisi gaya, severally, dina fans jalu . Dina sajak tina Sappho, déwa Yunani disebut patron sadaya lesbi. Aphroditus geus mangrupa déwa Yunani kaluar Siprus, dina mitologi anu ensuant tumuwuh jadi famed salaku déwa Yunani putra Hermes jeung déwa Yunani.

Dina métamorfosis Ovid urang Iphis hadir kalawan modifikasi génder.

Numutkeun Kitab XII sadaya Ovid urang Metamorphoses, anu Lapith enthusiast of Thessaly, Caeneus, nya éta hiji jalma transgender. Anjeunna geus dipikawanoh salaku Caenis, gadis of Atrax.

salakina

"Freyr" (1901) ti Johannes Gehrts.

The sagas tina kecap Jermanik ngandung moal sagala Dongeng asosiasi homoseksual atanapi homoseks, atawa ngabalukarkeun ngarujuk personalities LGBT, masih aranjeunna umumna pisan teu disusun kua hiji atawa dua kasus dosa commissioned ku guys terdakwa janten estu hiji pasangan aktip jero baham, anu boga geus dipercaya "unmanly" kabiasaan sarta bahya pikeun ngadeg hiji jalma pikeun fana atawa pamimpin.

Dina spite anu, éta geus inexplicit yén Norse déwa, a Norse Gusti kasuburan, bakal kajadian bisa evoked ku nunjukkeun yen ti grup Monks, sanajan conjointly tandana sajarah di na Gesta Danorum. Odin keur dicutat keur pangaweruh ngeunaan seiðr, '' wangun gayb dipercaya hideung coba mun jeung ulah geus earmarked keur katresna. [Rujukan?] Éta sigana custom di seiðr aub rites yén éta teu aktif, conjointly Odin ieu taunted pikeun ayana husus eksplisit ieu.

Sajaba ti éta, rupa-rupa ieu dewa Norse nu mujarab di sterilization Sex tiasa, kawas Loki, anu trickster Allah disguised dirina nurun tina ngalamun. '' Manehna ngancik na, di handap kelamin jeung sakabeh sakabéh Svaðilfari, manéhna ngababarkeun. Balesan tina bodo kana sababaraha gadis éta anak-bearing dibuktikeun jadi ngahina sering di Skandinavia, conjointly sababaraha truths nyebutkeun Loki tetep masih bisexual.

Celtic

Dina mitologi Celtic asosiasi lesbian aya. komentator Yunani jeung Romawi Fitur kelamin antara lalaki, misalna pedophilia, mun suku Celtic. Tapi, Peter Chicheri negeskeun dina novelty Celtic: kakuatan listrik, paradigms, di sisi hearth yén tenderness homo ieu reproved di Celtic peradaban kusabab sway ku Kristen, sarta nembongkeun sagala non-procreative pangalaman seksual geus engké dina dibasmi ti carita epik.

Sababaraha maca naskah malah geus disimpulkeun subjék LGBT, kawas ilustrasi, anu personalities tur piara-baraya Cúchulainn na Ferdiadh ar ditarjamahkeun kawas (BI) pakaitna sensual. sakali compelled ka nu ngarangna kalawan unggal alternatif, '' Ferdiadh CITES ranjang nyawalakeun maranéhanana, '' sarta aranjeunna geus pamikiran mibanda katempo unggal salajengna handap malem sangar awal dicium jeung perangna. Katuhu sakali 3 kali, Cúchulainn ngéléhkeun Ferdiadh ku piercing spasi anal na sapanjang di sisi "pakarang misterius" na Gáe Bulg. Naratif geus disababkeun babandinganana mun Yunani "soldadu-pencinta", conjointly Cúchulainn mangrupa réaksi arah lulus tina Ferdiadh di husus dina bedana mun lament Achilles 'pikeun Patrocles.

mythologies Asian

  1. Werner.

mitologi Cina geus digambarkeun salaku "jegud di Testimonies ngeunaan homoseksualitas". kapercayaan agama predominately. pameget cinta sarua-sex ieu dipercaya mibanda asalna dina kidul legendaris, kituna gayness ieu ilaharna tetep disebut "Southern tungtung". komodo Cina "salawasna butuh kareueus dina hubungan seksual sareng guys heubeul", salah sahiji conto keur dina dongeng "Old Farmer di sisi conjointly a Naga", dina nu patani sawidak taun heubeul ieu forcibly sodomized ku naga lulus, ngarah kana tatu tina penetrasi jeung bites nu peryogi perhatian médis. ngaranna ampir hartina "Bunny déwa". Numutkeun "The Tale of Rabbit kieu Allah" dina Zi Bu Yu, Tu Er Shen asalna hiji jalma katelah Hu Tianbao, WHO murag gélo ku Kur'an kaisar ngora ganteng ti Propinsi Fujian .

Réwuan taun, gayness jalu ieu nyatet dina sastra ku alluding mun 2 inohong semi-legendaris ti dinasti munggaran. primér ieu Mizi Xia sahingga satengah-didahar peach yén anjeunna dibagikeun bareng jeung lover Na, sosok sajarah nu tangtu, Adipati Ling sahiji dinasti Wei. kadua éta Gusti Long prinsipna mah, WHO yakin AN nameless Raja Wei dinasti tetep devoted ka anjeunna ku ujian diri ka atiny lauk low yén Raja bisa langit lamun lauk badag sumping on. sedengkeun unggal prinsip Mizi Xia jeung Gusti Long bisa geus sabenerna eksis, nanaon anu dipikaharti ngeunaan aranjeunna dina tebih sisi carita shaping, sarta ayana dina sastra Cina éta nyata yén sahiji karakter legendaris WHO dilayanan salaku archetypes sunda homoseks.

Jepang

Numutkeun lore Jepang jeung mitologi, gayness diwanohkeun kana dunya ku Shinu No Hafuri na lover na Ama No Hafuri. Ieu nya pagawé of a Allah aboriginal, meureun panonpoé Allah déwa Jepang. Kana pupusna Shinu, Ama bunuh diri ti duka, sarta ku kituna pasangan anu dikubur sapanjang dina kubur sarua. Dina sababaraha nétélakeun carita, panonpoé gagal mun caang dina tempat astana saacan pencinta anu disinterred sareng dimakamkeun severally, sanajan naha atanapi henteu kana ngalanggar kana panonpoé éta berkat hubungan homoseksual teu eksplisit.

Dina dongéng sejen, déwa Jepang retreats ti konflik babarengan jeung lanceukna nya Susanoo kana guha anu, depriving planét of terangan sarta hirup. ku kituna ka coax déwa Jepang ti guha, nu mahluk gayb humor sarta tari, Ame No Uzume, ngalakukeun tarian seksual bawdy anu bersangkutan exposing payudara nya jeung organ séks bikang, sarta alluring déwa Jepang ka admire aranjeunna. Dina stepping Amaterasu urang kaluar tina guha, nu transgender Kami Ishi Kori Kubah nyangsang eunteung gayb, sarta ku kituna kombinasi tarian jeung réfléksi dirina fascinate déwa Jepang loba misalna yén Aisyah teu aya bewara arwah alternatif nutup lawang guha balik nya.

dewa Shinto nu merhatikeun sagala aspek ngawartoskeun hirup, kitu ogé nurutan tina shudo (pederasty tradisional). AN overarching patron mahluk gayb sunda jalu jalu-na kelamin, "Shudo Daimyojin", aya di sababaraha urang sekte Shinto, kumaha teu a lingkungan tina kualitas Pantheon Shinto.

Kami lianna nu patali jeung cinta sarua-kelamin atawa varian gender ngawengku: Shirabyoshi, feminin atawa transmasculine Kami, digambarkeun salaku satengah manusa, satengah-oray. aranjeunna nuju dihubungkeun jeung Monks Shinto tina ngaran idéntik, WHO ar kadang feminin (atawa mindeng transgender lalaki) jeung nedunan tarian ritual dina pakean toilet umum kuna; Oyamakui, sumanget gunung transgender nu ngajaga dagang na childbearing; sarta Inari, anu Kami tatanén sarta béas, WHO anu delineated sakumaha genders variatif, nu Répréséntasi umum foremost keur Allah ngora feminin dahareun, AN lalaki panganyarna mawa béas, sarta hiji epicene abadi . Inari mangrupakeun tambahan nu patali jeung foxes na Kitsune, bentukna shifting arwah rubah trickster. Kitsune ilaharna nyamur diri salaku katresna, leupas tina gender maranéhna leres, ku kituna mun trik lalaki manusa kana hubungan seksual sareng maranehna. kapercayaan umum dina abad pertengahan Jepang éta yén gadis wae encountered nyalira, utamana di gloaming atanapi wengi, bisa jadi rubah a.

Hindu

  • Siwa jeung déwa Hindu dina nurun Ardhanarisvara
  • Artikel utama: téma LGBT dina mitologi Hindu
  • Tempo ogé: jejer LGBT sarta Hindu

"" Masarakat Hindu kungsi rencana cut transparan sahiji tina folks ieu dina mangsa katukang. ayeuna nu urang saena nempatkeun eta handap hiji labél 'LGBT', aya ton loba galau jeung identities alternatif geus gotten disumputkeun ".

Gopi Ravi Shankar Madurai di National Queer Konférénsi 2013

mitologi purba kaasup instansi uncountable of deities Gender, manifesting di instansi variatif sakumaha sexes, atawa meureun intermixture pikeun ngabentuk epicene atawa mahluk. Dewa ngaropéa sapatemon atanapi ngabuktoskeun jero AN Avatar tina gender sabalikna maranéhanana ku kituna dina alleviate kongres. mahluk non-ketuhanan ka boot kaahlian sinus nu konsekuensi berkah atawa curses, atawa salaku hasil tina hiji hasil ulang nitis.

mitologi Hindu kaasup insiden dimana wae A gawang suci sensual dilayanan ku hubungan tina ieu koneksi pisan anu. ti jaman ka jaman sambungan ieu dikutuk ku dewa tapi kali alternatif maranéhna kudu Boon maranéhanana.

Salian Dongeng sensual sarta kelamin varian nu disatujuan ku main stream hindu, nepi ka siswa tanggal jeung aktivis queer geus emphasized jejer LGBT atawa disimpulkeun aranjeunna kaluar carita nu dianggap boga teu subtext nanaon. Disagreements anu dihasilkeun ku investigations ngeunaan pentingna tina carita.

pangagem Budha

Tempo ogé: jejer LGBT sarta Budha

Dina adat, Kitab Suci Budha teu kalan Latihan kelamin Sarua ti meureun keur dianggap kana, metoda ngembangkeun non sekuler. Sababaraha panerapan moral Budha originate dina carita na Ieu, sarta legenda bener kalawan sudut pandang Budha ieu lalaki LGBT na Ladies. mun dipicuna ilustrasi, anu hukum nu sorana priesthood LGBT dina pisan sababaraha sekte originate ti Interprétasi ngeunaan epik ieu Mahavagga. Di Pandakavathu bagian tina karya nu sabenerna, Dongeng ngeunaan "pandaka" (séksual atawa sex varian manusa) téh Iie. dina pisan naratif, a Pancake cara mimiti nu kebat tina Monks Gajah, sarta gugusan beginners keepers requesting jalma di unggal kelas hiji nepi ka "defile" aranjeunna. albeit malikkeun unggal waktos disetir sarta tanpa gawe, pangalaman ngabangun AN atribut kalolobaan sadayana insinuation kalawan rujukan ka Monks, sanajan ngarah kana Buddha kana Tavern pancakes ti priesthood Anjeun.

Luyu kalawan Cabezón sarta ogé Greenberg, stricture ieu teu Ronggéng Gunung pikeun nempatkeun folks, sarta dongéng Budha diwangun ku portrayals sahiji sambungan kelamin sarua yén éta non seksual. Kabéh ieu utamana has tina "Jataka" testimonies (carita folklore India kahirupan kaliwat Buddha urang), dimana Buddha ampir konsistén hadir kalawan hiji pendamping lalaki committed. Dina sababaraha carita maranéhna kukituna jadi Malikkeun koléktif sakumaha monies mahluk "ruminating na cuddling babarengan, bagja pisan, sirah ka kantor, muzzle mun muzzle, tanduk ka tanduk". Sanajan sugan moal ditémbongkeun sabab lusty, maranéhanana Hubungan antara guys anu adoring, ogé ngabandingkeun kalayan sagala union hésé shrewish istri. Harvey Tapi, disagrees sarta nyebutkeun nu mangrupa cinta rujukan jeung sugan meureun moal ngan bener a partnership.

Dina Thailand Theravada Budha, laporan nyarankeun Ieu "homoseksualitas timbul salaku konsekuensi karmic of violating proscriptions Budha ngalawan kalakuan nu jahat heterosexual" dina hiji nitis saméméhna Thailand Budha urang ogé ngarasakeun murid Ananda lumangsung bisa devoting kavling instansi kawas nona a, ogé dina panungtungan hirupna ka sabenerna geus jadi trans-génder. Ananda kawentar kusabab emotionality maranéhanana, ogé mangrupakeun charismatic jeung kawentar. dina 1 naratif tina sababaraha sahiji lifestyles, Ananda robah jadi Nunung nu turun deeply sangkan bahasa sunda jero gaduh Naga, a naga raja folklore India, éta ditémbak di nurun budak leutik nu. sambungan The ngancik kana sensual, inducing Ananda jeung dibeulah jauh touch, guna nyegah diversion.

Nurutkeun legenda hiji, lalaki cinta geus dileupaskeun Ka Jepang ti panyipta ieu Leres Kalimah (Shingon) mazhab of esoteric Budha Jepang, Kukai. Sajarah posisi ieu bener paling dipikaresep moal akurat, tapi kusabab Kukai geus grup avid tina aturan. Sababaraha Bodhisattvas ngaropéa genders di sagala rupa incarnations, éta induces bisa dikaitkeun ku bari jeung transgenderism na homoseksualitas. Guanyin, Avalokitesvara, sarta Tara geus dipikaharti sorangan Répréséntasi kelamin.

Filipina

Deui di Filipina, Utamana dina koloni Marengan karajaan, rekening di Allah Pupusna kieu, '' Sidapa. Sidapa ieu portrayed sakumaha ganteng na mantap sarta ogé anjeunna battled jeung dewa perang, Macanduc marengan ogé déwi tides ieu pikeun meunangkeun enthusiast anjeunna chased: sababaraha budak. Dewa miang chased pasti salah sahiji déwa lunar comely: Bulan teh budak langit. dating maranéhna bakal conto idéal Pederasty. fabel nu ngabejaan jalan diawaskeun kageulisan ieu bulan 'jeung miharep éta tapi anjeunna kukituna sihungan. Anjeunna perang sarta ngawasa dewi sarta duanana dewa. Budak saha resides ti langit ieu chased ku anjeunna. Dewa ngalirkeun critters disusun jeung mermaids nyanyi jealousy ka langit budak Anjeun. Sajaba ti éta, anjeunna dipundut teh blossoms mun nyieun bouquets permen na parfum pikeun Bulan, jeung tukang tapi paling pasti moal sahenteuna anjeunna masihan hampang kana fireflies kituna yén budak langit bakal turun kana kahayang nu maranéhna bisa cocog. Carita disebatkeun yen Bulan éta adil mermaids barbarous tumuwuh jadi lembut nu burung na lauk biasana ngojay na ngapung. Sidapa milih budak nu janten Suharto nak na ogé salaku kaayaan Kujang tur Loba pelaut Tapi pikir maranéhna Huni koléktif saré di hiji leungeun sejen urang di Gunung Majaas, ti nagara antik

mythologies Afrika

Afrika Kulon, Yoruba sarta ogé Dahomean (Vodun)

Pangadeg déwa sadaya mitologi Dahomey téh. Mawu-Lisa, ngawangun ku cara maké hiji ngahiji nyungsi ganda maranéhanana jeung lanceukna agama Lisa (bulan) jeung oge Mawa (sinar panonpoé). Dina nanaon gabungan, aranjeunna ngawarah sakumaha intersex atawa gender trans (kalawan shifting kelamin). agama androgynous sejenna ngandung Nana Buluku, anu "Great indung" anu ngababarkeun Lisa jeung Mawa na dihasilkeun dunya, ogé ngandung duanana ésens bikang jeung jalu.

The folks Akan Ghana mibanda a Pantheon sahiji dewa anu ngandung personifications awak. Kabéh personification ieu ngabuktoskeun deities sakumaha androgynous atawa alkohol, ogé ngandung Abrao (Jupiter), mungguh sisindiran (Raksa), mungguh na ogé Awo (Moon).

Nilik ku minuman keras anu kiwari mangrupa Bagean ésénsial duanana Yoruba adat agama Afrika lianna. The dipiboga biasana aya Ladies, tapi bisa ogé fungsi salaku guys sawawa, sarta ogé genders dianggap salaku "Suharto" tina déwa maranéhanana whilst dipiboga. The terminologi padamelan ka tingal kapamilikan hadir kalawan hiji konotasi pisan telenges sarta seksual najan sarupa di Yoruba -derived agama Amérika, tapi aya teu wae sambungan sakuduna dituju antara homoseks sarta diilikan atawa tugas Vérsi kelamin dina bentang aktivitas biasa.

Zimbabwean

Mitologi ieu jalma Shona of Zimbabwé didominasi leuwih Ku hiji pangadeg Allah androgynous ngaranna Mwari, éta splits ka facets feminin sarta jalu.

Mesir

Dokumén ngeunaan homoseksualitas aya di Mesir sapanjang jeung ngalakukeun nu paling ditulis tur pictorial aya di symbolizing sexualities reticent. Sumberdaya nu aya signify nu sambungan samesex dianggap adversely, lajeng ogé gender penetrative ieu geus mangrupa aksi kalapa tina kakuatan tur leuwih dominan, hideung kana nu dituju, hiji sudut pandang leuwih sering ti wewengkon Tengah.

Nu kawentar conto tina kajadian dina Power-perjuangan ngalibetkeun Anjeun langit-allah Horus marengan ogé pamanna Atur yén Allah bahaya tina gurun ieu. Ngadegkeun usaha pariksa kaunggulan na ngandung metode seduction, di eta anjeunna muji Horus on eun sarta nyoba anally tembus anjeunna. Hiji kagagalan, siapkeun ejaculates antarana thighs Horus urang, jadi letting Horus mun amass mani sorangan. Set ngemutan anjeunna geus dielehkeun firms asuransi Horus "dipigawé polah agrésif ieu ngalawan anjeunna". Horus lajeng yells eta ti tasik, nu hartina anjeunna bisa jigana sugan ogé teu sangka meunang geus inseminated ku set. Horus lajeng blatantly nyebar spérma maranéhna sababaraha apu, nu geus foodstuff pikaresep Atur urang (yén anggapan Mesir anu apu geus ngintip-smelling). Sakali Siapkeun geus dihakan teh apu aranjeunna lumangsungna nyobian na repay perdebatan dina prinsip Mesir. The dewa ngadangukeun Atur urang janji leuwih dominan dina Horus, ogé telepon mani sorangan tapi balesan ngalawan danau, invalidating jangji-na. The dewa ngadangu ngaku Horus 'tina sanggeus didominasi siapkeun, sarta nyauran mani na mudik, sarta eta ngajawab ti jero siapkeun. Dina sababaraha versi, kalakuan antara Horus jeung siapkeun éta consensual, upami teu bener, sarta konsumsi siapkeun ngeunaan cikal Horus 'dijieun lunar disk Thoth urang, kukituna keur marginally nguntungkeun dina hasil. Kitu ogé, siapkeun ieu meureun sugan moal demonized katuhu nepi saacan telat dina warisan Mesir, sarta oge aktivitas sensual kacatet salaku varian pangheubeulna.

kasuburan individu kabukti janten bagian signifikan tina mitologi Mesir, ogé Sarta ieu pleased ngagunakeun kasuburan panén dirumuskeun ku caah keu tina sisi walungan Nil. link ieu premiered di iconography duanana sadayana Nil-dewa, contona Bingah, dewa Walungan Nil, ogé salaku Wadj-wer, dewa bangsa Delta Nil, nu sanajan lalaki anu portrayed bareng jeung sakabeh Tret bikang kawas breasts pendulous, sarta ngalambangkeun nu kasuburan anu danau delivers.

Mythologies of Oséania

  • aboriginal Australia

Jelema asli Australia mibanda hiji Iman shamanistic, kaasup a Pantheon sahiji dewa. The katumbiri naga Allah Ungud ieu disebut minangka transgender atanapi androgynous. titik Shaman penises maranéhna babarengan ngagunakeun Ungud marengan ogé androgyny na nyarankeun bari ngalaman subincision tina wawanen maranéhanana. Angamunggi téh ngan sejen trans-génder katumbiri-naga Allah, disembah keur "giver tina kahirupan".

mahluk mitologis Australia sejenna ngandung Labarindja, Blue-skinned Ladies gélo atawa "awéwé iblis" bareng jeung bulu yén sahadé haseup. Carita ngeunaan ieu nembongkeun ieu jadi kaluar liwat capé sunda atanapi gender ku guys sawawa marengan sababaraha gentleman séjén forcing tinimbangan na nepi kana éta bisa binasa, hatur nuhun kana "magic jahat di vaginas maranéhanana". Sajaba maranéhna sabenerna geus portrayed sakumaha intersex atanapi gynandrous, maké sirit na heunceut a. Gaduhan peranna dicoo kalayan guys di pakean awéwé ngawakilan dina ritual Éta.

Agama ngandung hiji Pantheon of deities. Sajumlah pamadegan dewa konsultasi kalayan mitra sorangan kelamin salaku "aikane", hiji kecap sabudeureun silaturahim ardent sapanjang kalawan seksual-asih, remen di konteks bi-seksual.

Wahineomo, hiji dewi mitologi Hawai anu judulna ngakibatkeun "awéwé sariawan", ieu portrayed dina sambungan babarengan sapanjang kalawan déwi béda Hi'iaka sarta ogé Hopoe. Nalika Hi'iaka ieu sakuduna dituju ku salakina Pele urang, teras yén Déwi Gunung Pele ditelasan Hopoe tercinta Hi'iaka urang. Salian Wahineomo sapanjang kalawan Hopoe, Hi'iaka ngalaman Hubungan homoseks babarengan ngagunakeun sagala Déwi Pauopalae sapanjang kalawan Pele-devotee Omeo. Omeo éta nyangkokkeun sabagian retinue ieu nu narik bi-seksual Pangeran Lohiau kana Pele katuhu pas langsung di handap ieu miang Na. Sakuliah sakabéh hirupna Lohiau ieu enthusiast of Pele bikang sarta Paoa.

agama LGBT Polinésia sejenna ngasupkeun Sababaraha Pala-Mao Jeung Kumi-Kahi marengan bi-seksual dewi Haakauilanani, éta geus cukup kaula jeung buff ieu "Bumi indung" pangadeg dewi Papa sapanjang kalawan ogé salaki nya Wakea. Non-ketuhanan Pekuncén LGBT Sajaba aya dina mitologi Polinésia, '' sapertos contona misalna dina (lalaki) shaman Pakaa sapanjang kalawan ogé poko sarta buff Keawe-Nui-a-'umi, jeung pamayang famed Nihooleki, anu nikah ka awewe tapi ogé miboga hubungan jeung babi allah Kamapua'a.

Diantara Pantheon maranéhanana deities, anu Ngaju Dayak Kalimantan nyembah Mahatala-Jata, hiji allah androgynous atawa transgender. Bagian jalu ti Allah ieu Mahatala, anu aturan dunya Upper, sarta anu digambarkeun salaku hirup hornbill luhureun méga dina gunung-luhur; éta bagian bikang nyaéta Jata, anu aturan nu di dunya tina handapeun laut dina wangun cai-oray. Dua manifestasi dikaitkeun via sasak permata-encrusted anu katingal dina dunya fisik salaku katumbiri a. Mahatala-Jata dilayanan ku "balian", hierodules bikangna, sarta "basir" dukun transgender metaphorically didadarkeun salaku "minum oray cai anu ngahontal hiji jaman hornbills idéntik". dukun transgender sarupa, anu "manang bali", anu kapanggih di urang Iban Dayak. Katresna fated jadi manang bali heula bisa impian tina jadi awéwé sarta ogé keur ngagero ku Allah teh / dess Menjaya Raja Manang atawa dewi Ini. Menjaya Raja Manang mimiti ayana salaku Allah jalu, dugi pamajikan lanceukna urang janten gering. Ieu ditanya Menjara kana jadi dukun munggaran di dunya, sahingga dirina cageur nya adina beuteung, tapi perlakuan ieu ogé nyababkeun Menjara ngarobah kana awéwé atawa mahluk androgynous.

Mythologies tina Amérika

  • Maya sarta Aztec

The Maya Allah Chin, dilaporkeun ti abad sixteenth, disebut geus dipikawanohkeun homoeroticism kana budaya Maya sarta salajengna jadi pakait sareng cinta sarua-kelamin. conto na diideuan kulawarga bangsawan mésér pamuda salaku pencinta keur putra maranéhanana, nyieun hubungan légal Akın mun nikah. Hiji déwa Maya penting pangalusna dipikawanoh ti jaman Klasik (200-900 Masehi), nu disebut Tonsured jagung Allah, anu mindeng digambarkeun dina Maya seni salaku hiji lalaki ngora effeminate pakait sareng seni tur tari, sarta ieu pamikiran Dupi dinyatakeun a ' kelamin katilu '.

Xochipilli ( 'Kembang Pangeran') geus yén dewa karya seni, Online Kaulinan, Beauty, menari, blossoms, jagung, sarta lagu dina mitologi Aztec marengan oge patron duanana homoseks jeung PSK.

  • Lalajo Dua-roh

Deui di Inuit perdukunan, dua jalma geus Aakulujjuusi Jeung Uumarnituq, sarua lalaki. sababaraha Ieu opted dikawinkeun jeung Corporation nu dipikahoyong. patepungan ieu disababkeun di maternity mun meunang Uumarnituq. Kusabab anjeunna geus teu angkatan nyadiakeun pangiriman, pesona a kungsi lémparan nu bergeser gender na méré anjeunna a heunceut kalayan kapasitas miang nak nu. Komo Uumarnituq éta jawab ngawanohkeun perang salaku cara pikeun ngurangan leuwih populasi. Déwi Sedna tiasa janten pangadeg Inuit maké Dominion of mahluk. Dukun anu portrayed sakumaha hermaphroditic atawa malah gynandrous ogé ngalayanan nya. Fabel nembongkeun Sedna mahluk bisexual atawa keur seksual bi, nu hirup di dasar lautan urang.

Dongeng Asalna Amerika ngandung ajag seducing mitra lesbian tebih dina ngajalankeun lila mun detriment sorangan. arwah tambahan hebat bisa sababaraha kali saukur nyandak dina tokoh nona lamun henteu usulan kado tambahan lamun maranéhna rék ngolo-ngolo nu bikang ngora anca.

Voodoo

Gambaran sadaya Baron Samedi, a lwa.

Malah hiji Jumlah penting tina jiwa atanapi deities (lwa) aya di Haitian Sadaya lwa ieu bisa jigana dianggap kategori manusa salaku hiji hal nu mibanda elemen béda bareng jeung sambungan ka lokasi nu béda ti kahirupan sapopoe.

Loba lwa gaduh sambungan Atawa ngalirkeun sapertos ti Ghedes na Barons. Kavling aranjeunna anu utamana nu patali jeung sambungan kelamin atawa transgenderism sarua. Ieu ngandung Ghede Nibo, hiji jiwa pilari sanggeus saha nu binasa ngora. Ceuk urang kadang portrayed keur ratu sered effeminate ogé ngadorong saha anjeunna succeeds mun novelty lascivious kalolobaan sorts, utamana lesbian atawa transgender kabiasaan di Ladies. moms na dads 'Ghede Nibo urang nu Baron Samedi jeung Maman Brigitte; Baron Samedi bisa jadi pelopor anjeun Ghedes ieu sareng Barons sarta bisa portrayed sakumaha bisexual, atawa sporadically trans-gender, donning a tophat sapanjang kalawan frock jaket babarengan sisi jeans jeung rok sababaraha awéwé. Samedi hadir kalawan hiji inclination arah "gerakan lascivious" nu meuntas wates génder sarta imply hiji kareueus pikeun duanana sanggama anal.

Barons Exhibiting ngalaksanakeun anu Baron Lundy sapanjang kalawan ogé Baron Limba, éta geus fans na ngalatih hiji nurun homo-erotis gulat buligir di fakultas maranéhanana, dianggap ngaronjatkeun efektivitas bewitching. Baron Oua Oua, éta rutin succeeds maké anak kawas unsur, ieu disebut bar-on "paling raket numbu ka homoseksualitas" ti praktisi Voodoo nu.

Masih lwa sejen, '' Erzulie, pakait jeung cinta Jeung daya tarik. Erzulie tiasa ngabuktoskeun elemen nu LGBT nu patali, contona trans-génder atawa fakultas amazonian marengan guises biasana awewe. Nalika occupying guys, maranéhanana aspék bisa ngakibatkeun kabiasaan alkohol atawa homo-érotis, dimana sabab bisa ngakibatkeun lesbianism atanapi pamadegan anti jalu di Ladies. Erzulie Freda ieu populérna dianggap salaku wali lalaki sawawa nu éta homoseks, ogé Erzulie Dantor pakait ku lesbi.

Santeria sapanjang kalawan ogé Candomblé

Santería sarta ogé Candomblé geus agama Yoruba iman diasporic na catholicism, loba lumrah di Amérika Selatan, anu ngawengku Kuba sarta Brazil. mythologies maranéhna mibanda kavling kamiripan kalawan ieu Yoruba, ogé ngandung hiji Pantheon duanana Oríshas (jiwa), loba keneh (kitu oge dicirikeun) yén lwa duanana Voodoo.

Ngan dina Cuban Santería "pataki" single, atawa naratif mitis, Déwi sagara Yemaha ieu duped kana sanggama jeung putra nya Shango. Nutupan nepi aib nya di waktu, manehna ditilik dua putra nya, Inle sarta ogé Abbata, mun nelepon ka imah di dasar laut, motong basa Inle urang babarengan jeung earning Abbata pireu. Kusabab isolasi ieu sarta isolasi, Inle na Abbata tumuwuh janten buddies alus deukeut jeung pencinta, dina posisi nepikeun. pataki Ieu bisa garapan ngejah kaluar sumber incest, muteness, sarta deafness ogé homoseksualitas.

mythologies Jérmanik

The Wewengkon di Mesopotamia jeung Kanaan anu nempatan Komo mythologies jalma dulur éta, remen Wanadri persis testimonies pasti na dewa mitis jeung personalities handapeun ngaran unik.

Ti 2000 SM, mangrupa daptar kavling béda jalma dihasilkeun ku Déwi Ninmah. Ieu comprised "Wanoja anu teu tiasa masihan kalahiran" jeung "hiji anu teu boga organ jalu atanapi organ bikang", nu dianggap mahluk homoseks kelamin atawa awéwé. Enki, dewa pamungkas, bakal nyokot jalma individu jeung conjure fungsi ieu dina budaya sabab "naditu" (priestesses) babarengan jeung ogé "girsequ" (pagawé kana raja). The Akkadian epik epik Atrahasis ngandung nu Iteration handap kalawan naratif ieu, ku nu Enzi dinyatakeun miwarang nu kasalapan ngadamel "katilu-artikel na kategori" jalma anu ciri lalaki katilu-génder sarta awéwé, Ladies bulistir marengan ogé hiji "sétan orok-maok".

Dina Mesopotamia, muja Dewi ieu Inanna comprised "laments soothing" ditembangkeun ku prédator kelamin 3rd disebut "Gala". Numutkeun naskah sunda Babilonia heubeul nu imam kasebut mimitina dijieun dirancang pikeun niat ieu ti dewa Enki. Sababaraha Gala nyandak judul feminin, sarta ogé kecap ku nyalira nunjukkeun "sirit + anus", hinting di ngadeg androgynous maranéhanana. The klinik étnis, atawa "kuring", tina androgynous, katilu-génder atawa babaturan deukeut homoerotic hens dipikaresep nya nyangkokkeun pamikiran nu geus ayeuna geus discharged ku Innana ku Enki dina "The turunan tina Innana" ngimpi. Dina delusion Babilonia Erra , yén séks ieu "kurggaru" bareng jeung "assinnu" imam geus supernaturally kapangaruhan ti Déwi Ishtar, nu ngajadikeun womanly ieu. The fluctuations Sajaba bisa betah kapamilikan Déwi, inducing a modifikasi emosi atanapi alerting castration ragana.

Association diantawis protagonis Gilgamesh sarta ogé Na paling "pendamping intim" Enkidu di Sumerian epik of Gilgamesh ieu ditarjamahkeun salaku mahluk a aktivitas sensual ku sababaraha sarjana kontemporer. Enkidu lahir kawas pendamping kana Gilgamesh ti Déwi Aruru, ogé siphoned ku cara tina harlot a. salaku Gilgamesh na Enkidu kungsi tina umur na ngadeg, roman romantis maranéhanana ieu dianggap salaku alesan monolithic, dibandingkeun jeung sagala dina gaya pederastic rata tina mimiti Yunani atawa Persia.

Zoroastrianism

Nempo téma LGBT na Zoroastrianism

Zoroastrianism ieu nyatakeun ka sabenerna sih mibanda a "hatred jalu Éta bener ieu digambarkeun dina mitologi sorangan: Lamun Ahriman, anu" Roh Aridity na Pupusna "bareng jeung ogé" Tuhan Lies ", nyoba ngaruksak sakabéh dunya, anjeunna ngiring di timer sodomy. stimulasi diri homo Ieu induces hiji "ledakan kakuatan jahat" na konsékuansi dina datangna teh plethora of minions jahat jeung setan. Ahriman geus dianggap salaku patron jalma anu partake bandung. Sanajan portrayal bad ieu homoseksualitas ti Zoroastrianism teu katempo di Gathas, buku maranéhanana suci nu bakal sakuduna dituju jadi ungkapan tina nabi Zoroaster.

David jeung Yonatan di "La Somme le Roy" (1290 CE)

ampuh

Narasi Daud jeung Jonathan ieu ngijinkeun sakumaha nu Association antara Daud jeung Jonathan sakitu legana coated dina Perjanjian Old Mimiti Kitab Samuel, ogé salaku bagian tina narasi ieu pisan Daud kana listrik. sudut pandang nu Mesir kauninga dina exegesis negeskeun pakaitna antara duanana mangrupakeun silaturahim platonic nutup. Najan kitu, geus aya konvensi imitating sambungan antara Daud jeung Jonathan sanggama atawa romantis.

Masih pahlawan sejen, Noah hiji Ark mun nyalametkeun folks na critters dibawa kana banjir robah jadi maker anggur. Anjeunna turun saré jeung inuman anggur 1 soré. Mun putrana Ham asup anak, manéhna manggih dad sorangan buligir, sarta Kanaan, Salah sahiji putra Ham urang bakal ditelasan ku banishment. Dina warisan Yahudi, mangka tersirat nu Ham tadi kelamin maké Noah atanapi castrated anjeunna.

Judeo Christian

Saint Sebastian, catetan urang LGBT pub pangheubeulna.

The devastation of Sodong sakumaha exemplified ku Sebastian Munster Bobogohan geus diarahkeun rada sababaraha koméntator mun percanten ieu nya fans. Tanda kawentar mutlak kalawan pamadegan tangtu ieu bakal jadi kanyataan téks dina martyrology sorangan, ti ucapan Yunani, ngécéskeun éta stasiun "erastai", atawa malah fans. Sajarah John Boswell dipercaya hubungan na pikeun kasus hiji pernikahan kelamin sarua Kristen awal, ngalambangkeun pandang na kawarganagaraan sikap Christian kuna arah homoseksualitas. Posisi baku Gareja Ortodoks Wétan ieu kanyataan nu custom Eastern sajarah adelphopoiiathat geus kahontal pikeun ngahasilkeun hiji "babarayaan" ti judul Allah, ogé bisa tradisional correlated kalawan henteu konsékuansi seksual 2 wali anjeun '.

Saint Sebastian tiasa kénéh mangrupa pub anu homo anu geus lila-ngadeg. Ceurik tina, awak non-agrésif na kuat karakter panah ieu ngasupkeun sakabéh awakna, sarta ogé rarancang dina patepungan na soreness rapturous gaduh performers fascinated (homoseks atawa nguap) pikeun taun sarta taun, ogé mimiti kultus pisan munggaran eksplisit homoseks di nu 19thcentury.

Islam jeung Pra-Islam Arab

Jalma aqidah Terus Keur dibagikeun Enclosing golongan jin, taringgul bentuk-shifting arwah dihasilkeun tina "smokeless seuneu" (Quran 15: 27) nu pakait kana set sejen tina malaikat anu kitu ngalahir ngeunaan poé kalima ti Lahirna tina téks Yahudi Qabalistic, oge Bahir ( "katerangan") nya éta dihasilkeun tina "seuneu flameless". Loba yakin yén abilities maranéhanana fungsikeun pikeun ngaronjatkeun kelamin kumaha oge eta teu konsisten sadaya ngaliwatan alam semesta Islam tapi kapasitas sorangan diperlukeun keur indit jeung ngapung exceptionally gancang aya fakultas tina maranéhna jin. istilah jin nandakeun "disumputkeun tina tetempoan" na aranjeunna geus sababaraha kali dianggap bisa diarahkeun ku Shaytaan (basa Arab pikeun "Iblis") (nu tiasa sabenerna Iblis Sajaba disebut Islam lantaran Iblis "anjeunna anu ngabalukarkeun asa") , ngalambangkeun kakuatan tina gayb oge inguan - ogé posing sakumaha bringers of riches whilst nu acclaim Iblis.

Kabéh atribut ieu téh patali jeung jin alatan pemberontakan Shaytaan urang tina susunan kieu Allah ngaku kapasitas Adam alat anu fungsina jadi unggulan kana jin sapanjang kalawan ogé panolakan pikeun skala nyebutkeun yen "anjeunna dijieun tina seuneu jeung Adam dijieun tina taneuh liat" . The kapasitas jin indit pikeun langit jeung Ngepaskeun ka obrolan ieu malaikat oge deui kahayang maranéhna relay sarta ngayakeun réplikasi kana seers na oracles geus ngagabung éta babarengan jeung magis (Quran 72: 8-10).

Jin anu functioned Al-Jink sarta ogé Mukhannathunand Trans Gender jeung Wanderers kalawan Fungsi spiritual jeung hiburan. Di Arab jeung Oikoumene peradaban, Lalaki jeung awewe, ieu sakumaha contona misalna Mukhannathun geus nyembah di lega cults sumebar Dewi. cults ieu Al-iwung, Al-Uzza, éta di Pra Islam Saudi ogé Panginten janten baraya Allah tapi geus denounced sakumaha berhala palsu.

mitologi Arab ngandung cinyusu enchanting anu kelamin-ngarobah Atawa fountains, ieu sakumaha contona misalna Al-Zahra. Nepi kana mandi nginum atanapi di ti Al-Zahra, gender Wills mangaruhan. The rahayat-lore sadaya Swat, di Pakistan kalér remen ngandung sambungan kelamin sarua dina "tercinta" tiasa ngan bener a budak youthful ganteng atanapi lalaki.

The Meaning of orientasi seksual tos bergeser Jeung frasa "homo" teu garapan ngejah kaluar orientasi seksual saméméh abad pertengahan 20th. '' Sababaraha loba deukeut klasifikasi nu padamelan ngejah kaluar orientasi seksual. A loba ulikan ngeunaan seksual orientasi geus neglected mun nangtukeun kecap sagala cara, nu ngajadikeun eta teuas nyieun deui konsékuansi studi panalungtikan. Sanajan kitu, loba definisi ngandung hal kawas hiji bagian emosi (kawas dina manajemen kedah seksual hiji jalma) atawa hiji bagian behavioral (anu target kana gender sabar maranéhanana sacara seksual pasangan / s). Sababaraha rék taat kana timer harti atawa individuality tina hiji individu. Lalajo homoseksualitas jeung seksualitas bi pikeun sarat nu geus customarily uttered homoseks, homoseks na bisexual LGB) jalma (.

The incidence badag individu ku West kalawan Listing ieu bisa kusabab sikap sosial. Survey 2003 Global sikap nu bangku gereja Panalungtikan Center urang manggihan yén "jalma di Afrika jeung Wétan Tengah niatna nenda mun ditampa societal of homoseksualitas. Dangong arah homoseksualitas di bangsa Amérika Latin geus jum'atan toleran kitu, Mexico sarta Brazil geus ari un narima ngeunaan zat.

The perspéktif ngeunaan duanana agama tur mu'min rupa-rupa Ti nyadiakeun kana pamikiran yen gender nu hiji konotasi kana seksualitas sarta kelamin bakal manifestasi maksimum anjeun celestial ieu. Sababaraha agama kalan ngalibetkeun pursuits seksual nu bisa latihan pikeun meunangkeun manipulasi seksual (sababaraha kali sangkan ngan lamun di ngadeg kakawinan ditangtoskeun jeung dina jaman tinangtu), sarta ogé tugas sejen latihan pikeun kabagjaan seksual, sakumaha pantes.

singgetan

Moral geus variatif considerably leuwih taun tur ngalibetkeun peradaban. Standar seksual - syarat tina paripolah A masarakat --could disambungkeun sasuai aqidah agama, atawa malah tiap hiji ieu. Replica jeung seksualitas bener pasti hal di masarakat sarta interaksi individu. Langkung leuwih, "larangan seksual" nyaeta antara maranéhanana universals peradaban ganjil kana paling masyarakat.

Loba agama geus noticed patarosan kabutuhan sahiji fungsi "ditangtoskeun" kanggo spiritualitas dina interaksi manusa. Rupa-rupa agama mibanda rupa Konci tina slogan nu ngatur lampah atanapi utusan patut anu normatif kana notions muatan tangtu atawa kagiatan. Unggal iman signifikan geus dihasilkeun Konci etika ngawengku jejer ngeunaan novelty, novelty, integritas jsb .. Konci ieu rék modulate kaayaan anu bisa masihan kanaékan.

atawa agama Abrahamic

Ti Iman Bahá'í, hubungan seksual anu diijinkeun ukur Bahá'un bakal Ah, pencipta Iman Bahá'í ieu dina bukuna ngeunaan hukum, anu Kitab-i-Aqdas, forbids sanggama extramarital. The Bahá'í Iman narima yén patut pangjurung gender ieu, kumaha ogé pamakéan cocok na aya dina pergaulan rugbi; Baha'is teu percanten di suprési gender maranéhna pangjurung kumaha oge di kontrol jeung régulasi sorangan.

agama Kristen

Hayu urang Kungsi dituduhkeun bagean ieu geus pegat ka artikel séjénna judulna Kristen jeung novelty.

Lalajo Fornication, Kristen jeung orientasi seksual, homoseksualitas jeung Kristen marengan umat Allah Phallic

Perjanjian anyar

Syarat bagean ieu, ogé bakal overly panjang pikeun ngotektak professionally Sub-bagian. Ngan ngulang karangan ieu di garis kalawan parentah diteundeun ti Manual Gaya.

Paul Rosululloh ngadawuh dina 1 Korinta Éta Ieu pisan Good pikeun muhrim The tetep manner sapertos ieu, kumaha ogé lamun teu mungkin pikeun aranjeunna pikeun ngandalikeun sorangan, tuluy maranehna kudu Wed, "Ka unmarried jeung janda kuring nyebutkeun yén éta téh ogé pikeun aranjeunna pikeun tetep unmarried sakumaha Kami. importantly, sudut pandang Paul ngeunaan gender bakal jadi ogé éta kanyataanana euweuh hartina pikeun sakabéh saha anu gaduh saran kado tangtu (presumably "kawin").

ulama Perjanjian Anyar nt Wright ngaklaim yén Paul Fornication dicaram ku lengkep, teu hitungan klinik saméméhna Kristen urang. Wright tatan "Lamun hiji Corinthian éta ngomong, 'Kusabab Abdi a Corinthian, abdi geus terus diperlukeun runtuyan babaturan gadis kuring saré, nu mangrupakeun bagian peradaban urang,' Paul bakal ngabales, 'Teu dinten anjeun Kristen bener henteu. '

Sababaraha ogé geus dituduhkeun yén ubar Paul ngeunaan gender geus dipangaruhan ku kapastian sorangan yén kacindekan di dunya geus tetep caket. Underneath pandang ieu, Paul, presuming planét bakal angin, nyandak ieu nu paling masalah, kayaning gender, upami ditahan perhatian dina Kristen. hurup Paul urang nembongkeun kasusah jeung masalah dibandingkeun pangarang Injil credited ka Yesus, sakumaha Paul geus nyieun komunitas Kristen sarta ngaréaksikeun kana isu anu jengkar.

The theologian Lee Gatiss nyebutkeun yen "kecap" ngungsi immorality seksual (porneia) jeung ngudag diri cinta "(cf. 1 Thess 4: 1 - 8) éta pesen lugas jeung Kristen dina dunya kelamin-crazed".

Kristen sajarah

Dina kristen, manifestasi on teks anu scriptural Diwanohkeun hiji hermeneutic kana scanning tina Kitab ieu Kajadian. The Taman Eden geus dianggap keur kaayaan normatif nu Kristen junun nyobian; pangarang patali ka kabagjaan tina Surga kana blessedness duanana Adam sareng Hawa di jero nya ungkapan.

Evaluasi virginity ti gareja katarik Kana relief nu hiji galur antara paréntah Genesis anjeun "jadi fruitful na kalikeun" ngabogaan konsekuensi sorangan dipikawanoh kontekstual rugbi salaku mahluk anu pakaitna societal, sarta oge interpretasi tina kaunggulan ieu virginity salila rugbi, sapatemon jeung formasi somah ngalawan teks Injil Anjeun Matt 19: 11-12, Matt 19:. 29 1 manner suku patristic nyoba squint yén naskah kungsi salila titik kungsi aya teu sapatemon dina Eden: salila bacaan tangtu ieu, génder lumangsung handap labuhna jalma na oge expulsion ti Eden, kukituna sustaining virginity whilst kaayaan ideal duanana ti Paradise kahot salaku oge ditaksir Surga. John Chrysostom, Gregory di Nyssa, Justin syahid, Epiphanius of Salamis, sarta Irenaeus of Lyons kabéh espoused pamadegan ieu:

Gregory di Nyssa, Di Virginity, 1 2 "Anjeunna teu acan 15.2" Naha teu nikah acan muncul saméméh treachery nu? Naha éta aya euweuh sapatemon di paradise? Naha henteu di ngilu tina ngalahirkeun saméméh kutuk teh? Kusabab dina wayah éta hal ieu nya superfluous ".

Irenaeus, Ngalawan Heresies, Kitab 3, ch 22: 4 "Tapi Hawa éta henteu patuh; keur manehna teu nurut lamun sakumaha acan manéhna parawan Komo sakumaha manehna, ngabogaan pancen salaki, Adam, tapi keur Tapi sakumaha acan parawan. (keur di Paradise maranéhanana éta duanana taranjang, sarta éta teu isin, inasmuch sakumaha maranéhna, sanggeus kungsi dijieun waktu anu singget saméméhna, teu boga pamahaman anu procreation barudak: for deui ieu diperlukeun aranjeunna mimiti kudu datang ka umur sawawa, lajeng kalikeun tina waktos eta onward), sanggeus jadi henteu patuh, dijieun anu ngabalukarkeun maot, duanana keur sorangan jeung ka balapan manusa sakabéh ... "

Epiphanius of Salamis, Panarion 78.17-19 "Jeung sakumaha dina paradise Hawa, masih parawan, murag kana dosa hal nu henteu patuh, sakali deui ngaliwatan Virgin sumping kana taqwa tina rahmat".

Justin syahid, Dialog kalawan Trypho ch a Saratus "Kanggo Hawa, nu éta parawan na undefiled, sanggeus katimu kecap tina naga teh, dibawa mudik hal nu henteu patuh jeung pati. Tapi Virgin Mary ditampi iman jeung kabagjaan, nalika Malaikat Jibril ngumumkeun tidings alus ka dirina ... "

Prof Yohanes Noonan nunjukkeun yén "lamun salah sahiji miwarang ... dimana the founding Christian turunan notions maranéhanana dina kakawinan sapatemon - notions nu boga dadasar Alkitabiah express - jawaban kudu, ilaharna mah ti Stoics". Anjeunna employs teks kaluar tina Musonius Rufus, Seneca the Younger marengan ogé Ocellus Lucanus, tracing bakal dianggo tina Clement Iskandariah, Origen na Jerome kana fungsi jalma panaratas sooner, husus salaku linking kana pamakéan pragmatis ieu aktivitas sensual maranéhna, nu dina versi Stoic boga jadi dimmed, dispassionate, ogé warranted ku tujuan kreatif pro na sorangan.

Augustine of Hippo diperlukeun pertanyaan The glitches of Manichaeism. Komo Manichees, nurutkeun Augustine, réngsé nepi "sabalikna nikah, sabab sabalikna procreation nu kaperluan nikah". "The metoda kontrasépsi latihan ku Manichees ieu saha Augustine terang nya éta ngagunakeun periode steril sakumaha ditangtukeun ku ubar Yunani ", nu Augustine condemns (ieu nangtung dibandingkeun kana utilization Katolik ieu contemporarily diwenangkeun of KB Pengetahuan Alam).

Kahirupan sensual of Monks salaku komunitas dipelak Datang ku 2 handapeun theologians scrutiny, John Cassian sarta ogé Caesarius of Arles, Saha commented ka "vices" tina kahirupan maranéhanana. "Masalah Maranéhna éta teu jeung kalakuan masturbasi, tapi jeung Monks anu vowed chastity. sumpah dina Monks 'dijieun orgasme hiji polah; peta Dianggap nasty ... Dina actuality ... dihareupeun Cassian, Puji teu Dipercaya mangrupa aktivitas seksual for everyone ".

Catholicism

Lalajo teuing: Teologi of Awak anjeun sarta sudut pandang Kaagamaan. masturbasi

Dina Mimitian abad, malah nu paling Garéja Katolik dipikawanoh sacara resmi union di antarana nona dibaptis jeung lalaki keur keur sacrament - tanda éksternal conveying a hadir Allah sih kawas selingkuhan. Déwan madang di 1438 masihan hormat ieu, sanggeus pernyataan Garéja ti 1208, ogé ngumumkeun rugbi kabukti janten involvement ti nikah Kristus ti Garéja. Sanajan kitu nu Puritans, whilst tremendously assessing pakaitna, katempo rugbi keur "sipil", sabalikna tina nu biasa "agama" hal, ayeuna jadi "dina yurisdiksi tina pangadilan sipil". Ieu sih ngan lantaran lokasina teu langkung precedent mun meunang pendeta. Salajengna, Rugbi geus dilaporkeun alat anu fungsina jadi "relief of concupiscence" salian sababaraha hajat spiritual lianna.

sarakola pisan munggaran Paus John Paul II urang éta sabudeureun teologi awak sorangan, dikirimkeun kalayan hiji judul identik. Dina durasi 5 taun anjeunna masih oge elucidated hiji eyesight tina gender nu teu verifying tur nguntungkeun tapi kungsi ngeunaan kasalametan, henteu panghukuman. Anjeunna maréntahkeun éta jalma dijieun ku Gusti asih ka meunang hiji obyektif: jadi adoring lalaki anu milih ka resep nyumbang sorangan. sapatemon antara pamajikan jeung salaki anu ngan sabenerna sih tanda di sakabéh maranéhanana. [Éksplorasi?]

Anjeunna nyebutkeun aya teu wae gambar langkung flawless tambahan persatuan ieu jeung komuni Allah asih bulak balik dibandingkeun aktivitas sensual sahiji pasangan Wed, dimana maranéhna nyadiakeun diri di hiji sakabéh manner sakabéh - hijina kana hiji jalma, ogé luhur ka finish tina ieu lifetimes sorangan, oge di luhur berehan handiest tina ngalakonan bubuka manusa anu anyar. Ku cara pandang ieu, anjeunna terang ka immorality of sanggama. Ieu falsifies terminologi awakna urang, hiji kosakata tina sakabéh roman ngagunakeun sistem Anjeun pikeun meunangkeun tungtung egotistical, lalaki nyampurkeun pantes kawas barang katut urusan, sabalikna coping kalawan Igbo lalaki babarengan ngagunakeun mikaresep tur sagala reverence yén arwah nu pantes. John Paul II worries nu aya splendor asih sanggeus kahontal kalawan sagala patut komitmen anu plumped keur na timer méré. Pikeun kuring pribadi, cinta ieu tiasa sabenerna bener euy jinis ibadah.

Katolik Roma pikir nu masturbasi tiasa dosa.

Protestantism

Kabéh Protestan ngajawab yén tur sagala kelamin kaluar Of rugbi, contona nu lumpat di antarana spouses homoseksual atanapi milu, bisa jadi eta dosa fornication. panolakan ieu kelamin ngandung nu selebriti pisan liberal.

Teu kawas Katolik Roma paling, Protestan ulah nyempad of masturbasi on akun tina kakurangan ieu teh paréntah sabalikna Alkitabiah kana aksi ieu. Konservatif sarta Main-stream Protestan idin leuwih tiheula aya konstrain, kawas muncul di jalma atawa nafsu atawa kagumantungan kana aksi atawa nyieun tangtu teu ngakibatkeun ngagunakeun porno, masturbasi henteu ngan dosa. Eta geus teu dilumangsungkeun dina sumanget nolak ti Allah.

Evangelis Garéja di Jerman jeung di Walanda sarta Swiss tingali pikeun breach tina parentah ieu. Dina sapertos Lutheran, Serikat jeung ogé gereja ngarombak menteri teu diwenangkeun dina mentri jeung pasangan homoseksual teu diijinkeun jero gereja maranéhanana.

Eva Brunner tiasa ngan bener sabenerna bisexual.

Komo Komunitas Garéja Metropolitan, ogé disebut yén Universal ukhuwah of Metropolitan Komunitas gereja, ngawengku hiji teureuh hususna pikeun homoseks, lesbian, bisexual, sarta komunitas transgender jeung kulawarga.

Ti garéja Anglikan kaayaan teu satuju hiji dina rohmat homoseksualitas sapanjang kalawan ketahanan leuwih ti pasangan. debat loba ngeunaan bagian tina roman antara 2 individu nu gender idéntik dina partnership a saprak éta sadayana ngeunaan facet tina roman romantis. Dina dioceses tangtu, Anglikan (Episcopal) gereja di Kanada sareng di AS ngawenangkeun imam homoseks masarakat awam dina mentri sarta diondang agendas kelamin sarua, éta geus narik loba kritik ti sagala rupa wewengkon béda ti Anglikan komuni. Gereja dina wewengkon Afrika nu incredibly konservatif dina pendekatan sorangan arah homoseksualitas. Imam umumna di mayoritas gereja Anglikan kudu geus celibate kedah maranéhna rék mawa kana pakasaban maranéhanana.

Mormonism

Malah gareja LDS Teu diturutan wae nyebutkeun meunang lalaki sarta awéwé lesbian jeung homoseks.

Leuwih cabang tina Mormonism nu Dasar Prinsipna Denomination yén Garéja LDS instructs perspéktif ngeunaan integritas dina Hukum Chastity nu nahan nafsu anu, pamandangan na - gender tambahan kakawinan, sarta ogé lampah seksual geus dosa. Ti 1800s eta sangkan bisa leuwih Wed kana na ogé mibanda kids ogé ogé keur katresna jadi nikah dina hiji momen idéntik jeung guys.

Dina acara pamingpin garéja LDS geus dididik Anggota kudu masturbate salaku bagian tina ta'at kana panerapan LDS of chastity. Gereja LDS ngemutan sababaraha aktivitas seksual tiasa ngan bener sabenerna dosa jeung kelamin kaluar nikah téh disgusting. Allah panginten janten dina rugbi kalawan Surgawi ibu Alam jeung Mormons genuinely yakin yén rugbi kahayang Gusti kahayang pikeun barudak sorangan. Perdana dipeunteun LDS pamingpin garéja garapan pikeun némbongkeun atraksi keur rahayat persis persis pasti gender pisan sarua kungsi jadi dosa atawa karusuhan nu bisa jigana jadi bergeser atanapi mended, tapi kiwari kudu posisi enol sabudeureun etiology duanana homoseksualitas, ogé ngajarkeun terapi dedicated ka shifting orientasi seksual nyaeta sarua beuki duanana teu jujur. Lesbian, homoseksual, sarta bisexual associates 'téh, jadi, ditinggalkeun ku sakabeh pilihan nyobian pikeun ngaluyukeun orientasi seksual maranéhanana, sanajan inputting a dicampur-oriéntasi rugbi lawan jenis, atawa malah aya kénéh anu gaya hirup celibate kalawan henteu manifestasi seksual (kawas masturbasi) .

Gereja LDS ngajarkeun yén fungsi prinsip awéwé bakal pikeun ngangkat kids. Kusabab keur awéwé di tinggal, Girls anu dilawan pakasaban, geus dianggap tainted tur salaku ngaruat. Sateuacan 1890 pamingpin Mormon diajarkeun yen poligami geus hiji metodeu gampang pikeun kasalametan sarta loba sababaraha girlfriends mun 1900s marengan sababaraha bikang latihan.

The Mormon iman ngajarkeun yén rugbi halah jadi maké Jalma na ogé bikang. The Mormon iman prohibits sagala kabiasaan, upami eta jadi boh tambahan-kakawinan atanapi intra-nikah. Deui di Rum 1: 24-32, Paul diajarkeun pikeun Rum yen kabiasaan éta loba dosana. Deui di Leviticus 20: 13, Musa comprised nu paripolah sarta kagiatan éta sabalikna mun bakal Allah. Ti 1830s, '' pangadeg LDS Joseph Smith staged nu klinik pribadi. Gereja pikeun topik kabebasan safeguarded klinik éta. The klinik garéja geus direureuhkeun. Kusabab kacindekan poligami, Mormons geus dipercaya dina rugbi antara 2 jalma béda, sarta ogé maranéhanana 2 jalma béda keur bikang sarta ogé pinuh sabenerna bodo a. Malah grup LDS nyebutkeun nu aranjeunna Tapi mikaresep homoseks salaku putra na baraya di Gusti anutan kitu kedah aranjeunna kalakuanana up on inclinations maranéhna maranéhna sabenerna geus susceptible kana wewengkon garéja ieu.

Garéja kahijian

Sanajan Garéja Talagasari dina tahap di yayasan sorangan disadiakeun solat Keur recovery ti homoseksualitas, garéja geus salawasna ordained mentri kabuka homoseks, anjeun mimitian ku Ernest C. Wilson, nu kungsi ordained salaku mentri ku panyipta Charles Fillmore, éta dikirimkeun kana sababaraha garéja di Hollywood, California dina mastering di orientasi na.

Islam

Islam promotes nikah pikeun jenis prakték, Hal ieu dianggap ku na kusabab jinis anu modulates partnership mahluk individu '. ayat Quranic junun meunang hukum pikeun lalaki Muslim mun nikah katresna dina sababaraha agama Abrahamic séjén (ie Yahudi jeung Nasrani), salami duanana Ladies nu satia (adherent) pikeun adat agama maranéhanana. sarjana kontemporer oge geus nyatakeun judgment ieu. Hiji mojang Muslim, dina sisi flip, anu diijinkeun pikeun nikah hiji jalma Muslim salaku hasil ka Wed jalma bakal signify kids bisa tempo salaku non-muslim. Hiji susunan rugbi ngalibetkeun gadis Muslim sarta ogé ogé jalma anu dianggap batal sarta dilarang, jeung lawfully selingkuhan a. Masih alesan sejen bakal ngajamin hak-hak teh nona urang nu dipikaharti dina hiji susunan rugbi.

Loba rupa kontak seksual di rugbi a nu sagala diwenangkeun. Génder dianggap salaku tanggungjawab, sabenerna tugas, tambah gratifying a. A minimum hiji hadits tunggal ngaklaim yén pikeun meunangkeun lalaki sorangan kelamin tiasa sih sabenerna ngan hiji akta hebat ngahormatan jeung Allah. Hadits di handap ieu ngakibatkeun saméméh bikangna geus leuwih kaeusi, hiji jalma teu kudu indit kasur, hiji hal kaayaan disebatkeun.

kontak dilarang diwangun ku kontak Sedengkeun manéhna nu keur menstruating. Dina skenario ieu, kontak seksual séjén (kawas kissing sarta ogé sababaraha sapatemon séjén yén moal diwangun ku hal kawas heunceut con-kawijaksanaan) anu husus diaktipkeun. Hubungan jangka pondok (Mut'a, rugbi ditugaskeun pikeun panjangna predetermined tina périoda) dilarang ku paling lembaga atikan Sunni bulk, kumaha ieu dibales ku lembaga atikan Syiah. Perdebatan geus on validitas sorangan.

warrants zinah hukuman. Pra kelamin kakawinan ieu Dipercaya loba dosana moal sakumaha sengit. Unggal undang jeung peraturan régulasi kabiasaan syariat connect with lalaki sarta awéwé sapuk.

Anjeun bakal manggihan dissenting pintonan. Nalika Sababaraha sarjana ilegal dumasar sarta yakin yén éta kriminal filsafat Islam batur (contona sakumaha nu leuwih falsafah Hanbali ieu) mertimbangkeun yén Individu anu nyegrek tina kahariwang ngeunaan committing fornication atanapi panik awak geus kahontal nanaon pantes tur teu penalized lamun (jeung ngan lamun) maranéhna sabenerna geus berjuang pikeun Wed. Luyu sareng guys hadist anu diondang kana gancang Salaku cara keur mencegah enticing bareng jeung pintonan sensual atanapi sarta Paguneman fornication kalawan kelamin kaluar Rugbi geus discouraged.

Yahudi

Di Témbongkeun tina Yahudi konvensional, génder sarta Baranahan bakal holiest lampah anjeun tiasa nedunan, peta whereby bisa niru Gusti, "The Creator", sarta ogé ku kituna ngadukung syi'ar na anjeun nimu kavling bounds na tips. aya henteu strictures, ogé bisa sabenerna diperlukeun. Ieu disturbs hubungan seksual kaluar nikah, ngajaga strictures on sambungan dina rugbi ngalibetkeun observance sadaya niddah, hiji larangan di koneksi pikeun meunangkeun tzniut bentang, ogé ngalibetkeun interpa, prerequisites tina kabiasaan jeung apparel. konvensional Yahudi perspéktif lalaki maké kelamin jeung guys sawawa laku lampah zinah, runtah incest mani marengan nafsu saperti dosa. Yahudi ngamungkinkeun cerai, sanajan babarengan jeung sakabéh Yahudi Ortodoks na konservatif Yahudi necessitating layanan cerai spiritual pikeun meunangkeun cerai ka jadi dipikawanoh. belah di sakuliah dunya dina Yahudi dipercaya liberal mibanda nampik otoritas Yahudi mengikat tapi mereun na overburdened, sudut pandang sahingga diakomodir dina ngajaga maké peradaban karajaan barat.

Kalolobaan konvensional Yahudi henteu nyandak Sanajan loba folks yakin diri Yahudi jeung polyamorous. Hiji rabi dominan anu bener bakal nyandak bakal Sharon Kleinbaum anu geus kantor pusatna di Reconstructions Yahudi anu ngemutan panerapan Yahudi Alkitabiah tinimbang dianggap mengikat, tapi bisa diolah kawas keur remnant budaya anu kedah bener dijaga iwal aya dadasar pikeun sabalikna na. Manehna teh rabi senior di Jamaah Beit Simchat Taurat di New York nu ngoperasikeun individual ngeunaan sagala denomination Yahudi Amérika; Sunda Kleinbaum ngaklaim yén polyamory tiasa sabenerna bener euy a pick yén moal exude hiji gaya hirup sadar Jewishly perhatian. Sababaraha urang Yahudi polyamorous Sajaba nunjuk kaluar patriarchs Alkitabiah kalawan loba istri jeung concubines yén hubungan polyamorous bisa jadi suci di Yahudi. Aya daptar email specializing di Yahudi polyamorous, disebut AhavaRaba, éta kasarna equates kana "cinta badag" ti Ibrani. (Anak ngaydentipikasi echoes yén solat rabbah Ahava keu loba berkat "cinta loba pisan" Allah.)

konservatif

Yahudi konservatif, dina Line jeung pamadegan na nu Halakha (hukum Yahudi) tiasa hiji manual ngariung di gaya hirup sapopoé Yahudi kumaha susceptible kana modifikasi periodik ti Rabbinate nu, geus diangkat sababaraha strictures ditandaan ku Yahudi Ortodoks. Husus, dina bulan Désémber 2006, Komite konservatif Yahudi urang on Standards Hukum sarta Undang Yahudi dirangkul responsa sabalikna perspéktif. Ieu dirangkul gambaran restricting hiji larangan saméméhna dina kabiasaan homo mun jalu jalu-anal-bandung euy, nu eta ngumumkeun anu larangan Alkitabiah budi, announcing nu prohibitions béda (lisan gender seksual atanapi homoseks misalna jalu-jalu) rabbinicprohibitions ogé ngangkat lolobana tina konstrain rabbinic predicated on interpretasi na teori Talmudic ieu Kevod HaBriyot ( "martabat manusa"). Eta diwenangkeun ridho union lesbian jeung homoseks na ordaining rabi kabuka homoseks jeung lesbian nu idin pernah pikeun ilubiung dina kelamin bari nurunna ngawangun nepi jenis hubungan homo. Ieu mangrupakeun pamanggih traditionalist on lampah homo .The taktik ngamungkinkeun rabi pribadi, jamaah marengan akademi pikeun nempatkeun kawijakan husus maranéhanana. Ieu ngagambarkeun yen hiji shift dina larangan simbut on klinik homo. Ieu aya dina divergence tina perspéktif ngeunaan masalah dina Yahudi konservatif, supaya aya teu salah metoda Yahudi konservatif tina urusan of novelty. Yahudi konservatif dina hadir straddles misahna nyarios konvensional sarta liberal dina jejer di budaya Amérika modern.

Yahudi konservatif geus ngaku onto novel na jumlah Of prohibitions jeung sarat, contona peryogi yén awéwé ngagungkeun hiji larangan sakabéh on kabiasaan tambah perda rumah tangga. The panerapan marvel somah merlukeun katresna janten langkung ngarti sakumaha niddah atawa malah tumah dina interval menstruasi maranéhanana. Kawas keur tumah a, bikang bakal jadi bener ngadagoan tujuh minggu kusabab periode menstruasi meunang leupas tina satutasna tujuh "dinten bersih" guna balik kana mikveh tur ngamimitian sambungan seksual. Salila moment anu, ayeuna teh dilarang pikeun meunang wae kontak kalayan sagala niddah naon henteu kontak nu diwenangkeun sapanjang kalawan yén Aisyah gulungan teu bisa keuna. dina hiji soré idéntik whilst Panitia dina Hukum Yahudi jeung Standards diterbitkeun responsa homoseksualitas anak, eta diterbitkeun qur'an countless ngeunaan topik niddah nu ngawengku responsum a raising wates konvensional tangtu on salaki-pamajikan con-kawijaksanaan sapanjang waktu niddah whilst sustaining larangan dina hubungan sex. The responsum on homoseksualitas garapan jalan gerak konservatif mun niddah mun meunang construing larangan Alkitabiah tina kabiasaan homo jeung raising wates eta disebut Rabbinic dina karakter. Komo responsum nu dibéré eta kukituna jadi nyieun hiji analogi wijaksana ngalibetkeun hiji strategi mana lalaki kudéta homo les nu keur ngahargaan sorangan mun Simpen tina fungsi husus tur strategi sorangan mun niddah: kumaha

Urang antisipasi siswana nonton ieu 'rulings Responsum kami expectant sahiji peserta didik pikeun lalajo yén rulings CJLS. Sajaba ti éta, urang antisipasi anu komite ngerjakeun, direksi, kuliah jeung sasama siswana kuliah bisa ngahargaan katiisan jeung martabat homoseks na transgender mahasiswa bari dina cara idéntik aranjeunna ngahargaan katiisan jeung martabat murid postsecondary.

The responsum enjoined Individu mun teu boga fungsi salaku "promiscuous" ogé nyiapkeun diri pikeun meunangkeun "kawin tradisional" iraha poténsi, whilst meureun sugan teu ngahaja ngangkat atawa reenforcing sagala strictures kaayaan dina non-kakawinan kabiasaan Hadir.

Sateuacan strictures on kelamin, responsum ieu Sempet geus considerably potongan di kalangan resmi. Ku cara conto, iraha ka Téologi Seminary Yahudi Amérika ngusulkeun ngalaksanakeun hiji rencana asuransi ti ko habitation ku ko-habiting siswana protes ngabalukarkeun rescission tina rencana maranéhanana.

Yahudi konservatif resmina prohibits rugbi Jeung kriteria na ayeuna signify a rabi nu muterkeun hiji union antar iman bakal diusir ku nu eta. Ieu preserves hiji campuran tina strictures contona hiji larangan di narima manusa jeung earning pernyataan datangna di bulletins Kapernaum keur kiddies on moms. Rugbi iman Inter anu lega nyebarkeun dina daptar laity konservatif, sarta ogé gerak konservatif geus diakomodir rencana keur diwangun ku pasangan di amoy tina kiddies sorangan di Yahudi.

Konservatif Yahudi, nu kungsi meunang loba 20thcentury ieu The denomination Yahudi pangbadagna ti Amérika Serikat murag aggressively di kaanggotaan Kapernaum di Amérika Serikat yén salapan belas nineties, ku 51 persén Kaanggotaan Kapernaum di 1990 ngeunaan 33.1percent di 2001, jeung mayoritas kaleungitan ngadatangan Ortodoks Yahudi sarta ogé mayoritas sésana nepi Reformasi. The fracturing dina budaya modéren Amérika of nyarios antara perspéktif langkung traditionalist liberal jeung ogé dina seksual ogé jejer tambahan, sajaba béda diantara nyarios resmi sarta ogé visavis klinik sekuler sakabéh traditionalist jeung pecahan liberal, bisa jigana geus ngarah ka arah réduksi kana .

Ortodoks

Aya nyatu jumlahna nepi observance ieu sarta modesty Tinangtu (tzniut), sakumaha nyatakeun ku Yahudi Ortodoks, sakumaha asalna ti sumber rupa-rupa dina halakha. Observance jalma aturan robah kana wajib ka babak biasa lingkup stricture Ortodoks na observance.

Yahudi Ortodoks Sajaba ngajaga hiji larangan di rugbi Inter-iman jeung hubungan. Yahudi Ortodoks, sacara mandiri ti pecahan Yahudi, ngajaga disabilities konservatif alesan hampang pikeun cerai, sanajan contona hiji larangan Alkitabiah ka Kohen (priestly turunan Harun) devoting a divorcee atawa malah sugan nona a anu keur milu dina sorts tangtu kalakuan nu jahat seksual. Hiji muatan Ortodoks of cerai geus fardhu jadi comprehended.

Reformasi, Reconstructions sarta ogé Kamanusaan

Reformasi Yahudi, Kamanusaan Yahudi marengan Reconstructionist Yahudi biasana teu ngagungkeun atawa pamenta prinsip astana tradisional jeung mibanda mitra tampi tur union dirojong sarta festival bakti.

Reformasi jeung Reconstructions Yahudi anu rada leuwih toleran sahiji. Rabi di komunitas, jeung Rugbi mungkin ngalakukeun anjeun. Yahudi Kamanusaan ngamungkinkeun rugbi. Reformasi, Reconstructions, sarta Kamanusaan Yahudi Sajaba biasana teu nyandak layanan cerai ngalawan hiji Pangacara cerai.

Hayu urang Kungsi téori nu sikap toleran kumaha Reformasi, Reconstructions, Yahudi ogé Kamanusaan arah tina rupa lusty sarta antar rugbi iman bisa jigana geus ngarah ka arah kamajuan nu Prévalénsi sorangan sapanjang nineties, ku kira 33 persén homeowners disambungkeun kana 38 persen nu ngajadikeun eta mindahkeun konservatif Yahudi whilst nu denomination Yahudi pangbadagna di Amérika Serikat.

agama Budha

Rumus pangseringna encountered of integritas Budha bakal Lima prinsip na oge Path Noble Eightfold, éta nyebutkeun kieu anjeun perlu disambungkeun kana kabagjaan seksual ngabutuhkeun pisan. Kabéh prinsip ieu milih bentuk undertakings sukarela, sugan instruksi meureun moal celestial atanapi amanat.

Tina Lima prinsip, panggedena bakal manjangkeun tina gender Jeung salaki urang lianna ', batur sahandapeun umur (nyaéta, maranéhanana ditangtayungan ku kolot atawa wali maranéhna), sarta anu geus nyokot vows of kawin agama. Refrain ti aktivitas seksual na Sang Budha disebut geus admonished pengikut na ulah unchastity "salaku lamun ieu pit of cinders ngaduruk".

Hindu

  • Neopaganism

Kabéh fungsi pelesir jeung cinta bakal jadi sakabeh [yén 'Dewi'] ritual ", committing legitimasi ka sadaya atawa jinis kagiatan seksual ka professional Wiccan.

Ti Gardnerian na Alexandrian tipe Wicca, anu "Great sanggem" estu hiji ritual gender substansi dileueut teh hieros gamos, dilakukeun ku A imam ngagungkeun Allah Wiccan jeung Dewi. Tembok sanggem anu dipigawé figuratively ngamangpaatkeun tur Chalice salaku lambang heunceut jeung sirit maranéhanana. Wujud ritual kahontal ku fans dewasa sarta telepon sacara pribadi. Tembok sanggem teu ditempo salaku prospek pikeun kelamin.

  • Satanism

LaVeyan Satanism mangrupakeun bagian tina mores Abrahamic, nyokot kana tinimbangan éta restrictive lean jeung saterusna. Satanists téh sadayana pluralists, merlukeun gays, lesbi, bisexuals, BDSM, polyamorists, lalaki trans génder sarta awéwé, sarta aséksual. sanggama dianggap afterthought a. The Sabelas Satanic Aturan Bumi saukur nyadiakeun dua tungtunan ngeunaan gender: "Ulah nyieun kamajuan seksual iwal anjeun dibikeun sinyal jalangan" jeung "Ulah ngarugikeun barudak saeutik", najan dimungkinkeun bakal substansi lega tur ngawengku nyalahgunakeun fisik sarta tambahan. Hayu urang kantos bagian pengkuh tina cos rencana sabab awal taun 1966, saprak Peter H. Gillmore wrote dina karangan mangrupa encouraging hubungan gender sarua: "Tungtungna, saprak urang tangtu coba mun nyarankeun yén dangong urang di seksualitas nyaeta" hal mana anu "sanajan harga rms kami prinsip dasar "akuntabilitas keur jawab," urang kedah reiterate ngarahkeunnana fundamental sejen:. The Garéja falsafah Iblis urang mastikeun forbids aktivitas seksual kalawan barudak ogé kalawan sato non-manusa "

Dina Pasal ieu anjeunna nyatakeun: "The Garéja of Iblis teh garéja pangheulana kelamin pinuh sarua kituna salami cinta hadir jeung mitra hayang bunuh kana hubungan hiji, urang ngarojong kahayang maranéhanana pikeun partnership dipikawanoh jum'atan, sarta hak jeung. statusna nu datangna ti rugbi kitu ".

  • Unitarian Universalism

A Jumlah jamaah UU geus mastered a Run mahluk organisasi, prosedural tur wijaksana pikeun ngalakukeun ngahurungkeun kana dipikawanoh keur "Jamaah welcoming": hiji tim anu ngawengku dibawa hal husus keur ngalakukeun ngabagéakeun sarta ngasupkeun homo, homoseks, bisexual & transgender ( LGBT) anggota. mentri UU ngalengkepan pertikahan kelamin sarua kiwari union sami-kelamin dina nu halal (jeung sababaraha kali sanajan sugan meureun moal, kawas jenis démo sipil). Unitarian Universalists aya di forefront sahiji tugas maranéhna pikeun nyieun union kelamin sarua légal dina nagara jeung bangsa maranéhanana, sajaba dina peringkat féderal. Bisexuals, homo guys sawawa, sarta lesbi anu rutin ordained salaku menteri, tambah loba mentri homoseks mibanda diri, malah jadi lawfully nikah keur spouses maranéhanana. Balik dina Méi 2004, Arlington Street Garéja geus situs web rugbi pisan mimitina ieu bari jero Amérika Serikat. posisi Nagara UUA ieu bener keur meunang legalisasi miboga kelamin Sarua u nion - "ngadeg di sisi Cinta".

Aleister Crowley di garb Aztec, 1912.

Génder gayb estu hiji frase pikeun rupa rupa-rupa aktivitas Kapanggih di ritualistic, enchanting, atawa agama sarta spiritual pursuits ditempo dina esotericism Western éta hiji Asép Sunandar Sunarya-rupa tradisi garapan dina budaya Kulon, atawa hubungan kana Pilihan ieu pamahaman misterius ieu lingkunganana Kulon ieu . . 1 custom tina gayb seksual bakal jadi ayeuna kalayan kamampuh klimaks atanapi stimulasi seksual bareng jeung visualisasi tina hasil anu geus desirable. A asumsi ngeunaan gayb seksual bisa jadi Anjeun konsép anu sapatemon estu ngan sabenerna kakuatan nu bisa dieksploitasi keur ngaleuwihan salah actuality. Ajaran kawentar gender gayb ti mayapada Western originate di occultist Amérika Paschal Beverly Randolph, handapeun luhureun éta Mysteries of Eulis. Dina bagian dimungkinkeun tina sapatemon abad ieu Ida Craddock dicitak karya menata novelty, loba Bridegrooms Surgawi jeung paranormal Wedlock. reviewed Aleister Crowley Surgawi Bridegrooms ti kaca ti diary equinox, nyebutkeun eta pancen geus:

Hiji diantara rékaman maranéhna yén éta manusa dijieun, Jeung kudu manggihan panulis. The authoress of MS ieu. negeskeun manehna kungsi ka salaki ngeunaan Malaikat. doktrin nu geus expounded dina periode ku dirina. mastering dirina téh jadi badag.

publikasi diwangun ku nilai hal gayb. Taya deui Magick perpustakaan geus réngsé kalayan henteu.

Aleister Crowley janten prihatin maké Theodor Reuss sarta ogé Ordo Templi Orientis sanggeus buku The Book of Lies diantara 1913 na 1912. Numutkeun rekening Crowley urang, Reuss ditilik anjeunna dituduh anjeunna keur diungkabkeun paling Rumus (sensual) magic jero Oto di sababaraha jalma bab misterius kalawan publikasi. Salaku eta janten dibuktikeun ngeunaan Reuss nu Crowley kungsi réngsé ngahaja, anjeunna naratas Crowley ka IX ° (tingkat kasalapan) tina duanana Oto jeung ngajadikeun anjeunna "Sovereign Grand Master Jenderal Irlandia, Iona tur sagala Britains".

Sanajan Oto ngandung, awal, nu instructing Of magick gender di ongkos best of Orde ieu, lamun Crowley tumuwuh jadi pikiran Orde ieu, anjeunna enlarged on ajaran pamadegan sarta correlated duanana babarengan jeung sagala rupa nu jumlahna di handap:

  • Masturbatory atawa malah otomatis prosés magic seksual anu nyakola, disebut Gawé Lesser of Sol
  • métode magic hadir anu dididik
  • Prosés sapatemon Anal anu dididik.

Professor Luyu kalawan Crowley:

Kitab Hukum kieu interrupts masalah. Tiap lalaki gaduh total lantaran pangalusna bakal ditangtoskeun kusabab anjeunna pribadi papanggih pangjurung Na. The 1 paréntah bakal salawasna ngurus lolobana fungsi ieu. Ku kituna ka empower anjeun ngalengkepan will, sanajan Hiji individu halah sugan teu dahar sedengkeun brutes. The pasti sarua nyaeta relevan keur sapatemon. Urang kudu digawekeun ku tiap sakola tunggal.

Delight bandéra ieu Bear Neighborhood tina sababaraha temptations keur peradaban dumasar identitas-Sex jeung Porno

Agen of Neighborhood ieu dina parade San Fransisco

Seksualitas sarta kelamin peradaban dumasar identitas-aya Sub budaya Sareng komunitas diwangun ku individu nu geus dibagikeun backgrounds, adventures, atawa pursuits salaku hasil tina dibagikeun identities seksual atanapi kelamin. Kantos ka kantos ngeceskeun yen minoritas bisa Sajaba dinyatakeun ku anggota sadaya minoritas réngsé nepi Adolf Brand, Magnus Hirschfeld, ogé Leontine Sagan di Jerman. pamingpin ieu geus dituturkeun raket ku Mattachine Society jeung awéwé tina Bilitis di Amérika Serikat.

Sugan moal loba lalaki ti orientations seksual na Affiliate kelamin atawa ngaydentipikasi maké sub budaya nu tangtu. Alesan ngasupkeun kahariwang ngeunaan stigma societal, jarak, unawareness ayana sub budaya maranéhanana sacara, atawa malah secukupnya tetep anonim kalawan novelty - atawa - malah basis gender sub-budaya atanapi komunitas. Sababaraha ogé malah geus tersirat dina identities dicirikeun ku peradaban Kulon gumantung ka novelty, mibanda defects, sarta abandon euweuh jarak pikeun ngidinan umum umum na ngobrol ngeunaan defects misalna tina novelty sarta kelamin. Ieu daun kavling kalam jalma identities subjecting aranjeunna jadi digolongkeun underneath kahayang bisa aranjeunna percanten identities anu mis-digolongkeun sarta ogé remen najan disowning syarat maranéhna pisan sorangan.

Komo Laskar Pelangi bendera lingkungan LGBT ieu

Komo Bear Neighborhood mangrupakeun subculture jero LGBT Neighborhood

Peradaban teh budaya dibagikeun kalawan lesbian Bi lalaki sarta awéwé seksual na transgender. Ieu bisa jadi katelah "budaya homo" atawa malah "budaya queer", kumaha oge, frasa jalma bisa ogé jadi husus ka masarakat duanana lalaki homoseks urang.

parobahan gaya hirup ku géografi ogé individuality of Peserta ieu. Bagian remen dipikawanoh salaku keur dibagikeun ka peradaban ieu gays, lesbi, bisexuals, sarta Lalaki transgender tur Awewe ngandung:

The Proyék of homoseks, homoseks, Lalaki jeung awewe bisexual na bisexual. Ieu bisa ngandung:

Hadir poé musisi LGBT tur karakter wewenang;

Pekuncén bersejarah nya éta diartikeun LGBT. Hayu urang Mindeng geus dilombakeun naha éta merenah pikeun ngakuan statistik purba ngamangpaatkeun fase modern pikeun idéntifikasi seksual (tingali Sajarah novelty). Kavling lalaki LGBT sarta awéwé yakin yén hiji kakulawargaan arah pakasaban maranéhanana ogé jelema jelema kana extent kieu eta copes kalawan idéntifikasi kelamin atawa karesep kelamin sarua.

Hiji kasadaran LGBT ngalir.

A keupeul barang disambungkeun jeung stereotype ka lalaki jeung awewe LGBT.

Identities jeung Statistik nu Dupi Kapanggih di ieu peradaban LGBT Komunitas na LGBT, ieu baris ngasupkeun désa, Queens sered tur raja, delight homo, sarta ogé bendera katumbiri.

Dina kota tangtu, utamana di Amérika Kalér lalaki homoseks jeung lesbi boga kacenderungan tetep di neighborhoods anu sabagian husus.

Komunitas ngatur cukup sababaraha of kali pikeun niténan peradaban Maranéhna, kaasup salaku contona misalna sombong parades, anu Gay Kaulinan sarta ogé Southern Decadence.

Polyamory

  • pos utama: Polyamory

Polyamory nyaeta talari jadi bareng jeung klinik Anjeun Romantically nyambung atanapi pakait sareng leuwih 1 individu jeung consensually. Polyamory bisa muncul dina peradaban, hiji kategori, atawa malah kebat lalaki sarta awéwé husus ka orientasi anjeun atanapi seksual. Dina sababaraha budaya yén custom ngabentuk asosiasi nuerous anu romantis nyaeta contentious.

Poligami (a klinik nu jelas beda greatly kalawan polyamory) Bisa jadi éta custom di devoting loba leuwih ti 1 lalaki. Ieu tina aturan mun Wed leuwih 1 lalaki ti Amérika Serikat; acan, anjeun bakal manggihan kavling bangsa di sakuliah dunya. Éta sugan moal abnormal dina pertengahan peradaban wétan pikeun guys sawawa sorangan sababaraha istri. jenis ieu sambungan disebut polygyny.

posisi sababaraha pertikahan 'dina loba widang sadaya Bumi geus pernah ceased kreasi duanana sub budaya na ogé komunitas anu klinik sapopoé sarta polyamory. Aya laporan komunitas polygamist diusahakeun ti Éropa Kulon jeung Amérika Kalér. komunitas ieu, sanajan keur sabagian gedé, geus bubar. Dina peradaban Kulon aya sababaraha atanapi sababaraha kasus dukungan ti polyamory. Nu teu merta nuturkeun yén sambungan polyamorous di peradaban Kulon (jeung sub budaya) teu aya. Ti Amérika Serikat ayeuna teh projected nu nepi ka 10 persén rahayat latihan polyamory.

Polyamory aya ilaharna mah sakumaha kali diisolasi ku nu jalma dina asosiasi geus ditinggalkeun arrangements kalawan mate maranéhanana (kituna). Aya conto na kavling variasi hubungan.

aksen kudu bener jadi anu di bangsa mana Polyamory nyaeta atanapi nyampak dipikawanoh, éta dina konteks sambungan. Nu bener bakal jadi bener janten sadar éta basajan pikeun vilify duanana yén Kulon jeung compliments peradaban pikeun kahayang lamun jalma mangrupa assesses kaleresan ku cara lénsa non judgmental éta semu anu Jabar nyaeta nyata beuki narima tina grup LGBT maranéhanana sarta Polyamory pikeun alesan cara kieu:

  • Seksual peradaban basis fetish
  • Laporan utama: fetishism Sanggama
  • aktivis BDSM di Taiwan
  • Malah inti anu mangrupa takterhingga sabenerna ngan bener a lambang tina polyamory.

The Bunny Sub Kebudayaan ieu Maké rupa-rupa paraphilias sapanjang kalawan fetishes. dibekelan alternatif pikeun Bunny sub budaya na ngandung aréa Bunny sarta ogé tontonan fetish.

Malah pangseringna Dijieun paraphilias nu kapanggih tina Bunny Sub Kebudayaan

Hiji pamandangan nightclub ieu dirojong ku Bunny Sub Kebudayaan, dina The nurun nightclubs fetish.

Pangaruh kana peradaban Main Populated place

budaya minoritas kelamin salawasna sarta mindeng Sway peradaban nu aya katuhu. Yale sosiologi profesor Yosua Gamson negeskeun dina tabloid talk show selebritis, ngapopulérkeun ku Oprah Winfrey di 1980s dibikeun luhur mangaruhan prominence média sarta tuh keur nyieun peradaban main stream. '' S Lang asalna ti sub-budaya, kayaning sub minoritas budaya, anu bakal jadi bagian tina vernakular ngandung kecap maranéhanana jeung déskripsi malah atawa sensual minoritas pakait.

Madonna aya peradaban minoritas, contona appropriation nya sadaya Waluya vogue. Lately, anu Video acara Queer Panon keur Guy lempeng awakens lalaki sawawa Dibikeun adorning petunjuk atanapi fashion nyieun overs.

peradaban non-Kulon

Deui di 2006, pilem Thailand Laskar Pelangi Boys dijieun ku Vitaya Saeng-aroon, ngagambarkeun hiji partnership romantis kontemporer anu homoseks, diawaskeun nempoan hiji. Vitaya dijadikeun drama komedi Club M2, tempat di sauna a. Pentingna pilem ieu kasampak dina novelty sorangan di hiji budaya dibandingkeun Jabar salaku eta patali jeung atraksi kelamin na kalungguhan. Gambar 2007 sejen, Bangkok Love Story, dipingpin ku Poj Arnon, geus hailed kusabab maot ku sudut pandang anjeun homoseks sabab transsexuals na transvestites. Ieu lalaki jeung awewe dijieun pamanggihan sapanjang kalawan panulis sarta sarjana kalayan ngagunakeun gambar maranéhna mimiti mikat masalah stereotypes sarta kelamin lantaran hiji malah ngaluarkeun dina budaya kana forefront nu. Dina kalolobaan bangsa, tapi remen ngalaman kritik na diskriminasi, homoseksualitas jeung bisexuality anu remen disatujuan tur halal.

Henteu kawas peradaban Éropa nu ngadeg di Kristen diteundeun kavling panerapan anu anti LGBT dugi lately jeung agama, peradaban Cina geus jauh leuwih receptive ngeunaan koneksi anu non-éksklusif-heterosexual. Tapi aya larangan ti hubungan peradaban Cina mimiti anu dirékam ti fase. Anjeun bakal manggihan rékaman sub-budaya ti duanana sadayana dina kahirupan acan di peradaban Cina, anjeun bakal manggihan jalma anu sabalikna gaya hirup sareng sambungan heterosexual.

Paling Jepang geus dirangkul koleksi individuality, Jeung kajauhan geus sabudeureun kusabab sadaya fungsi kelamin anu hegemoni nu non-éksklusif di budaya modern Kulon. umur geus dihasilkeun spasi pikeun sakabéh fungsi Sex maranéhanana. Ngan saméméhna nepi kabaran Kulon, Jepang henteu mibanda hiji metoda Identification ku nu individuality tina salah geus ascertained ku pilihan sensual biologis (tingali minoritas Sanggama di Jepang). teori hegemoni ti Kumaha urang kedah meta neruskeun jadi kuat di bangsa di peradaban Kulon. panalungtikan saméméhna on identities kelamin na kalungguhan gender di Asia fokus serius dina watesan husus dipercaya ku Ladies, pikeun "desain kawarganagaraan implicitly kabebasan manusa 'warga di jas a". Konstrain anu dipercaya Kira lalaki di masyarakat Asian Saha nu diayakeun di patokan tinggi kusabab ieu "paradigma dominan" Alesan notions anu kado nu "masculinity" ngawengku kasang tukang sarta tiasa bener teu ngan bersuara ogé jero ngan masyarakat najan Upami di masyarakat anu rupa Ngaliwatan durasi eras. Oge dina peradaban Asian konvensional anu sagala disebut, jamak. Leungit, jenis dipilih tina masculinity (jeung feminitas pikeun ngaluarkeun ieu) Janten '' masculinity nu, rahayu.

en English
af Afrikaanssq Shqipam አማርኛar العربيةhy Հայերենaz Azərbaycan dilieu Euskarabe Беларуская моваbn বাংলাbs Bosanskibg Българскиca Catalàceb Cebuanony Chichewazh-CN 简体中文zh-TW 繁體中文co Corsuhr Hrvatskics Čeština‎da Dansknl Nederlandsen Englisheo Esperantoet Eestitl Filipinofi Suomifr Françaisfy Fryskgl Galegoka ქართულიde Deutschel Greekgu ગુજરાતીht Kreyol ayisyenha Harshen Hausahaw Ōlelo Hawaiʻiiw עִבְרִיתhi हिन्दीhmn Hmonghu Magyaris Íslenskaig Igboid Bahasa Indonesiaga Gaeligeit Italianoja 日本語jw Basa Jawakn ಕನ್ನಡkk Қазақ тіліkm ភាសាខ្មែរko 한국어ku كوردی‎ky Кыргызчаlo ພາສາລາວla Latinlv Latviešu valodalt Lietuvių kalbalb Lëtzebuergeschmk Македонски јазикmg Malagasyms Bahasa Melayuml മലയാളംmt Maltesemi Te Reo Māorimr मराठीmn Монголmy ဗမာစာne नेपालीno Norsk bokmålps پښتوfa فارسیpl Polskipt Portuguêspa ਪੰਜਾਬੀro Românăru Русскийsm Samoangd Gàidhligsr Српски језикst Sesothosn Shonasd سنڌيsi සිංහලsk Slovenčinasl Slovenščinaso Afsoomaalies Españolsu Basa Sundasw Kiswahilisv Svenskatg Тоҷикӣta தமிழ்te తెలుగుth ไทยtr Türkçeuk Українськаur اردوuz O‘zbekchavi Tiếng Việtcy Cymraegxh isiXhosayi יידישyo Yorùbázu Zulu
{